lauantai 4. heinäkuuta 2020

Kesän paras gluteeniton ja laktoositon mansikkakakku


Kakku syntyy seuraavista aineksista:
Gluteeniton kakkupohja Kinuskikissan ohjeen mukaan.

https://www.kinuskikissa.fi/gluteeniton-kakkupohja/
Täytteeseen ja päälle:

1 prk (2dl) laktoositonta vispikermaa
1 rasia Valion Viola vaniljatuorejuustoa
1 prk Valion Eila maustettua, laktoositonta rahkaa /vanilja
1/2 dl sokeria tai vähemmän, maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja yhdistä kermavaahtoon. Sekoita rahka mukaan.

1/2 prk Bonne trooppinen sose (saatavilla ainakin Prismoista)


Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alimmainen kerros Bonnen trooppisella soseella. Purkista tulee käytettyä kakkuun noin puolet. Ripottele vähän sokeria soseen päälle, se on aika hapanta. Sose on niin löysää, että se kyllä imeytyy kakkuun, mutta pienellä viiveellä.

Mansikoita. Paljon.

Viipaloi mansikoita sopiva määrä soseen päälle, kun se on imeytynyt kakkuun edes osittain. Halutessasi voit lisätä vielä ripauksen mansikkahilloa mansikoiden päälle. Lusikoi näiden päälle vielä noin neljännes edellä mainitusta kerma-tuorejuustoseoksesta. Tai sopiva määrä.


Aseta keskimmäinen pala kakkupohjasta alimmaisen päälle ja tee samat toimenpiteet kuin edellä, eli imeytä trooppista sosetta kakkupohjaan ja sen päälle mansikoita (mansikkahilloa) ja kermatuorejuustoseosta.

Aseta päällimmäinen pala kakkupohjasta ja kostuta sitä vähän laktoosittomalla maitojuomalla. Ihan pari-kolme ruokalusikallista riittää. Painele ja tiivistä reunoja ja kakun pintaa leveällä veitsellä tasaiseksi. Levitä päälle ja reunoille loput kermatuorejuustoseoksesta ja leikkaa loput mansikat puolikkaiksi ja asettele kauniisti kakun päälle.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat, valio.fi
Ei kaupallista yhteistyötä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!