perjantai 20. joulukuuta 2019

Lokki-Tanen (L'Occitane) joulun odotusta


Joulu/adventtikalenteri pitää olla varhaista keski-ikää (<60v) lähestyvällä tätinaisellakin. Totta kai.

Jokunen vuosi sitten alkoi tulla kosmetiikkajoulukalentereita ja ensimmäiseni sain ystävältäni lahjaksi. Se oli ranskalaisen L'Occitanen Classic -kalenteri. Olen sen jälkeen hankkinut sellaisen itselleni joka vuosi. Valmistaja "pyrkii käyttämään laadukkaita ja jäljitettäviä luonnollisia ainesosia". Ilmeisesti tuotanto ei kuitenkaan täytä jotakin luonnonkosmetiikan kriteereitä, vaikka yhtiö halunneekin luonnonkosmetiikan valmistajaksi profiloitua. Pidän L'Occitanen tuotteista eikä minun kosmetiikkani tarvitse olla mitään savikuopasta kaivettua ja nokkosenlehdistä puristettua. Pääasia, että tuote toimii, tuoksuu hyvältä ja sopivasti, eikä ole turhan hinnakasta. "Lokki-Tanen" kosmetiikka on juuri sellaista.


Netistä kalenterin saa edullisimmalla hinnalla. Tällä kertaa se tuli hankittua paikallisesta tavaratalosta selvästi kalliimmalla hinnalla, mikä pikkusen harmittaa jälkikäteen. Yhden tuotteen hinnaksi tuli 4,5 euroa. Melko kalliita pikkutuubeja. Ilta-Sanomien nettisivuilla oli juttu juuri tällaisten kalentereiden testauksesta ja Lokki-Tanen eksklusiiviversio (ai sellainenkin on?) pärjäsi testissä hyvin. Toki kyseessä on pienestä toimittajajoukosta koostuva testiryhmä.

Osan tuotteista olen jo antanut eteenpäin. En tarvitse itse kaikkia niitä tuotteita. Voin ilahduttaa niillä lähipiiriäni. En ole "oppinut käyttämään" esimerkiksi suihkuöljyä. Käytän mieluummin palasaippuaa.

Mutta. Sitähän tässä pohdin taas, että onkohan tuollainen joulukalenteri kuinka ympäristöystävällinen kapistus. 24 luukun takana on pieni muovinen tuubi tai pullo. Itse pakkaus on pahvia, mutta tuotteet ovat sen sisällä muovisessa "sapluunassa". Tästä kertyy aika paljon muovijätettä, tosin sen voi laittaa energiajäteastiaan ja siten se päätyy poltettavaksi ja edelleen kaukolämmöksi.


Pienissä näytepakkauksissa myytävät tuotteet ovat nerokas idea. Kuluttaja pääsee tutustumaan tuotteisiin rauhassa ja se saattaa edistää myyntiä. Ja saattaa estää myös kuluttajan tekemiä virhevalintoja. Ei tule ostettua isossa purkissa tuotetta, josta ei sitten tykkääkään.


Onkohan Lokki-Tanelle tullut tästä ympäristöasiasta huono omatunto, kun löysin luukkujen sisäpuolelta osin ihan aiheellisiakin vinkkejä ympäristön säästämiseen. Esimerkiksi sen, että suihkussa ollessaan voi "shampottamisen" ja saippuoinnin ajaksi kääntää hanan kiinni. Ja että asunnon lämpötilaa voi alentaa. Nämähän ovatkin jo tiedossa ja käytössä. Sen sijaan se oli uusi tieto, että vanhat sanomalehdet voi kierrättää tunkemalla ne kukkaruukkuihin. ????? Tästä ajatuksesta en ihan saanut kiinni.


Ennen kuin alan tunkemaan Hesaria kukkaruukkuihin, kysyn teiltä siskot ja veljet, onko teillä tarkempaa tietoa tästä ideasta. Mitä sillä oikeasti tarkoitetaan? Kommentoi alla olevaan kenttään. Olemme kiitollisia komenteistanne.



Kuvat: Pixabay
Ei kaupallista yhteistyötä L'Occitane / Erikoiset Asiantuntijat
Kuvien ja tekstin luvaton kopiointi on kielletty.



2 kommenttia:

  1. Luonnonkosmetiikan erottaa synteettisestä myös pakkausmateriaalit. Usein vältetään muovia ja käytetään lasia, metallia ja puuta. Tämä merkki vain yrittää vaikuttaa luonnonkosmetiikalta. Itse käytän vain luonnonkosmetiikkaa. Kiva että olet löytänyt merkkisi ja voit testata tuotteita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. Juu, heidän nettisisvuillaankin esitellään puutarhaa ja ties mitä yrttitarhaa. Jollekin se voi mennä täydestä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!