sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Alahuuli jo väpättää -kana


Julkaisin äskettäin Hanna Gullichsenin Itkukanan reseptin blogissa.
Ohessa linkki kyseiseen postaukseen
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2020/09/itkukana.html


Tapahtui sitten niin, että viikonlopun tortillasyömingeistä jäi ylimääräiseksi paistettua ja maustettua kanaa ja tein siitä kanakastikkeen, johon käytin melkein samoja aineksia kuin Itkukanaan. Siitäkin tuli tosi hyvää, mutta ehkä Itkukana oli kuitenkin vielä tätäkin parempaa.

Valmistumassa olevaa itkukanaa

Alahuuli jo väpättää -kanaan tulee seuraavat ainekset:

broilerin sisäfilesuikaleita (n. 500g)
rouhittua mustapippuria
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
suolaa myllystä

banaanishalottisipulia (2 kpl)
makeita suippopaprikoita (2 kpl)

tomaattipyreetä (1 rkl)
soijakastiketta (1 rkl)
kauraruokakermaa (2 prk)

Flora juoksevaa paistamiseen (2 rkl)

Huuhtele broilerin suikaleet, valuta ylimääräinen vesi pois ja sekoita niihin mausteet. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Paista suikaleet pannulla kypsiksi, muutama minuutti.

Viipaloi ja pilko paprikat ja sipulit ja freesaa miedolla lämmöllä pannulla pehmeiksi.

Yhdistä samalle pannulle broilerit ja kasvikset, lisää tomaattipyree, soijakastike ja kermat. Anna kiehahtaa viitisen minuutta hiljakseen.

Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan lisukkeeksi.

Ainemäärät ohjeessa ovat suluissa, koska ne ovat karkeita arvioita. Jokainen kokki saa soveltaa ohjetta itse. Paprikoista ja shalottisipuleista tulee ruokaan makea maku, jota ei pidä säikähtää, mutta se ei välttämättä ole kaikille suun mukaista. Sen tasaamiseksi voisi jättää kanoista suolan pois ja laittaa vähän enemmän soijaa. Sitä kokeilen itse ensi kerralla. Currya en käyttänyt mausteena ollenkaan, koska en pidä sen mausta.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat, wikipedia.org ja Pixabay. Kuvien kanat eivät liity tapaukseen.
Ei kaupallista yhteistyötä.
Kuvien ja tekstin kopioiminen ilman lupaa on kielletty. Reseptin käyttäminen on sallittua ja suotavaa.

Mahdolliset kommentit pyydetään kirjoittamaan postauksen lopussa olevaan kenttään, jotta ne ovat kaikkien lukijoiden nähtävillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!