keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Suon villi laulu -elokuva



Kun on lukenut oikein hyvän kirjan, melkein pelottaa mennä katsomaan siitä tehtyä elokuvaa. Niin kävi nytkin, mutta turhaan jännitin.

Elokuva lumosi minut niinkuin kirjakin aikoinaan. Kyseessä on siis teos Suon villi laulu <= linkistä pääset postaukseen, jonka kirjoitin kirjasta.

Elokuvan päähenkilöä Kyaa, "rämelikkaa", näyttelevä Daisy Edgar-Jones sukelsi kirjan hahmoon täydellisesti ja hänen ulkonäkönsäkin vastasi kirjaa aikanaan lukiessani syntynyttä mielikuvaa. Elokuvassa oli sama henki kuin kirjassa ja elokuvaa katsoessani uppouduin tunnelmaan niin täydellisesti, että leffajuomaksi varattu Dr Pepper -pullokin jäi korkkaamatta.

Kirjasta tehtävää elokuvaa joudutaan varmastikin aina hieman typistämään, mutta mitään oleellista ei oltu jätetty pois. Se, että olin lukenut kirjan ensin antoi eväät täydentää tarinaa omilla muistikuvilla. Olisin katsonut rämemaisemia ja sen eläimistöä enemmänkin, mutta tämäkään ei ollut varsinaisesti mikään puute.

Suosittelen elokuvaa, olitpa lukenut kirjan tai et! Elokuvan jälkeen saattaa käydä niin, että haluat kirjankin lukea.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

3 kommenttia:

  1. Pepper jäi korkkaamatta! -tasoinen elokuva siis ;P Luenpa kirjan arvion ensin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, liimauduin penkkiin ja silmät lukittuivat tuijottamaan valkokangasta!

      Poista
  2. Kirjan olen lukenut ja tykkäsin ihan kamalasti. Filmiäkin olisi mahdollisuus ollut päästä katsomaan Turun vierailullamme, mutta kun mieheni ei innostunut siitä, niin se sitten jäi. Ehkä se tulee tänne Maarianhaminaankin ja voin mennä sen silloin katsomaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!