maanantai 4. syyskuuta 2023

MainehaittaMainehaittojakin on niin monenlaisia. Riippuu vähän myös katsojan silmästä. 
Uusi demarien puheenjohtaja on ollut mukana bileissä, joissa nuoret miehet munasillaan ja kommandipipoissaan tekevät natsitervehdyksiä. 

Uusi puoluesihteeri on tuomittu rikoksista, muun muassa erittäin raa’asta useamman eläimen kiduttamisesta ja pahoinpitelystä. 

En jaksa toistaa koko litaniaa, vaan liitän kopion tähän eräästä lehdestä: 

Nyt 33-vuotias Näkkäläjärvi tuomittiin vuonna 2011 törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 30 päivän ehdolliseen vankeuteen ja oheissakkoon. Vuonna 2006 Näkkäläjärvi sai sakkotuomion vahingonteosta, kotirauhan rikkomisesta ja eläinsuojelurikoksesta osallistuttuaan kissantappoon.
 


Kissoja tapettiin useampia, koko pentue sekä myös emokissa, jota ensin kidutettiin palavassa nuotiossa.

Kaikki on niin suhteellista ja onko se anteeksipyyntö ja katuminen aina aitoa ja miten sen kukakin ymmärtää. Olen hyvin järkyttynyt puoluesihteerivalinnasta. Onneksi en ole koskaan äänestänyt demareita enkä äänestä. Kuvien kissanpennut eivät tiettävästi liity tapaukseen.

Kuva: Twitter ja Pixabay

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.11 kommenttia:

 1. Tämä Näkkäläjärvi hän oli pimittänyt rikostaustansa omalta puolueeltaankin. Asiat tulivat toista kautta julkisuuteen, ja silloin hän esitti anteeksipyynnön ja väitti katuvansa tekojaan. Anteeksipyynnön vilpittömyys epäilyttää, miksi vasta sen jälkeen nämä kauheat teot tulivat julki mm Helsingin Sanomissa. Sehän nyt oli oikeastaan ainoa vaihtoehto yrittää pelastaa maineensa.
  Teko (tai teot, emmehän tiedä mitä kaikkea hän on ehtinyt kiinnijäämättä) on niin iljettävä, sairas ja pahasti häiriintyneen ihmisen tekemä, että jo tämän ihmisen kuvan näkeminen aiheuttaa pahoinvointia. T. Selja

  VastaaPoista

 2. Suomessahan saa julkisesti kiduttaa eläimiä ja sallia, mm. elinkeino harjoittajat joilla on niitä minkki ja kettu tarhoja, ne ovat pienissä häkeissä kaikissa sää olosuhteissa, niitä ei kohdella erityisen lempeästi muutenkaan.
  Suomessa saa valehdella päin naamaa, ja keksiä pilkkaavia sanoja, tehdä pilaa ja pilakuvia toisesta ihmisestä. Tuon tuosta löytyy paikkoja jossa koirat ja kissat on järkyttävissä oloissa.
  Turha kysyä miksi, siksi koska ihminen on peto, se on peto toiselle ihmiselle ja eläimelle, ihminen on perusluonteeltaan paha, ei sen kummempaa selitystä tarvita, voimattomia on ne päättäjät jotka eivät pysty tekemään mitään, pahuutta kun ei saada pois lakipykälillä, ei vaikka kuin olis pääministeri, itse ovat vain tehneet lakipykälän jossa sallitaan eläinten kidutus.
  Rikkaat kulkevat kidutettujen eläinten turkiksissa.

  VastaaPoista
 3. On otettava huomioon, että Näkkäläjärvi oli 15-vuotias kiduttaessaan kissoja ja 20-vuotias rattijuopumustapauksen aikaan. Hän on saanut tuomion molemmista, kuten toteat ja pyytänyt anteeksi. Hänelle ei ole jäänyt elämänkatsomukseksi eläinten kiduttaminen ja juopuneena ajaminen.
  Antti Lindtman taas oli 18-vuotias teinipoika videolla, jossa kaksi kaveria viittoo käsiään natsitervehdykseen. Lindtman ei ole kumpikaan heistä, ja kyseessä oli lukion lyhytelokuvaprojekti, jossa pojat olivat riehaantuneet pelleillemään, ku oli hyvät laitteet. Lindtamanille ei ole jäänyt kavereitten natsipellleily aatemaailmansa kulmakiveksi.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Normaalin 15-vuotiaan psyykkinen kehitys on sillä tasolla, ettei hän kiduta eläviä olentoja. Tuon ikäisenä tehdyt raakuudet ovat osoitus psykopaattisesta mielestä. Olisin hyvin huolissani, jos oma lapseni 15-vuotiaana tekisi tuollaisia. Ja mistä voimme tietää, mikä Näkkäläjärven elämänkatsomus oikeasti on. Minä en haluaisi tutustua tuollaiseen raakalaiseen.

  VastaaPoista
 6. Yläkoulun opettajana olen huomannut, että ihmisen empatiakyky kehittyy joillakin hitaasti. Useimmilla eläinten kiduttaminen ei tietenkään tulisi mieleen edes taaperona. Lapsuuden olot, kasvatus ja ympäristö ovat niin erilaiset ihmisillä, että en menisi antamaan mitään luonnekuvausta, ennustetta tai sairausdiagnoosia ihmisestä hänen lapsuudenaikaisen käyttäytymisensä perusteella.

  Ensimmäiseen kommenttiin haluan lisätä vain sen, että eiköhän Mikkel Näkkäläjärvi ole jo silloin nuorena rikoksen tekijänä pyytänyt anteeksi.
  Jos tapaus on käsitelty, niin siihen ei tarvitse enää puuttua.
  Toista on se, jos ei edes lupaa muuttua vaikka on laatimassa lausuntoa, joka on päinvastainen omien puheiden ja kirjoitusten kanssa.
  Ote yhdenvertaisuuslaista:
  "Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

  VastaaPoista
 7. Tutkisivat nyt jokaisen kansanedustajan, mitä he on 15 vuotiaana tehneet, niin riittäisi juttua seuraaviksi vuosiksi, kunhan ensin pääsevät rasisti ja ilmasto keskustelusta pois, hallitus on tällä hetkellä kyvytön hoitamaan oikeita asioita, esim. mistä he kaivaa töitä ihmisille, kun työpaikkoja menee konkurssiin, ja työntekijöitä vähennetään satoja isoista firmoista, pitäisi ensin kouluttaa ihmisiä uusiin töihin.

  VastaaPoista
 8. Huom. 18 v. on täysi-ikäinen.

  VastaaPoista
 9. Kyllä ihmisen perusluonteeata kertoo jotain se, että kykynee noin raakaan toimintaan. Kuvottavaa!

  VastaaPoista
 10. Mikkel Näkkäläjärvi ei ollut lapsi julmat teot tehdessään. 15- vuotiasita, jonka moraalinen ajattelu on aivan toisella tasolla kuin vaikkapa 5- vuotiaan.
  Olen itsekin peruskoulun opettaja ( alaluokilla) enkä ole urani aikana kuullut yhtä raakalaismaisia teosta.
  Nimenomaan eläinten kiduttaminen on vahva viite siitä, että ihminen on pahoin häiriintynyt. Anteeksianto ei merkitse hänelle muuta, kuin päästä tilanteesta pois.
  Ainakaan mihinkään yhteiskunnallisesti vaikuttavaan työhön en tätä sadistia päästäisi.

  VastaaPoista
 11. 18 vuotiasta sanotaan että on tullut täysi-ikäiseksi, 18 vuotias on vielä aika lapsi, minun aikana aikuis-ikään tultiin 21 vuotiaana, ei ole nuori välttämättä niin kehittyneempi tänä päivänä, kuin 50v. sitten, esim. ajokortti myönnetään nuorille liian aikaisin, usein onnettomuuden aiheuttaja on ollut juuri kortin saanut 18v. vai saiko vielä nuorempana kortin? 20 vuotiaatkin hurjastelee autojensa kanssa, missä on se raja jolloin on aikuinen, sanokaas se.? muutama vuosi sitten pikku kaupungissa 2 nuorta 20 vuotiasta ajoivat 40 nopeusrajoituksessa 80 tuntinopeutta, ja päätyivät sementti seinään, molemmat kuolivat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!