perjantai 23. heinäkuuta 2021

Oma elämä ois kiva!



Joillakin ihmisillä on oikeus ja valta.

Katsoa toisia korkeammalta.

Heillä on mahti vääntää ja säätää.

Asiat itselleen hyviksi kääntää.

Toisten pitäisi elää kuten heille sopii.

Jos et tee niin, joudut boikottiin.

Nuiva ja nyrpeä on tapansa olla

Asenne muihin on: "Sinä oot nolla!"

Heillä on lupa komentaa, arvostella.

Olla kuin talon rouva ja herra.




Valitettavasti muuten niin mukavassa taloyhtiössämme on muutamia alkuperäisiä tai ainakin melkein asukkaita, jotka ovat ylentäneet itsensä päällikköasemaan. Pahin pariskunta puuhastelee päivät pitkät omien sanojensa mukaan "kaikkien hyväksi" ja sillä varjolla he kuvittelevat, että talossa pitää kaikkien elää niinkuin he haluavat. Heille on pahinta, jos muilla on omaa elämää: lapsia, lemmikkieläimiä, harrastuksia, ystäviä. Koska heillä itsellään on vain talon asiat. Sääliksi käy - tyhjä elämä, joka täytetään seuraamalla muiden tekemisiä.

He ovat tietenkin aina oikeassa. Vaikka tosiasia on, että he ovat pikkuisen meitä muita yksinkertaisempia. Tiedättehän sen kammottavan yhtälön - yksinkertainen ihminen, joka kuvittelee olevansa jollain tavoin vallan kahvassa kiinni.

Mitä tällaisten kanssa sitten voi tehdä. Ei oikein mitään. Heillä on oma vallantunteensa  Heillä on tasoisensa kannattajajoukko - hieman yksinkertaista porukkaa kaikki. Päällikköpariskunta sitten heitä liehittelee tukea saadakseen. Onnellisin osa asukkaista elää täydellisesti omaa elämäänsä ja niin pitäisi koko porukan tehdä. Elää ja antaa toistenkin elää!


Tämä juttu syntyi purkauksena, kun kuulin taas näiden tomppeleiden viimeisimmästä tempauksesta. Mitta oli jo ennestään lähes täynnä edellisestä tapahtumasta. 

Jos osaisikin asennoitua niin, että antaisi itsensä vain huvittua näistä surkimuksista ja heidän edesottamuksistaan. Mutta aina ei pysty.

Huumoria tilanteesta sentään saa revittyä irti - tähän mennessä jo kahden aiemman postauksen verran:


Pelastetaan taloyhtiön asukkaat


Ihmistarinoita: Homo sapiens vahtimus





Kuvat: Pixabay

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

7 kommenttia:

  1. Taloyhtiössä jossa asun on vain 11 asuntoa. Minä olen viimeisimmäksi muuttanut. Yksi asunto on vuokralla. Lemmikkejä löytyy kissoja ja koiria! Lapsia vain 4, tosin viides ihan pian tulossa! Minä taidan olla myös se vanhin asukas. Minua ehdotettiin kesällä hallitukseen! Suostuin. En meinaa hommassa kuitenkaan kauan vanhentua! Kukaan ei sinne halua ja melkoista vääntöä oli saada puheenjohtaja. Ed. seitsemän vuotta hommassa ollut sai tarpeekseen. En oo muuta vielä hommannut kun vaihtanut sammuneita pihalamppuja. Koronan vuoksi ei oo ollut yksiäkään talkoita ja pihahommia ei tee nyt oikein kukaan! Yksi naapureista on innokkain jotain tekemään, mikä on aika hyvä juttu! Ikävää, jos joku luulee olevansa joku päällikkö! Elää saa normisti, mutta täytyyhän sitä ottaa huomioon ne naapurit! Mä jos jostain valittaisin, niin seinänaapuriin pariskunta polttaa ulkona tupakkaa ja helteillä saa olla jatkuvasti sulkemassa ikkunoita/takaovea, että ei käry tule sisälle. Lisäksi autoja ajetaan nurmikolle ja kulkuväylille, nämä ovat tietty vieraita yleensä! Vieraspaikkoja on vain 6 ja monella on taloudessa kaksi autoa. 200 m päässä on iso ja aivan tyhjä parkkialue, mä ohjaisin vieraat sinne, jos autopaikat ovat menneet! Roskakatokseen roudataan semmoista rojua, joka pitäisi itse viedä kaatopaikalle, sitä tekee lähinnä yksi porukka! Se mun seinänaapuri, mutta ovat kohta muuttamassa omakotitaloon. Se sopii heille varmasti paremmin. Lumet pukkaa ja nurmen ajaa huoltofirma! Siitä ei tarvitse riidellä ja kytätä! Eihän sitä koskaan tiedä, mitä kummaa väkeä vielä muuttaa, mutta nyt ei onneksi valittamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Tähän kirjoittamani vastaus meni vahingossa tuohon Pirjon kirjoittamaan kommenttiin. Sieltä se löytyy!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Meillä on ollut myös tätä ongelmaa. Osa porukasta (vanhempia ihmisiä) vastustaa kaikkia remontteja sillä periaatteella, dttä kyllä talo kestää heidän eliniän. Se on ihan väärin ajateltu. Nuoremmat ihmiset eivät viitsi edes yrittää hallitukseen, kun tämä sama tietty porukkaa valitaan aina uudwstaan. Osa niin, että haalivat talon kaikkein vanhemmilta valtakirjoja, jotta voivat äänestää itseään.

      Poista
  3. Kiitos kommentistasi!
    Kuulostaa ihan normi meiningiltä teidän taloyhtiössä. Aina on jotain "pientä" josta voisi valittaa, mutta kerrostalossa pitääkin sietää ja joustaa, vaikka joku tekisi jotain mikä ei ole ihan oman maun mukaista. Sääntöjä pitää noudattaa, mutta ei kenenkään itse keksimiä. Meillä on just se ongelma, että tämä pariskunta on ns. "laajentanut" järjestyssääntöjä omien mieltymystensä mukaisiksi ja sitten he vahtivat, että niitä noudatetaan. No, eihän niin tarvitse tehdä ja siitä se soppa syntyy. Lisäksi, näitä ohjeistuksiaan jaellessaan puhuvat hyvin ikävään sävyyn, jopa haukkuvat - varsinkin lapsia ja nuoria. Sen lisäksi he ovat vajonneet sellaiseen marttyyrisyyden tilaan " Me teemme yhdessä kaiken, kukaan muu ei tee mitään" -tyyliin. Ihan vapaaehtoisesti tekevät - mitäs tekevät. Itse ainakin asumme kerrostalossa juuri siksi, ettei tarvitse tehdä piha- tai muita hommia. Pihatalkoisiinkaan ei voi osallistua, kun eläkkeellä olevat aloittavat hommat jo talkoopäivän aamusta ja töissäolijat eivät ehdi mukaan. Sitten taas moititaan!
    Vaikea tätä on selittää yksioikoisesti, mutta jos pääsisitte kuulemaan ja näkemään kyseiset tyypit, niin ymmärtäisitte paremmin.

    Hienoa, että lähdit mukaan hallitukseen. Niinkuin sanoit, hommaan on vaikeaa saada porukkaa.


    VastaaPoista
  4. Niin ehkä tarkoitit tuota eka kommentoijaa tillariinaa, jolle vastasit, mä en ole taloyhtiön hallituksessa ollutkoskaan, kun olemme asuneet aina sellaisessa asunnossa jossa ei ole voinutkaan olla taloyhtiö hallitusta.Ehkä tarpeeton kommentti tämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo!
      Näin kävi, että vastasin Tillariinan kommentiin, mutta se meni väärään paikkaan -siitä tuli vastaus sinun kommenttiin.
      No, samasta asiasta kumminkin!
      Aurinkoista sunnuntaipäivää sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi!