sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Kaikkien aikojen vegaaninen kasvispaistos


Tässä kuvassa paistos on vasta menossa uuniin.

Alkuperäinen ohje on peräisin Yhteishyvän sivuilta (ei kaupallista yhteistyötä Valio, S-ryhmä / EA).

Ohjetta on tuunattu vain siten, että siitä on saatu vegaaninen ja sipuli on vaihdettu purjosipuliksi. Ja lisätty vesi. Kokkikin uskaltautui taas kuvaan.

400g kesäkurpitsaa (pese ja viipaloi)
3 perunaa (pese, kuori ja viipaloi)
pieni purjo (halkaise, pese ja viipaloi)
2 valkosipulinkynttä (tai kokonainen yksikyntinen valkosipuli)
1 rkl öljyä
1 pkt maustamatonta härkistä
400g purkki tomaattimurskaa
150g (1 pussi) vegaanista juustoraastetta, esim. Valion Oddlygood
1 pussi vegaanista tex-mex-mausteseosta
1dl vettä

Kuullota sipulit pannulla, lisää tomaattimurska, mauste ja vesi. Lisää härkis ja sekoittele. Anna hautua viisi minuuttia. Lado öljyttyyn uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita, perunaviipaleita ja kastiketta pannulta sekä juustoraastetta. Säästä kastiketta ja juustoraastetta päällimmäiseksi. Paista 150-175 asteessa n. tunti. Aluksi voi pitää kantta tai foliopalaa päällä n. puoli tuntia, ettei pinta ruskistu liikaa ja juusto kuivahda.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!