torstai 5. tammikuuta 2023

Paskat pikkujouluideat


Me Erikoiset Asiantuntijat olemme vuosien varrelta keräilleet talteen pikkujouluideoita sekä keksineet itse muutaman lisää. Tarina ei kerro, mitkä näistä on aikaisemmin toteutettu vai onko mitkään.
 
Mutta kuten tiedetään, uusi joulu on jo pian ovella ja pikkujouluissa sattuu ja tapahtuu, varsinkin niissä kuuluisissa firman pikkujouluissa. Ja jos ei tarpeeksi tapahdu, niin lisätään puolet itse. Tai jos tapahtui liikaa, niin koitetaan osa unohtaa. 

Yhtä kaikki - jos ilta meinaa mennä tylsän puolelle, tässä muutama hiuksia nostattava idea. Suunnittelun ja valmistautumisen voi aloittaa jo nyt. Tai sitten napata viime hetken vinkit tästä. Torillahan on vielä se kuuluisa kuusikin. Tip tappia vaan sinnekin!

Pystytetään torille teltta, jossa tehdään ilmaiseksi juhlakampauksia (lainausmerkeissä) muille pikkujouluihin menijöille. Peiliä ei ole käytettävissä, sori siitä. Mennään paikalliseen yökerhoon ja lahjoitetaan ehkäisyvälineitä kaikille alle 25-vuotiaan näköisille.. 

Mennään torille tekemään vaalityötä. Perustetaan väliaikaisesti uusi puolue (joka on käytännössä voimassa vain sen illan), mietitään hyvä nimi ja vaaliohjelma. Esimerkiksi "Vapaat radikaalit", joille käy kaikki, ihan kaikki. Alkuiltaan joku paikallisen raittiusyhdistyksen edustaja huutosaarnaamaan viinan pirusta. Loppuillasta voidaan tehdä hiivatonta leipää sekä laktoosittomia, gluteenittomia ja sokerittomia joulutorttuja marttakerhon kanssa. Juomina hanavettä ja piimää. Hurjimmat voivat juoda kahvia (omat kahvit mukaan).

Karaokeen laulamaan "Aikuinen nainen" ja Frederikin biisejä. Esim. "Olen kolmekymppinen". Huom! Ikuisen porttikiellon pikkujouluun saa laulamalla Dannya tai Kaija Koota, tuulikoneella. Jouluisena ohjelmanumerona piirileikkejä kuusen ympärillä niin, että kiihdytetään vauhtia ja vaihdetaan suuntaa täydessä vauhdissa. Kaikki jotka kaatuvat, joutuvat pois piiristä. Joka kaataa kuusen, saa lähteä kotiinsa. Voittaja saa esittää lopuksi soolona haluamansa jouluisen laulun.

Kilpaillaan siitä, kuka saa nopeimmin kuusen syttymään. Sytkärit tulevat järjestävän seuran puolesta, koska yhdenvertaisuus. Vaihtoehtoisesti kohteena voisi olla torilla kekkaloivan joulupukkioletetun parta. Jouluinen arvauskilpailu. Kuka arvaa kuka lähtee kenenkin kanssa ja minne ja mitä tekemään. Ja kuka jää juhlapaikalle siivoamaan.

Jouluinen muistipeli. Kuka muistaa viime pikkujouluista, että kuka lähti kenenkin kanssa ja minne. Ja kuka jäi taas siivoamaan niinkuin aina.

Piilotetaan valkoviinipullojen sekaan pulloja, jotka on täytetty pissalla (tai ylivuotisella simalla). Vain harvat tietävät, mitkä pullot on kyseessä.  Ensin mainitut menee loppuillasta ihan täydestä. Tähän sisältyy terveysriskejä, mutta kyllä vaarallisempiakin myrkkyjä on tänä päivänä liikkeellä. Jouluinen juomapeli. Juodaan terästettyä glögiä, kun on ensin kaivettu rusinat ja mantelit pois seasta. Juodaan glögillä maustettua terästysjuomaa. Juodaan ihan  mitä sattuu löytymään ja niin paljon kuin huvittaa. Esimerkiksi kodin putkimiestä. Voi itselläkin alkaa viemäri vetämään. Kaadetaan lopuksi rusinat ja mantelit vieruskaverin paidan kaula-aukosta sisään. 

Etsi, löydä ja maista -peli. Etsitään sokkona ja ilman käsiä rusinoita ja manteleita vieruskaverin paidan alta. Tunnustellaan makuelämyksiä. Kuvaillaan mahdollisimman tarkasti tuoksu- ja makutuntemuksia. 

Askarrellaan vessapaperirullista shottilasit. Yhdestä rullasta saa kaksi, talouspaperirullasta jopa neljä. Sisäpuoli  kunnostetaan nestetiiviiksi kontaktimuovilla. Pohjana toimii oma käsi.  Ta-daa, valmista tuli. Huom! Tyhjät lasit energiajätteeseen. Illan viimeinen: viritetään piikkimatto poliisiaseman lähelle, johon maija ajaa, kun lähtee seuraavalle keikalle. Tämän avulla voi järjestyä lämmin yöpymispaikka läheltä loppuillaksi/-aamuksi. Kun ei kuitenkaan ole enää rahaa taksiin. Tämä on loppupelissä kaikista hintavin vaihtoehto, mutta saadaanpahan jatkaa iltaa seuraavaan päivään ja ehkä vielä jonkun aikaa sen jälkeenkin, kun mietitään kuka mitä häh?

Kuvat: Pixabay ja Pinterest

Kuvien ja tekstin kopioiminen tai muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!
   Saa käyttää, muttei ole pakko 😁 vaimikäsenytoli - yhden koomikon sanoin!

   Poista
 2. Nauroin ääneen, kun luin pikkujouluideoitanne. Teillä riittää lahjakkaasti mielikuvitusta,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Kiva kuulla, että postaus kirvoitti hyvät naurut - niin pitikin!

   Poista

 3. Pikkujouluissa en ole ollut koskaan, mistä yleensä pikkujoulu on saaneet alkunsa, tuliko ruotsista vai ameriikasta.?
  Tuon laulun "Olen kolmekymppinen" Frederikille, on kirjoittanut mieheni serkku, hän teki yli 200 laulua iskelmä laulajille, Reetun lisäksi muutaman mainitsen :souvarit, esko rahkonen, paula koivuniemi, matti esko, kari tapio...,ensi kuussa järjestetään konsertti hänen kirjoittamille lauluille, hänen muistoksi.
  Hän teki todella kauniitakin lauluja, mm.souvarit "lumikukkien maa".
  laulu on syntynyt siitä kun hänen vaimo kuoli 2 viikkoa häiden jälkeen,
  laulu on kuunneltavissa you tubessa.
  Huomasin muuten telkkarissa JL, joka selvittelee jari aarnion tapausta, ei ole tullut katottua, mutta heräsi mielenkiinto, kun JL. on serkkuni serkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!

   Wikipedia sanoo pikkujoulun vietosta näin:

   "Pikkujoululla on juuret adventin vietossa: adventista alkoi Kristuksen odotus ja paasto, joka päättyi jouluna. 1800-luvulla adventtia kutsuttiin toisinaan pikkujouluksi. Varsinaisen pikkujoulun vietto alkoi vakiintua Helsingissä ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Lähtökohtana olivat koulujen kuusijuhlat."

   En tiennyt tuota, että adventtia on kutsuttu joskus pikkujouluksi. Aina oppii jotain uutta. Nykyisin sana pikkujoulu tuo mieleen pelkästään riehakkaasti, yleinen kosteatkin juhlat.

   Kuuntelin tuon laulun Lumikukkien maa, kaunis kappale, ja vielä koskettavammaksi sen tekee, kun nyt tiesin laulun syntyhistorian.

   Oletko menossa tuohon miehesi serkun muistokonserttiin? Ehkä kuulemme siitä lisä?

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

 5. poistin nyt kaikki blogini,jossain vaiheessa teen ihan erilaisen blogin,koska koneeni poisti kaiken, aloitan uudella koneella myös, joten voitte poistaa kaikki kommenttini blogistanne-kiitos, ja hyvää vuoden jatkoa! p

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!