torstai 24. lokakuuta 2019

Mökkipäiväkirja


Oheinen kuva ei liity alla kerrottuun tapaukseen.

Olemme jo vuosia perheen kanssa vuokranneet erään mökkejä vuokraavan ketjun kautta mökin viikoksi kerrallaan. Ei edes joka vuosi eikä joka kesä, mutta aina silloin tällöin. Internetin aikakautena erilaisten mökkien vertailu on ollut helpompaa kuin silloin, kun käytettävissä oli vain paperinen esite ja siinä tasan yksi kuva vuokrattavasta mökistä. Netin aikakautena mökeistä saa paremman käsityksen.

Paperisesta esitteestä sen kummemmin kuin netistäkään ei tietenkään saa irti kaikkea tarvittavaa tietoa, vaan on ryhdyttävä kokemusasiantuntijaksi. Niinpä kerrankin vuosia sitten vuokrasimme itärajan pinnasta mökin, jota omistajapariskunta selvästikin käytti vuokrauksen ohella omiin tarkoituksiinsa aina silloin tällöin. Niin ainakin päättelimme, koska kylppärin kaapissa oli jemmassa yhdet tekohampaat ja kirjahyllyssä oli selvästikin omistajaperheen isännän vihkiraamattu edellisestä avioliitosta. Lisäksi edellä mainitusta kylppärin kaapista löytyi lääkärin määräämää jalkasilsavoidetta nykyisen emännän nimellä. Voihan olla, että edellä mainittu mökki oli tavanomaista paremmin varusteltu ja tekohampaat sekä jalkasilsavoide oli ajateltu jättää vuokralaisten käyttöön, eihän sitä koskaan tiedä. Saattoihan sen jalkasilsan saada vaikka sieltä mökistä. Ehkä se oli "varoitusmerkki".

Kyseisessä mökissä kävi loman aikana selväksi myös, mikä ilmeisesti oli omistajapariskunnan lempiruoka. Läskisoosi. Joka puolella leijui pistämätön läskisoosin tuoksu, josta ei voinut erehtyä. Se tarttui vaatteisiin ja tukkaan. Mökille mennessämme meillä oli mukana pukupusseihin pakattuina ykköstamineet hautajaisvaatteiksi, koska olimme menossa suoraan mökiltä Isännän isotädin hautajaisiin. Säilytimme hautajaisvaatteita mökin kuistilla ulkotiloissa pukupusseissaan juuri tuon läskisoosin hajun vuoksi. Ei se auttanut. Muistotilaisuudessa aloin nuuhkia juhla-asuni hihaa ja havaitsin sen läskisoosin hajun. Se ei tullut hiuksista eikä ihosta, vaan siitä vaatteesta. Voihan olla, että Erikoisella Asiantuntijalla on Erikoisen tarkka hajuaisti. Haistan tupakan hajun tyynellä ja selkeällä  ilmalla melko kaukaakin naapurustosta.

No, tämä oli pohjanoteeraus liittyen tämän ketjun vuokraamiin mökkeihin ja kaikki muut kokemukset ovat sen jälkeen olleet positiivisempia. Jatkossa on tulossa "päiväkirja" viimeisimmästä kokemuksesta ajalta 12.-19.10.2019.

Kuva: Pixabay





3 kommenttia:

  1. Mökin vuokraus on kyllä tosi hyvä vaihtoehto sen omistamiselle. Myöskään meillä ei kumppanin kanssa ole enää mökkiä, koska sitä ei ole järkevä pitää turhan panttina, ja olen monena kesänä aikonut jostain sellaisen vuokrata, mutta toistaiseksi ei ole sitäkään sitten tehty. Ennen oman mökin aikaa 90-luvulla vuokrailtiin mökkejä muutaman kerran, ja aina se oli yllätys, mitä sai. Noin hyvää varustelua kuin teillä sattui, ei kyllä ollut kertaakaan :D.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommetistasi! En halua mainostaa, mutta Lomarenkaan mökkejä ollaan käytetty ja sitä ennen työnantajan omistamia vuokramökkejä vuodesta 1994, kunnes luopui niistä. Lomarenkaan nettisivuilta pystyy rajaamaan hakua monella tavalla, niin on aika toennäköistä löytää suht mieleinen mökki. Eikä ole muuta huolta eikä kulua kuin oman asumisen aikainen huolehtiminen ja loppusiivous. Siisteyshän noissa on aina se arvoitus ja siihen ei olla oltu aina ihan tyytyväisiä. Ei tämänkään mökin kohdalla. nytkin se jäi medän jäljiltä siistimpään kuntoon kuin oli tullessa... Mutta se on pieni juttu. Voihan siivousfriikki siivota sen jo sisään mennessään jos haluaa.

    VastaaPoista
  3. P.S. Mökkipäiväkirjaan on tulossa vielä neljä ”jaksoa” lisää. Pysykää blogissa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!