keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Kaikkien aikojen kantarelli-pekonipiirakka


Valmis piirakka. Ennen nauttimista kannattaa antaa piirakan hieman jäähtyä ja vetäytyä.


Helppo ja herkullinen kantarelli-pekonipiirakka valmistuu nopeasti.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Pohja:
- 100 g voita (huoneenlämpöistä)
- kananmuna
=> vatkaa keskenään kulhossa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kermaa
=> lisää edellisten joukkoon ja sekoita hyvin
=> painele taikina 28 cm halk.vuokaan ja esipaista pohjaa 8 minuuttia.

Täyte osa 1:
- 3 dl tuoreita kantarelleja
=> pilko ja laita kuumalle pannulle, jatka paistamista, kunnes neste on kokonaan haihtunut
- 170 g pekonia
 1 sipuli ja 1 punasipuli
=> pilko pekoni ja sipulit pannulle sienten joukkoon ja paista pekoni makusi mukaan vähemmän tai enemmän rapeaksi
=> kaada seos esipaistetun pohjan päälle

Täyte osa 2:
- 1 prk Koskenlaskija Ruoka & Dippi maustamaton
- 2 kananmunaa
- ripaus pippuria ja suolaa 
- pieni nippu silputtua persiljaa
=> sekoita ainekset ja kaada piirakkavuokaan sienten, sipulien ja pekonien päälle.

Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia.





Sienet, sipulit, pekonit odottavat juustokuorrutusta ja uuniin laittoa.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.


5 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää pidämme paljon sienistä. Kiitos ohjeesta menee kokeiluun kunhan löydän kanttarelleja. Sitten pitää ottaa pakkasesta.

    VastaaPoista
  2. kiitos ohjeesta! tykkään kokeilla aina uusia reseptejä, ollaan menossa mustikkaan tutuille entisille paikoille nuorimman tyttären ja kaverin kanssa, siellä tiedän kantarelli paikat myös, olisipa jo muitakin sieniä, se metsä on ollut antoisa kymmeniä vuosia, toivottavasti niitä ei ole löydetty ennen minua.Metsässä on helppo hengittää ja mikä nautinto se on juoda kahvit juustosämpylän kanssa,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Minä ihmettelin metsässä, kun en nähnyt tatin tattia - en ainuttakaan! Mutta kantarelleja oli senkin edestä!
      Eväsleivät, eli juuri juustosämpylät, ja kahvia termarista, ah -ihanaa!

      Poista
  3. Ei nyt tatit vielä ole metsässä, vasta syksymmällä, niinkuin suppilovahverotkin, kanterellia löysimme mustikkareissulla, oli isoa ja makeaa mustikkaa, mutta kamalaa kun puolet metsästä oli kaadettu puita tutusta vakio metsästä, eipä ollut menemistä sekaan, sinne jäi varmasti kantarellit puiden ja risujen alle, niin voi vuodessa maisemat muuttua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!