maanantai 30. maaliskuuta 2020

Mökkipäiväkirja 2020


Mikkeli 14. - 21.3.2020

Kirjoitin viime vuoden lokakuussa moniosaisen postauksen lomaviikostamme Lomarenkaan vuokramökillä Mikkelin kupeessa. Ohessa linkki siihen.
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/11/mokkipaivakirja-vol6-uusi.html

Talvilomaviikoksi viikolle 12 vuokrasimme mökin samoilta huudeilta, mutta nyt kyseessä on eri mökki kuin se paratiisi, jossa olemme kolme kertaa aikaisemmin lomaa viettäneet. Tämä mökki on isomman järven niemen kärjessä, korkealla mäellä mäntymetsän keskellä. Järvimaisema aukeaa olohuoneen ikkunasta länteen. Täällä on naapureitakin melkein näköetäisyydellä, mutta ei se haittaa. Sehän antaa vaan yhteisöllisyyden tuntua lomaviikkoon.


Järvi on onneksi 20 cm:n jäässä. Saamme sittenkin kuulla lumi- ja jääkenttien kutsun. Järvellä on vaan ihan hitokseen kylmä viima joka suuntaan. Täytyy pukea päälle kaikki villahousut ja -paidat mitkä tuli otettua kotoa mukaan. Mökki-isäntä olisi kyllä tehnyt avannonkin, mutta kyllä meille riittää ihan hyvin kairalla tehty pieni reikä, josta voidaan ottaa vettä rantasaunaan.

Haukkulia jännittää uusi ympäristö ja se käy vähän väliä kyselemässä, että tännekö me nyt jäädään.

Siitä vessapaperin hamstrauksesta. Tulipa ennen tänne lähtöä vähän kotona ja somessa naureskeltua vessapaperin hamstraajille. Muilla käyttämillämme mökeillä (vuodesta 1994 alkaen) on aina ollut vessa- ja talouspaperia koko viikon tarpeiksi. Täällä oli yksi rulla kumpaakin ja talouspaperirulla oli melkein lopussa ja sekin oli tehty varmaan jostain lasinkeräyslasista, päätellen kovuudesta ja imukyvyttömyydestä. Niin se elämä rankaisee, kun menet muiden hädälle vinoilemaan.

Lomareissuille täytyy yrittää ottaa mukaan mahdollisimman pieniä pakkauksia kaikkea tarvitsemaansa. Niinpä otin L'occitanen joulukalenterista käsivoiteeksi yhden näytepakkauksen. Hajuherkältä meinasi jäädä aamupuuro syömättä siinä käsivoiteen katkussa. Tuolla tuoksulla tappaisi sekä talossa että puutarhassa. Käytän sen jalkavoiteena. Tuoksu on hyvä, mutta liian voimakas.

Ohessa linkki L'occitanen joulukalenteripostaukseen.
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/12/lokki-tanen-loccitane-joulun-odotusta.html

Mökin varustelussa ja näkymissä ei ole valittamista. Järvi näkyy jokaisesta ikkunasta. Olohuonetta hallitsee iso ruokapöytä, jonka ympärille mahtuisi syöjiä ja syöjättäriä tuplasti enemmän kuin mökkiin mahtuu porukkaa nukkumaan (5 hlöä). Melko toimiva kotiteatterijärjestelmä on viritetty. Joka nurkassa on isompi tai pienempi kaiutin. Edelliset asukkaat ovat olleet ulkomaalaisia ja asettaneet telkkarin jollekin swahilin kielelle. Kaisa Mäkäräisen viimeinen kisa piti katsoa ilman selostusta ennen kuin tajusimme, että suomenkielisen urheiluselostuksen saa päälle kohdasta Èspanol.  Ja varmaan jostain muualtakin, mutta se löytyi ekana ja se riittää. Riittävän nopea wi-fi löytyy myös. Bloggaajan täytyy voida kirjoittaa silloin, kun  pää alkaa suoltamaan tekstiä. Johonkin wordiin kirjoittaminen ei ole ollenkaan sama asia.

Mökki on remontoitu pari vuotta sitten ja siinä yhteydessä keittiökalusteet ja koneet on uusittu sekä kuivaava pesukone hankittu kylppäriin. Näistä lisää blogissa myöhemmin. Eksoottisempi juttu on tuo rantasauna, johon nippanappa voi hilppasta "nakupellessä", ainakin melkein (pyyhe ympärillä) ja ainakin pimeällä. Viittaan näihin äärimmäisen arktisiin olosuhteisiin, johon ei tänä talvena ole totuttu ja naapurin mahdolliseen tarkkasilmäisyyteen. Toinen mökki on nimittäin sadan metrin päässä ja omistajan asunto on melkein yhtä lähellä. Tosin näköyhteys on heikko, mutta eihän sitä koskaan tiedä, minkälainen pervo tirkistelijä on pesiytynyt naapurimökkiin.

Tämä oli siis juuri se viikko, kun koronavirus alkoi Suomessakin lähteä lapasesta. Koulut suljettiin ja komennuksia etätöihin tuli monelle. Kävipä köyhällä kerrankin tuuri, kun ei saatu aikaiseksi kaupunkiloman varaamista johonkin Keski-Eurooppaan. Puheissa oli Wien ja Firenze ja muutama muu. Neljän päivän omatoimimatka olisi tullut kalliimmaksi kuin mökin viikkovuokra ja syömiset ja juomiset päälle. Taloudellinen panostus olisi mennyt kaiken lisäksi koronan vuoksi taivaan tuuliin. Tuliaisena olisi voinut olla virus.

Heti ekana päivänä tehtiin lohilaatikko uuniin ja lähdettiin jäälle kävelemään. Haukkuli nautti täysin koiravartaloin tästä sille ihan uudesta kokemuksesta.
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/07/kaikkien-aikojen-lohilaatikko.html

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty
Blogin linkkiä saa jakaa vapaasti



2 kommenttia:

  1. Voi hitsi mikä mökki! Tuo on meikäkäiselle huvila tai ainakin luksusmökki. Ja Hakkulikin nauttii. Hyvä ettette lähteneet Keski-Eurooppaan. Tsemppiä ja terveyttä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Mökki oli kyllä tähänastisista tasokkain. Näin talviaikaan vikkovuokrat ovat edullisempia. Haukkuli on kokenut mökkeilijä. Suureksi osaksi juuri Haukkulin vuoksi vaihdettiin vakiomökki tähän yksikerroksiseen. Mutta paikkakunta on sama. Ja siellä vakiomökin kulmilla käytiin taas geokätköilemässäkin, siitä myöhemmässä postauksessa. Tsemppiä ja terveyttä sinne myös!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!