tiistai 26. heinäkuuta 2022

Google ei vain kuuntele, se myös katselee


Puhutaan monesti, että kun olet jutellut kahvipöydässä jostain tietystä asiasta, pian alkaa tulla Facebookiin mainoksia samasta asiasta. Että kännykät ”kuuntelee”, mitä puhutaan. Ja joku algoritmi alkaa lähettää siihen liittyviä mainoksia.

Mikko Hyppösen kirjassa on kerrottu tästä. Hyppönen tyrmää teorian, mutta lukekaa itse kirjasta. Ohessa linkki postaukseen, jonka aikaisemmin olemme julkaisseet aiheesta. Olen aina luottanut Hyppöseen, mutta nyt en ole enää ihan varma miten asian laita on. 

Mikko Hyppösen Internet

Tänään tapahtui niin, että Isännän kanssa aamupäivällä asioille lähtiessämme valitsin kaapista päällepantavaa ja päädyin leopardikuvioiseen midimittaiseen, lyhythihaiseen mekkoon. 

Kun tulimme kotiin ja avasin seuraavan kerran kännykän ja Facebookin, niin silmille hyppäsi heti alla oleva mainos.


Taitaa olla peräti ihan sama mekko, koska ostan silloin tällöin vaatteita tuosta verkkokaupasta, eli Muotiliike Femina Ky:stä. 

Minun tapauksessani mainostaminen meni kyllä hukkaan, koska minullahan ON JO tuollainen mekko. Eli olisko sittenkin ollut pelkkää sattumaa. Asiointireissulla avasin kännykän useampaankin otteeseen, joten kameran kautta on Google voinut vakoilla, että pidän leopardikuosista. Toisaalta, minkä verran Googlea tai sen algoritmia kiinnostaa, mitä jollain peräkylän akalla on päällä? 

Äh, meneeköhän jo liian vainoharhaiseksi?

Pian tuli kahvivieraita/tuttuja ja nautimme terassilla viime syksynä asennetun markiisin alla mansikkakakkukahvit. Alla olevassa kuvassa on kakku, joka liittyy tapaukseen. Aurinko porotti ja välillä vähän satoikin, mutta markiisi suojasi molemmilta. 

Noita kakun päälle laitettavia hopeakuulia saa nykyään pehmeänä versiona. Ei tarvi enää pureskella niitä kivikovia ja riskeerata hammaspaikkojaan. Kakun reunassa on mantelirouhetta. Muuten kakun teossa on noudatettu entistä, hyväksi havaittua reseptiä. Alla linkki ohjeeseen.

Kesän paras gluteeniton ja laktoositon mansikkakakku

Gluteenitonta kakkupohjaa leipoessa olen havainnut, että vuoan jauhottamiseen rypsiöljy ja gluteeniton kaurajauho on paras yhdistelmä. 


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä. 

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 2 kommenttia:

 1. En suostu ottamaan älypuhelinta ennen kuin pankkiasiat menee sen taakse kokonaan. ja kun ostan sen puhelimen niin vien jolle kulle joka osaa sen ulkoa ja sanon että sulje kaikki mahdollinen mitä ei tarvitse.
  omassa pc:ssä ei ole mikrofonia eikä kameraa enkä myöskään omista some-tilejä. On alkanut tulla niin paljon negatiivisia asioita noihin älypuhelimiin liittyen, ja muutenkin it-touhuihin että parempi olla ilman. kun ei muutenkaan tarvitse ja se Kattokaa mun uutta puhelinta (mitä en osaa käyttää mutta on kiva elvistellä tonnin kapulalla) -efekti puuttuu multa kokonaan, siitä kiitos sille joka pääni piuhotti eli evoluutio.
  Tykkään engl-kielisestä ilmaisusta I like the way I'm wired, sieltä tuo piuhotus-termi.

  VastaaPoista

 2. Mä ostan yleensä kaupasta mekot ja farkut, mutta myös kirppikeltä,
  sieltä löysin kerran 60-luvun retro mekon, tykkään pitää myös pitkiä mekkoja, ja farkkuja pidän aina ulkoillessa ja muutenkin.
  Mulla on peitettynä tietsikan kamera, joku sanoi että se kannattaa peittää, ei se kai mainoksiin vaikuta, ihan johonkin muuhun.

  Tulikin tehtyä iso mansikkakakku, + voileipä, pojan perhe sai vielä mukaansa molempia kakkuja, pojan tyttären kans meillä on yhteensä 93vuotta tasan, sormet syyhyää jo mustikka metsään, ja tietysti kanttarelleja, tuo runsas vesisade on nyt tarpeen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!