maanantai 4. marraskuuta 2019

Mökkipäiväkirja vol4 Patikointia

Mikkeli 14.-15.10.2019


Kolmas päivä mökillä. Ulkoilusää on mitä parhain. Lammen vedenpinta on taas aivan tyyni. Tikka naputtelee läheisessä puussa ja huutelee välillä varoitusääniä jollekin lähipiiriinsä kuuluvalle. Korppi vaakkuu jossain kauempana. Pienten tiaisten parvi pyrähtelee puusta toiseen ja piipittelee. Lokakuun aamu ei voisi olla kauniimpi.




Lähdemme kiertämään muutaman kilometrin päässä olevan Säynätin patikointireitin. Reitti kiertää Ylä-Säynätjärven, jossa on pieni saarikin ja siellä nuotiopaikka. Reitin alussa on myös kota ja kompostoiva nenänpuuterointipaikka. Eri yhteyksissä näen usein puhuttavan joko patikointi-, vaellus- ja retkeilyreitistä. Mitähän eroa näillä kolmella mahtaa olla? Retkeily tarkoittanee sitä, että reitin varrella ainakin syödään jotain itse matkan varrella valmistettua tai kuumennettua. Vaellus on varmaankin sama asia kuin edellä, mutta matka on pidempi. Varmaan myös yövytään taivasalla, mikä ei ole Erikoisen Asiantuntijan juttu ollenkaan. Patikointi on lyhyempi reissu, jonka varrella ei syödä eikä nukuta. Siis lähdemme patikoimaan. Haukkuli lähtee innoissaan mukaan. Matkan varrella huomasimme, että ehkä eväät olisi pitänyt kuitenkin ottaa mukaan.





Kotipuolessa liiankin tutuilla lenkeillä Haukkulia saa usein houkutella ja vähän kiskoakin eteenpäin, terrieri kun on. Ja kunnon terrieri. Tällä reissulla tätä jäärää ei tarvinnut houkutella eteenpäin. Nuuhkittavaa ja merkattavaa riitti. 





Hiirenhiljaisessa metsässä kuului vain muutama lintuääni (korppi, tikka ja hanhiparvi). Taivaalta kuului isompien ”lintujen” vauhdikkaampaa menoa. Niinpä polkaisin puhelimesta Flightradarin käyntiin: Seattle-Dubai, Moskova-New York, Moskova-Washington, Los Angeles-Dubai, Helsinki-Joensuu, Shanghai-Amsterdam. Ja muutama muu lisäksi.



Isäntä geokätköilee ja tuon reitin varrella tiedettiin olevan 16 kätköä. Niistä löydettiin nyt kymmenen ja kahta ei vielä edes yritetty. Neljä etsinnän kohteena ollutta kätköä jäi vielä löytymättä. Uusi reissu on varmaan huomenna tiedossa. Geokätköassistentit Haukkuli ja EA kiipeävät Isännän mukana taas autoon aamutuimaan ja kaasutellaan kohti patikointireittiä. Se on maastoltaan hyvin samanlainen kuin kotipuolessa oleva suosittu reitistö, joka kiertelee myös järvimaisemissa.

15.10. klo 9.50: Yöllä Haukkuli sitten kieltäytyi kokonaan tulemasta yläkertaan nukkumaan meidän kanssamme, joten se saa nukkua alakerrassa yksin. Siellä se sitten murisi itsekseen keskellä yötä ja haukahteli. Vähän tuntuu häjyltä, kun täällä päin on nähty karhujakin. Aamulla koko kopla nousi siis taas autoon ja samaa patikointireittiä kohti. Nyt haetaan ne kaksi puuttuvaa ja yksi, jota ei eilen löytynyt. GPS-laite suostui heräämään, mikä helpottaa asiaa paremmin kuin puhelimessa oleva appi. Niin löytyivät ne kolme kätköä ja vielä jäi seuraavaksi kerraksi ne kolme kauempana olevaa.




Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat                                                                                                                    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!