torstai 22. syyskuuta 2022

Fysioterapiaa koiralle


Haukkulin kanssa kävimme eläinfysioterapeutilla polvileikkauksen ja leikkaushaavan tikkien poiston jälkeen. Tikit oli poistettu fysioterapiaa edeltävänä päivänä. Koiruus oli hyvin tarkkana siitä, kuka ja kuinka hänen jalkaansa saa koskea. 

Eläinfysioterapeutti oli loistava kipeän eläimen käsittelijä. Hän voitti Haukkulin luottamuksen puolelleen muutamassa minuutissa siitäkin huolimatta, että Haukkuli on rotunsa edustajaksi melko arka ja epäluuloinen. 

Se käyttää leikattua jalkaansa jo tosi hyvin ja haavakin on jo hyvin parantunut, vaikka leikkauksesta on vasta pari viikkoa. Kiitos siitä kuuluu varmasti polven leikanneelle eläinlääkärille, joka antoi antibioottikuurin kolme päivää leikkauksen jälkeen. Vaikka antibioottien käyttöä yritetään selvästikin vähentää sekä ihmisillä että eläimillä ja ihan syystäkin.

Fyssarilta saimme jumppaohjeet, jotka ovat melko yksinkertaiset ja helpot toteuttaa vaikka samalla, kun kuivataan tassuja ulkoilun jälkeen. Jumppahetki onnistuu siinä vähän kuin puolivahingossa. Haavaan saatiin myös laserhoitoa, jonka pitäisi nopeuttaa paranemista. Seuraavaksi on tarkoitus aloittaa viiden käyntikerran putki vesijuoksussa. Vesijuoksupaikka(kin) on onneksi ihan kotimme lähellä kuten on fyssarikin. Ensimmäinen vesijuoksukerta on kahden viikon päästä ja jotta se onnistuisi, pitäisi haavan olla täysin parantunut. No mitä tämä koko lysti mahtaa kustantaa? Vesijuoksusarja maksaa kuulemma 150€ ”paljousalennuksen” kanssa. Yksi tunnin fyssarikäynti maksaa 73€. Toinen käynti tarvitaan vielä vesijuoksujen jälkeen. Eläinvakuutus korvaa fysioterapiaa 300€:n verran. 

Kuvat: Pixabay, Evidensia, Koirakuntosali

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvissa olevat eläimet eivät liity tapaukseen.

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 


2 kommenttia:

 1. Lemmikkieläinbisnes kasvaa, ja vauhdilla, Suomessa jo 1,4 milj kissaa & koiraa, huh!
  Haukkulille silirapseja pussillinen (on yksi kilo eli tuhannen rapsua;) Vff-vuh-hauuuuauuuouuuu..auts!ouuuuuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Haukkuli iloitsee ja kiittelee lähettämästäsi pussista. :))

   Poista

Kiitos kommentistasi!