tiistai 8. marraskuuta 2022

Punajuuririsottoa ja gorgonzolaa


Tämä punajuuririsoton resepti on kopioitu Helsingin Sanomien nettisivuilta. Alla oleva kuva on vähän huono, kannattaa googlata alkuperäinen ohje otsikon nimellä.


 


Laitoin vähän enemmän risottoon sekä punajuurta että riisiä. Minusta 200g:n painoinen punajuuri vaikutti kaupassa surkean pieneltä. Toisena muutoksena jouduin laittamaan salvian sijasta mausteeksi yrttiseosta, koska salviaa ei maustekaapissa ollutkaan, tyhjä purkki vain. Logistiikka oli pettänyt. En nimittäin aikonutkaan laittaa ruokaan tuoretta salviaa, vaan max 1 rkl kuivattua. Risotosta tulisi ehkä vielä parempaa salvialla maustettuna. 

Gorgonzolan sijasta voi hyvin käyttää jotain edullisempaakin sinihomejuustoa.

Kannattaa noudattaa ohjeessa mainittuja kypsennysaikoja. Suutuntuma on mukava, kun riisi sekä punajuuri ovat vähän ”al dente”. 



Tästä tulee kyllä pysyvä osa uudehkoon matalalla kynnyksellä toimivaan lakto-ovo-pesco-vegetaariseen ruokavaliooni. Matala kynnys siksi, että joskus saatan syödä lihaakin, mutta edelleen vältän eniten nautaa ja possua.

Lähde: Helsingin Sanomat

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!