maanantai 15. helmikuuta 2021

Kaikkien aikojen makkarapelti


Pellilliseen (4 reilua annosta) tarvitaan:

8 keskikokoista perunaa (Rosamunda)

rasiallinen kirsikkatomaatteja

1 sipuli

1 punasipuli

valkosipulin kynsiä, määrä maun mukaan tai kokonaan ilman

2 prk öljyyn säilöttyjä artisokkia

1 tlk isoja valkopapuja

2 pkt raakamakkaraa

KASTIKE:

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl fenkolinsiemeniä

1 sitruunan mehu + hieman kuoriraastetta

1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

PÄÄLLE:

vihreää pestoa (tarjolle pöytään, jokainen lisää annokseensa lautaselle)



Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita korkeareunaisen uunipellin päälle leivinpaperia.

Harjaa perunat puhtaiksi, kuivaa ja viipaloi kuorineen noin puolen sentin siivuiksi. Laita uunipellille.

Kuori ja lohko kaikki sipulit. 

Valuta artisokat.

Valuta ja huuhtele pavut

Lisää em.ainekset perunoiden päälle pellille.

Purista raakamakkarat kuorestaan nokareiksi pellille päällimmäiseksi.

Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada pellille aineksien päälle.

Paahda uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä ja makkarat saavat väriä.

Nauti peston ja vihersalaatin kanssa.


Makkarapelti uunista ulos.

Alkuperäinen ohje Me Naiset 6/2021 lehdessä.

Tuunasin ohjetta niin, että laitoin ohjeen viiden perunan sijaan kahdeksan.

Ohjeessa oli 1 pkt raakamakkaraa, laitoin 2 pkt - koska enemmän on aina enemmän.

Yhden sipulin lisäksi laitoin lisäksi yhden punasipulin sekä kahdeksan valkosipulin kynttä siivutettuina.


Aiemmat peltiruokakokkailumme:

Kaikkien aikojen nachopelti

Kaikkien aikojen lihapullapelti

Kaikkien aikojen herkkupelti


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.


 

.

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No ei - eikä nälkäkään ihan äkkiä tämän satsin jälkeen 😋

      Poista
  2. En ole koskaan ostanut raakamakkaraa, tietysti kun en makkaraa oikeastaan syö, kesällä grilattuna menee yksi kaikkien salaattien kanssa, silloinkin kevyt makkara.
    Tänään teen ison kattilallisen luomu jauhelihakeittoa+vihannekset on luomua, tytär käy ohimennen töitten jälkeen, niin saa syödä, ja kotiinsa viedä toisillekkin.
    (Huomasitteko viherkasvini?, suurin osa on siinä)
    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Minä taas tykkään makkararuuista ja myös grillimakkarasta, varsinkin kesällä. Mutta yritän kyllä rajoittaa makkaransyönnin pariin kertaan kuussa!

      Poista
  3. Nyt taidan tällaista kyllä mökillä viikonloppuna kokeilla. On helppoa.

    VastaaPoista
  4. En kokeillut mutta vielä kokeilen. 🤗

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!