tiistai 23. tammikuuta 2024

Sirdar Haworth tweed


Ihanaa, vapaapäivä keskellä viikkoa! Aloin kutomaan välillä itselleni jotain. Puikot ovat suihkineet tähän saakka enimmäkseen lastenlapsille ja ukrainalaisille. 

Mutta nyt tilasin itselleni langat ja ohjeen punaiseen raglanhihaiseen villapaitaan nettikaupasta. Kuvassa takakappaleen alku näyttää pelottavan isolta. Mutta paidasta pitääkin tulla väljä ainakin ohjeen kuvan perusteella. 

Lanka on otsikossa mainittu 50% prosenttinen merinovillalanka. Toinen 50% on polyamidia. Käy kuulemma sukkalangaksikin, mutta mielestäni se on siihen tarkoitukseen liian hintavaa. 

Sukkia olen tehnyt Novitan 7 veljeksestä, joka on ilmeisesti poistumassa valmistuksesta (?). Mistähän sitten saa kohtuullisen hintaista sukkalankaa esim. sotilaiden sukkiin? En mitään Nalle-lankaa aio niihin laittaa. Pitänee kaivella nettiä taas. 

Joskus muinoin varsinaista harmaata sukkalankaa myytiin isoissa vyyhdeissä, mitkä piti itse kääriä kerälle. Siihen tarvittiin joku avuksi pitelemään sitä vyyhteä. Muistan, että naapurin paljon kutovilla mummoilla oli sellainen puinen, pyörivä häkkyrä, johon sai vyyhden laittaa ja kerän kääriminen yksinkin onnistui hyvin. 

Tämä lanka on tilattu Käsityöliike Anjalinin nettikaupasta. Samasta paikasta tilasin toisetkin langat samaa merkkiä, mutta eri värejä, kirjoneulejakkuun. Sen projektin aloitan ehkä vielä tänä talvena. En ole koskaan tykännyt tehdä kirjoneuletta, se on minulle liian hidasta näpertämistä. Jos nyt yrittäisin taas. 

Illalla menemme Isännän kanssa katsomaan Myrskyluodon Maijaa. Siinä on istumalihakset kovilla, kun näytös kestää 2 tuntia 44 minuuttia. Ja alkumainokset ja leffapeli mukaan luettuna varmaan kolme tuntia. 

Viimeksi voitin leffapelistä palkinnon, mutta en muistanut lunastaa sitä, joten Finnkino teki voittoa silläkin rahalla. Silloin käytiin katsomassa Kuolleet lehdet, joka menee siellä vieläkin ja kannattaisi katsoa vaikka uudestaankin. Ensi yönähän selviää, pääseekö se Oscar-ehdokkaaksi. 

Maijasta kirjoitan tänne, kunhan ehdin. 

 

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty. 

Ei kaupallista yhteistyötä. 


3 kommenttia:

  1. Erikoiset Asiantuntijat23. tammikuuta 2024 klo 13.38

    Sehän tässä kyseisessä merinovillalangassa jäi harmittamaan, että sepä ei taidakaan olla mulesing-vapaata. Yleensä se mainitaan vyötteessä, jos on. 😥

    VastaaPoista
  2. Hyvä sukkalanka on teetee Salla. Sitäkään ei enää valmisteta, mutta monet nettikaupat myyvät pois edullisesti. Langassa on kaunis himmeähkö kiilto. Toinen suosikkini ja edullinen lanka on S-markettien ja Prismojen myymä House Onni. Samanpaksuinen kuin 7 veljestä, mutta nyppyyntyminen vähäisempää. Käytän 3,25 mm puikkoja, tiivis neulos kestää käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erikoiset Asiantuntijat24. tammikuuta 2024 klo 22.46

      Kiitos lankavinkistä. Näitähän alan metsästämään. House Onni varmaankin pysyy valikoimissa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!