keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Vegaaninen kasvispaistos, versio 2


Tässä versio nro 1:n ohje:

400g kesäkurpitsaa (pese ja viipaloi)

3 perunaa (pese, kuori ja viipaloi)

pieni purjo (halkaise, pese ja viipaloi)
2 valkosipulinkynttä (tai kokonainen yksikyntinen valkosipuli)
1 rkl öljyä
1 pkt maustamatonta härkistä
400g purkki tomaattimurskaa
150g (1 pussi) vegaanista juustoraastetta, esim. Valion Oddlygood
1 pussi vegaanista tex-mex-mausteseosta
1dl vettä

Kuullota sipulit pannulla, lisää tomaattimurska, mauste ja vesi. Lisää härkis ja sekoittele. Anna hautua viisi minuuttia. Lado öljyttyyn uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita, perunaviipaleita ja kastiketta pannulta sekä juustoraastetta. Säästä kastiketta ja juustoraastetta päällimmäiseksi. Paista 150-175 asteessa n. tunti. Aluksi voi pitää kantta tai foliopalaa päällä n. puoli tuntia, ettei pinta ruskistu liikaa ja juusto kuivahda.

Ja linkki postaukseen: 
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/07/kaikkien-aikojen-vegaaninen.html

Ohjettahan voi kukin varioida miten haluaa, mutta tällä kertaa lisäsin ruokaan yhden keskikokoisen punajuuren, joka oli jäänyt yli punajuuririsotosta. Lisäksi tuplasin valkosipulin määrän, eli laitoin kaksi yksikyntistä valkosipulia.
Linkki punajuuririsotosta kertovaan postaukseen:

Uutena ilmiönä en kuorinutkaan muita kasviksia paitsi ne valkosipulit. Viipaloin siis kaikki kuorineen, punajuurenkin. Hyvin pestyinä tietysti.. Valmiissa ruoassa ei edes huomannut kuoria. 

Ja purjonhan voi käyttää ihan kokonaan, kunhan huuhtelee kerrosten välistä ensin mahdolliset mullat pois. Ihan latvassa saattaa olla ränsistynyttä osaa, jonka voi jättää pois. Biojätteeseen ei siis päätynyt kuin vajaa kourallinen tavaraa. Punajuuren tyvestä pala, huono kohta perunasta ja kesäkurpitsan kanta. Senkin olisi oikeastaan voinut käyttää. 

Vegaanihenkilö käyttäköön tässä vegaanista juustoa, minulla oli ihan tavallista cheddar-mozzarella -raastetta joka oli uutuus Prismassa. Mutta juustoraaste mikä juustoraaste. 

Hyvää oli ja ensi kerralla laitan ehkä punajuuren tilalle kyssäkaalia tai vaikka fenkolia. Jonkun ruokintaopin mukaan pitäisi syödä vain maan päällä kasvaneita kasviksia. Juureksissa on liikaa sokeria. 

Joku puhdasoppinen vegaani ehkä käyttää luomutuotteita (?). Näistä oli muistaakseni luomua vain purjo. Noin muuten ostan yleensä luomua, jos vain mahdollista. 

Kuvat: Pixabay
Ei kaupallista yhteistyötä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!