torstai 2. heinäkuuta 2020

Ei saa mennä ulos saunaiholla


Heidi Mäkisen esikoisromaani Ei saa mennä ulos saunaiholla. 

Saman kirjailijan kakkosromaanista kirjoitin tänne jo aikaisemmin Ei saa elvyttää.
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2020/04/ei-saa-elvyttaa.html

Esikoisromaani on viihdyttävää ja kevyttä luettavaa, mutta sisältää vakaviakin ajatuksia, kuten takakannenkin tekstissä mainitaan. Niitä tarvitaan.

Kirjassa kahden naishenkilön tarinaa viedään eteenpäin. Eeva ja Sini ovat kerrostalonaapureita ja ikänsä puolesta ja vähän muutenkin voisivat olla äiti ja tytär. Toisella rintasyöpä ja leskeksi jääminen, toisella halu saada kirkkohäät. Hääpukuja olisi useampikin, mutta se tärkein puuttuu. Asiat eivät etene toivotussa järjestyksessä, mutta etenevät kuitenkin. Lopulta sulhaskandidaatteja olisi molempiin kainaloihin, joista toinen tunkee mukaan synnytykseenkin, vaikkei edes ole lapsen isä.

Välillä kommenttia ja omaa näkökulmaa asioiden kulkuun antaa Kyllikki-kissa, jolla on teräviä havaintoja.

Eipäs paljasteta juonesta enempää. Niin kovasti tykkään Heidi Mäkisen sujuvasta tekstistä ja etenevästä tarinasta. Kaksi romaania tunnistaa tyylistä saman henkilön kirjoittamiksi. Tästä esikoisesta pidin vielä enemmän kuin kakkosesta.



Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat/ kirjan etu- ja takakansi
Ei kaupallista yhteistyötä
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.
Blogin ja postauksen linkkiä saa jakaa.

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta romaanilta. Jo nimensä puolesta, ja tuolla esikoisromaanillakin on huvittava nimi. Nimittäin tätä hokemaa käytettiin lapsuudessani. Luen mieluusti naisten kirjoittamia romaaneja naisista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!