lauantai 14. syyskuuta 2019

Ensitreffit synnytyssalissa


Ja nyt ei puhuta vain vauvasta, vaikka vauvoja treffataankin ensi kertaa yleensä synnytyssalissa tai leikkaussalissa. Tai ambulanssissa, taksissa tai kotona.

Kyllä ei ole typerämpää ohjelmaformaattia kuin tuo Ensitreffit alttarilla. Tuli katsottua uusimman kauden kakkosjakso, jossa parit vihitään.

Sarja on vakavan ja pyhän asian pilkkaamista. Siihen on vielä pitänyt kirkon edustajankin lähteä mukaan. Vaikkei onneksi ole edes kysymys kirkollisesta vihkimisestä. Sarjan nimikin on harhaanjohtava, mutta tietenkin alkuperäisestä ohjelmaformaatista  on täytynyt nimi kopioida. Eihän siellä ole alttaria lähelläkään ja vihkiminen on siviilivihkiminen. Sehän siitä vielä puuttuisikin, että tultaisiin Jumalan kasvojen eteen typeröimään. Ainoastaan siitä sarjalle pisteet, että näin ei ole tehty. Erikoiset Asiantuntijat eivät halua leimautua miksikään päiviräsäsiksi, mutta joku tolkku täytyisi olla mauttomuudessakin.

Yleinen tunnelma näissä vihkimistilaisuuksissa on käsin kosketeltavan epätodellinen ja vaivautunut monestakin syystä. Päähenkilöt jännittävät eniten ja se purkautuu hihittelynä ja mukamas rennon tunnelman luomisyrityksinä. Emme ihmettele yhtään, että osa vieraista on halunnut, että heidän kasvonsa sumennetaan editointivaiheessa.

Viihdeohjelmien tekijöiden on koko ajan pistettävä paremmaksi ja keksittävä jotain aina vaan hurjempaa. Melkein kaikissa viihdeohjelmaformaateissa nykyään on se kuvio, että huonoiten menestynyt putoaa pois kisasta ja jäljelle jääneistä leivotaan loppupelissä joku voittajaksi, selviytyjäksi tai joksikin tähdeksi, josta sitten pitää riittää iltapäivälehdille jutun juurta moneksi kuukaudeksi. Yhteistyösopimuksen olemassaolosta ei jää epäselvyyttä.

Minkälaisia tv:n viihdeohjelmat mahtoivatkaan olla ennen tämän formaatin keksimistä? Amerikoistahan sekin on meille tuotu ja täällä pärjättiin sitä ennen jollain Spede-shown tyyppisillä vaivaannuttavilla ohjelmilla. Ei ollut paremmastakaan tietoa. Viihteen tekeminen ja ihmisten hauskuttaminen on aina ollut vaikeaa. Tuskin itsekään pystyisimme siihen. Näitä "pudotusohjelmiahan" on lukemattomia. Tanssii tähtien kanssa, Putous, Heikoin lenkki, Selviytyjät, Amazing Race, VOF, Idols...

Edellä mainittu formaatti ei sinänsä istu tähän ensitreffijuttuun. Mutta miten olisi, jos pistetään aihe vielä rankemmaksi? Mennäänpä nextille levelille.


Asiantuntijat valitsisivat edelleen toisilleen "sopivat" parit ja heille hankittaisiin lapsi koeputkihedelmöityksen avulla. Äiti, isä ja vauva tapaisivat ensi kertaa synnytyssalissa. Siinä sitä olisi todelliset ensitreffit kaikille osapuolille. Vaihtoehtoisesti Napakymppi-ohjelman tyylillä paikalla olisikin kolme isäkandidaattia ja  tuore äiti voisi arpoa, kuka on lapsen isä: herra A, B vai C? Oikea isä  avaa salkustaan valmiiksi kirjoitetun kastetodistuksen sekä sukunsa kastemekon.


Viedään ideaa vielä pitemmälle. Tässä välissä tuli mieleen, että miten olisi Ensitreffit oikeussalissa? Tosin sitähän tapahtuu paljon jo nytkin elävässä elämässä. Uhri ja syytetty ovat useimmiten tavanneet jo aikaisemmin. Siinä ei ole mitään seksikästä. Äh, ei jatkoon.


Ensitreffit siunauskappelissa? Potentiaalinen pariskunta olisi elänyt kaukosuhteessa koko elämänsä ja kun jompi kumpi heistä vaihtaa hiippakuntaa, jälkeen jäänyt osapuoli pääsisi tutustumaan häneen, kun kappelin omaistenhuoneessa otetaan hetkeksi kansi pois arkun päältä. Tunnelma olisi varmaan samankaltainen kuin Ensitreffit alttarilla -formaatissa, kun toisilleen tuntemattomat sukulaiset vilkuilevat toinen toisiaan uteliaina.


Kun ruumisauton takavalot poistuvat näkyvistä ja saattokellot lakkaavat soimasta, voitaisiin katsojien kanssa yhdessä alkaa seurata, kuinka aidosti potentiaalinen leski suree menetettyä elämäänsä, jota ei koskaan tullutkaan juuri tuhkaukseen viedyn tyypin kanssa.

Varmaankin jännittävin jakso käsittelee kuitenkin perunkirjoitusta. Kuka saa katkerimmat perintöriidat aikaan? Tarvitaanko perunkirjoitustilaisuudessa henkivartijoita? Jäikö vainajalle varoja vai velkoja? Vai tekeekö hän mattinykäset vielä haudan takaa ja jättää jälkeensä vain velkaa ja loistoauton, jota on vaikea muuttaa rahaksi? Onko jälkeen jäänyt osapuoli yleis- vai erityistestamentin saajana? Napsahtaako perintönä viinitila Unkarissa vai ne beessit aluspöksyt, joista jo aikaisemmassa postauksessa oli puhetta? Vai jääkö hän kokonaan nuolemaan näppejään?

Erikoiset Asiantuntijat pidättävät itsellään kaikki oikeudet tähän uuteen formaattiin.



Kuvat: Pixabay

Ei kaupallista yhtestyötä Ensitreffit alttarilla, Spede Show / Erikoiset Asiantuntijat

Ohessa linkki postaukseen, jossa beessit aluspöksyt mainittiin

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/08/beessit-aluspoksyt-ja-muuta-noloa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!