keskiviikko 22. marraskuuta 2023

Matti Nykänen - Pilviin kahlittu poika


Kai Ekholmin teos Matti Nykäsestä, Pilviin kahlittu poika. 

Tässä ei ole varmaan mitään sellaista, mitä emme jo Matista tietäisi. 

Mainoksen uhrina latasin tämänkin Bookbeatista kuunneltavaksi. 

Kirjoittajan käyttämät värikkäät kielikuvat alkoivat ärsyttää heti aluksi. Onneksi aloitin kirjan kuuntelun kuntosalilla, niin kuuntelu menetteli siinä ympäristössä enkä malttanut käyttää aikaa uuden kirjan etsimiseen. Lopulta siihen ”värittämiseen” alkoi nimittäin tottua. ”Oman elämänsä sivuroolissa” tai ”Oman elämänsä metsään eksynyt lapsi”.

Mutta oli se/hän melkoinen veijari niin kuin tiedetään. Yksivuotishäämatkalla Mervin kanssa luksushotellissa Curacaolla riideltyään hän juoksi poliisimaijaa karkuun hiekkarannalla paljain jaloin. 

Jos lukisi/olisi lukenut aktiivisesti Seiskaa, olisi paljon paremmin selvillä näistä aikaansaannoksista. Seiska-lehdessä ei olla itsekään selvillä siitä, kuinka monta juttua Matista on julkaistu. 

Kirjassa pohditaan myös sitä, miksi kansa tykkää lukea tarinoita Matista. Nähtävästi Matin tyyppistä persoonaa tarvittiin viihdyttäjäksi. Hautarauha ei näköjään ole säilynyt hänen kuolemansa jälkeenkään. 

Äitinä ja isoäitinä mietin, miltä hänen vanhemmistaan ja mummostaan tämä kaikki on tuntunut. Ehkä he tuntevat toisenlaisen Matin kuin sen, minkälaisen kuvan roskalehdistö hänestä on halunnut muovata.

Paikoitellen kirjailija kirjoittaa ihan asiatyylisesti ja taas  alkaa värittäminen. Mutta kyllähän tätä nyt kuunteli kevyenä välipalana rikoskirjallisuuden jälkeen. 

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen tästä postauksesta on kielletty ilman kirjoittajan lupaa.

Ei kaupallista yhteistyötä. 1 kommentti:

  1. Matin elämä oli surullinen, hän oli levoton, rauhaton, hän ei tuntenut itseään, ehkä hän koko ajan etsi itseään milloin alkoholista, milloin nais- seurasta, urheilustakin, painon tunne sydämessä siitä ettei ollut lasten elämässä läsnä,
    ehkä sairaus josta hän ei kertonut, oikeesti hän oli eksyksissä omassa elämässä.Todella surullinen elämä. Muistelen että hän olisi ollut kerran jossain hengellisessä tilaisuudessa, joku lehti kirjoitti, hänelle tarjottiin evankeliumin muuttava voima, mutta hän ei ottanut sitä vastaan, tai jos otti, niin ei pitänyt siitä kiinni, Jumala olisi antanut täydellisen rauhan matin sydämeen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!