perjantai 27. syyskuuta 2019

Roskaamisesta ja siivoamisesta


Tämä on roskajuttu.

Siivouspäivänä 22.9. tuli katseltua taas vähän ympärilleen.

Nytte lenkkeili kotinurkillaan ja teki oheisen kuvan mukaisen löydön lenkkipolun varrelta.

Kyllä ei jaksa ymmärtää, mitä sen päässä liikkuu, joka kyörää Ikean kassillisen roinaa metsikköön lenkkipolun varteen.

Haukkulin kanssa lenkkeiltiin ja löydettiin vanha mopon raato vai olikohan ruohonleikkurin. Mopo varmaan, koska siinä oli reisterikilpikin vieressä. Harva taitaa ruohonleikkuria rekisteröidä.

Toinen merkittävä löytö juuri siivouspäivänä oli vanha pölynimurin runko ihan asuinkadun varrelta viheriöltä kadun ja jalkakäytävän välistä. Mikähän tarina siihenkin liittyy? Se oli jo viskattu edelleen katuojaan, kerättiin se Haukkulin kanssa aamulenkillä sieltä pois ja roskikseen.

Imuri on nyt valitettavasti meidän kaatopaikkaroskiksessa, vaikka sähkölaitteena se kuuluisi viedä erikseen kaatopaikalle. En nyt ala kuitenkaan kenenkään vanhaa p***kaista imuria omassa autotallissa säilyttelemään enkä varta vasten kaatopaikalle viemään. Jätteenkäsittelylaitoksella nämä noukitaan pois hihnalta kaatopaikkaroskien joukosta.

Näissä aarteissa on se hyvä puoli, että ne saavat olla lenkkipolkujen varsilla ja metsiköissä "loppusijoituspaikoissaan" suht rauhassa. Jos jonkun tekee mieli kerätä ne pois, ei ottajia ole jonoksi asti. 😁

Ohessa linkki eräseen toiseen blogiin, jossa myös pohditaan tätä roskaamisen problematiikkaa:

https://ymparistotekojokapaiva.blogspot.com/2019/09/264-world-clean-up-day-2192019.html

Kuvat: Pixabay ja Erikoiset Asiantuntijat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!