perjantai 23. syyskuuta 2022

Kasvisruokaa kehiin eli kitusiin


Kävin ystäväni kanssa pitkästä aikaa Helsingissä kekkaloimassa. Kaikki ajoitukset liikenteen ynnä muun osalta osuivat nappiin, paitsi että HSL:lla oli joku häiriö, jonka vuoksi lippuja ei voinut ostaa puhelimen  appilla.

Käytiin muutamasti shoppailemassa muun muassa Beamhillissä, Gudrun Sjödenin liikkeessä Erottajalla sekä Sauson käsineliikkeessä Eerikinkadulla. Molemmista viimeksi mainituista puodeista tarttui ennakkoon mietittyjä tuotteita mukaan. Käsineitä ei voi minun mielestäni ostaa nettikaupasta sovittamatta kuten ei kenkiäkään. 

Sjödenin tuotteet ovat ihania ja värikkäitä, eivätkä mitään ryöstöhintaisia. Niissä on vaan minulle sellainen pulma, että useimmiten tietty koko on liian suuri ja pykälää pienempi on liian pieni. Siis on sovitettava ensin. 

Syömässä kävimme Satu Silvon kasvisravintolassa Hakaniemessä. Hakaniemen väliaikaisessa kauppahallissa kiertelimme. Etsin sieltä paljonkin somessa hypetettyä Keliapuotia ja löysinkin. Sieltä lähti mukaan gluteenitonta näkkileipää, kaksi omenapiirakkaa sekä pienen pätkän wienerpitkoa. Vielä viimeiseksi piipahdimme Pasilassa Rauhanasemalla, jossa ystäväni tytär on töissä. Sopivasti oli YK-liiton kansainvälinen Rauhanpäivä. Ja Rauhanasemalla oli siihen liittyen avointen ovien päivä. Pasilan asemalle änkeydyimme samaan junaan minun tyttäreni kanssa, joka oli myös palaamassa töistä. 

Kasvisruoka Silvoplee-ravintolassa oli hyvin maukasta ja sitä oli saatavilla monenlaista sekä kylmänä että lämpimänä. Vähän jäin kuitenkin kaipaamaan ateriaan enemmän proteiineja. Tarjolla oli vain papuja ja linssejä sisältävää ruokaa. Käynnin ansiosta vähän innostuin kasvisruoasta ja nyt on uunissa aikaisemminkin täällä blogissa esitelty vegaaninen, laktoositon ja gluteeniton kasvispaistos. Alla linkki siihen postaukseen.

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/07/kaikkien-aikojen-vegaaninen.html

Ituhippiä minusta ei kuitenkaan tule, mutta terveys-, ilmasto- ja eläinsuojelusyistä aion kyllä jatkossakin suosia kasvispitoisempaa ruokaa. 

Tässä postauksessa en ota kantaa ostamieni tuotteiden hintoihin enkä muihin ominaisuuksiin.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!