torstai 14. marraskuuta 2019

Mökkipäiväkirja vol6 Uusi patikointireitti ja lopun alkua

Mikkeli 18.-19.10.2019


Päivänkakkara kukkii 18.10.2019 Mikkelissä

Mökkiviikko alkaa kallistua loppuaan kohti. Vielä perjantaille kiersimme uuden mielenkiintoisen patikointireitin, joka oli vähän liian lyhyt, vain 2,2 km. Se sijaitsee Pieksämäen suuntaan mentäessä Valkeajärven ympäristössä. Senkin varrella olisi ollut useita geokätköjä, mutta etsimme tällä kertaa niistä vain yhden. Reitin olisi voinut tietysti kiertää toiseen kertaan. Oli kuitenkin kiire takaisin mökkiin katsomaan toisella silmällä iltapäivän yltiödramaattista vanhaa kotimaista elokuvaa ja toisella silmällä lukemaan hyvää kirjaa. 😀


Reitti kiersi tarkasti pienehkön Valkeajärven rantoja pitkin. Maasto oli todella tasaista ja helppokulkuista. Reitin olisi voinut kiertää vaikka  korkkareissa. Pitkospuina oli todella leveät ja tukevat lankut. Kivikkoa ja juurakkoa ei ollut juuri yhtään, päinvastoin kuin Ylä-Säynätjärven reitillä, jossa oli suorastaan vaarallisiakin paikkoja. Haukkulikin mulahti siellä hetkeksi jorpakkoon.

Valkeajärvi näyttää olevan suosittu kalastuspaikka ja nytkin siellä oli perjantaiaamuna yksi herrahenkilö virvelöimässä. Parkkipaikka on iso paikan muihin ulottuvuuksiin nähden. Tien varressakin oli pysäköintikielto noin kilometrin matkalle. Ehkä siellä järjestetään jopa kalastuskilpailuja. 


Retkeilyreitin varrella ei ollut roska-astioita lainkaan, vaan erillisessä kyltissä kävijöitä erikseen pyydettiin viemään pois lähtiessään mukanaan ne roskat, jotka olivat tuoneet tullessaan. Luonto olikin siistissä kunnossa, mutta jostain syystä laavun ja parkkipaikan lähistöllä jotkut roskat olivat muuttuneet todella painaviksi ja jääneet siihen, mihin olivat sattuneet kädestä putoamaan. Valkeajärvellä oli tuhkakin aivan eri näköistä kuin kotipuolessa. Tuhka-astian sisältö muistutti kovasti lenkkimakkaran muovipakkauksia. Onneksi se "tuhka" oli kuitenkin edes tuhkalle varatussa astiassa eikä heiteltynä pitkin varvikkoa.

Ohessa linkki kahteen aikaisempaan postaukseemme liittyen luonnon roskaamiseen:

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/08/bloggaajasta-ploggaajaksi-erikoisia.html

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/09/roskaamisesta-ja-siivoamisesta.html

Viimeisen päivän aamuna ylösnousemus ja aamupala tavanomaiseen aikaan, tavaroiden pakkaaminen ja loppusiivous. Mökiltä pois lähtiessä pakkaaminen on helppoa, kun tarvitsee ottaa vain omat tavarat mukaan. Ei tarvitse miettiä niin kuin kotoa lähtiessä, otanko tämän ja tuon mukaan. Loppusiivoukseen kuuluu tuhkan tyhjennys tulipesistä, saunan ja kylppärin ja wc:n pesu, vuodevaatteiden tuuletus, pölyjen pyyhkiminen, lattioiden ja mattojen imurointi sekä lattioiden kostealla pyyhkiminen. Halutessaan loppusiivouksen voi tilata isäntäpariskunnalta, 80 euroa. Mieluummin siivoamme aina itse omat jälkemme.

Näin jälkeenpäin täytyy taas todeta, että viikko luonnonrauhassa metsän keskellä liikkuen ja raikasta ilmaa hengitellen rentouttaa ja lepuuttaa ihmistä paljon paremmin kuin viikko etelän turistikohteessa jatkuvassa hälyssä ja ihmispaljoudessa. Eikä tarvitse istua mennen tullen lentokoneessa tuntikausia polvet suussa veritulppaa hankkimassa ja lentohäpeää tuntemassa.

Seuraavaa mökkiviikkoa jäädään odottelemaan. Todennäköisesti samalle mökille mennään taas.

Ohessa linkit edellisiin postauksiin mökkiviikkoon liittyen:
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/11/mokkipaivakirja-vol5-patikointia-ja.html

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/11/mokkipaivakirja-vol4-patikointia.html

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/11/mokkipaivakirja-vol3-ympariston.html

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/10/mokkipaivakirja-vol2-paikoilleen.html

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/10/mokkipaivakirja.html


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat  ja
https://hallinta-mikkeli.kunta-api.fi/wp-content/uploads/2018/07/Mikkelin-alueen-laavu-ja-kotakoonti-29.6.2018.pdf

2 kommenttia:

  1. Oli todella mukava lukea mökkielämästä luonnon ja patikkapolkujen lähellä. Varmasti mökkiloma kirpeässä syyssäässä piristää enemmän kuin kuumassa etelän auringossa makaaminen. Ja se ilmastonmuutoskin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Kyllä siinä niin kävi. Selvästi levänneempi olo oli tämän jälkeen, vaikka tähän aikaan vuodesta se ”aurinkoenergiakin” tulisi tarpeeseen. Kun saa viikon olla luonnon rauhassa ja hiljaisuudessa tekemättä mitään muuta kuin pakolliset kuviot, pari hyvää kirjaa ja hyvää seuraa, eihän siinä muuta tarvita. Ja tosiaan, myös ilmasto tykkää. Rahaa säästyi ja mökistä maksettu hinta jäi hyödyttämään kotimaata.Vahva suositus myös seuraavalle lomalle ulkomaan matkan sijaan, vaikka sinnekin tekisi kieltämättä mieli.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!