keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Pulinat pois ja töihin!


Blogiin emme yleensä kirjoita politiikasta, uskonnosta tai mistään seksuaalisuuteen tai sukupuoliin liittyvistä asioista. Enkä kirjoita politiikasta varsinaisesti nytkään. 

Taas aamun sanomalehtien digiversioita lukiessani sisälläni jokin kuohahti, kun ei tuo rasismista mölyäminen tunnu loppuvan koskaan. Minkä tahansa tuutin kun avaat, siellä on meneillään joku keskustelu rasismin lisääntymisestä. Ihan kuin se nyt just olisi ryöpsähtänyt jotenkin. Vaikka vaan vatuloidaan yhden ministerin vanhoista kirjoituksista, mitkä sinällään ovat moitittavia.

Ja ei, en äänestänyt perussuomalaisia. En myöskään vihervasemmistoa. 

Kansa on kuitenkin demokraattisessa maassa laillisilla vaaleilla valinnut eduskuntansa ja siihen on nyt tyytyminen. Pulinat pois. Paitsi että opposition ja median siinä ohessa, tarkoituksena on ilmiselvästi kaataa hallitus ja saada uudet vaalit. Jos ei demokratia miellytä, niin onko se sitten sitä fasismia?

Totta hitossa jokainen terve ihminen irtisanoutuu rasismista. Ja niinhän käsittääkseni uusi hallituspuoluekin on tehnyt jo vuosia sekä puoluetasolla että kukin henkilökohtaisesti. 

Media ja edellämainitun puolueen vastustajat voisivat jo oppia erottamaan toisistaan äärioikeistolaisen, pelottavan toiminnan ja perussuomalaisten puolueen. Ne eivät ole sama asia. Mölli käytös julkisuudessa on taas oma juttunsa, mikä on hyvin valitettavaa ja pilaa paljon asioita.

Aina vaan vaaditaan vanhojen kirjoitusten kumoamista, anteeksipyytämistä, irtisanoutumista ja ties mitä. Pitääkö tietty ministeri vielä keittää tervassa ja kieritellä höyhenissä? Eikö mikään riitä? 

Alkaisitte (oppositio ja media) jo keskittymään oikeisiin asioihin, esimerkiksi pitkään kesälomaanne ja antaisitte hallitukselle tilaisuuden keskittyä oikeisiin töihin, sillä niitäkin kyllä riittää. 

Alkaa jo kuulostaa toiseuttamiselta, maalittamiselta ja suvaitsemattomalta käytökseltä. Koko yhteiskunta jakautuu kohta kahtia. Hyvät ja pahat. Ja ehkä rumat kolmantena.

Päivi Räsästä hiillostetaan välillä ”homofobiasta”, mutta niin vaan porskutti menemään sisäministerinä. Ajat olivat silloin ehkä toiset. Ja KD:tä ei silloin kuitenkaan haluttu pois hallituksesta eikä hallitusta kaataa. Ehkä siksi, että siinä oli silloin mukana myös vihreät.

Mielestäni Räsänen saa pitää mielipiteensä. Kuten myöskin sen, että abortin ei-hyväksyviä hoitoalan ihmisiä ei pidä pakottaa osallistumaan abortin suorittamiseen vastoin vakaumustaan. En toiseuta Räsästä, enkä maalita. Tuosta aborttiasiasta olen samaa mieltä. 

Eikö nyt pitäisi myös kaikkien aikoinaan omenavarkaissa käyneiden tai naapurin bensatankkiin pissanneiden irtisanoutua vanhoista tekemisistään? Yhtään väheksymättä tekojen moitittavuutta. 

Antaisitte uuden hallituspuolueen edes yrittää. 

Kuvat: Pixabay

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty. 

Ei kaupallista yhteistyötä. 

7 kommenttia:

 1. Onhan se rasittavaa, että koko ajan melskataan rasismista, mutta ehkä myös siksi, että suomalaisissa on paljon rasismia. Perusuomalaiset on mielestäni selkeästi rasistinen puolue. Sen paikka ei ole hallituksessa, vaikka saivat eduskuntavaaleissa huipputuloksen. Purran kirjoitukset blogissaan olivat rumia.

  VastaaPoista
 2. Liian paljon porukkaa eduskunnassa, siksi isossa joukossa tyhmyys tiivistyy,ei osata tehdä oikeita päätöksiä,jankutetaan samaa asiaa viikko tolkulla, kun pitäisi hoitaa heikompien ja köyhien asemaa,mm.soten terv.huolto on niin hakoteillä, lääkäriin meno on vaikeutunut, olin reissulla itä-suomessa, ja olisin tarvinnut lääkäriä, kun soitin, niin sanottiin että ei täällä kaupungissa ole lääkäriä,päivystyksiäkään ei voi pitää, olin vielä toisella pienellä paikkakunnalla, no siellä ei sen vertaa mitään, ei edes poliisia, en ollut uskoa mitä kaikkea siellä tapahtuu paikkakunnalla jossa ei ole lääkäriä eikä poliisia, ei pankkia, ihmisiä kuitenkin asuu.
  Lääkärit on 100km.päässä.
  Mutta asiaan, miten aikuiset lukeneet ihmiset voi niin huonosti käyttäytyä, eduskunnassa riidellään,piikitellään toisia,saati muita rötöstelyjä tuon tuos lukee.Tuntuu että jokin harso on noiden lukeneiden silmien edessä, kun eivät näe tosi asioita, jos Päivi sanoi totuuksia, niin ei järki sano heille sitä; kun Jumala tuntee jo idussa alkavan ihmislapsen, ja kun pieni sydän sykkii, hänet halutaan tappaa, sitten ihmetellään kun ei synny lapsia, kun abortti on jo ehkäisyväline.Ja mikä ihmeen muu sukupuoli,miten naurettavaa, minä tunnen sateenkaari ihmisiä pari, minulle he ovat ystäviä/ihmisiä Jumalan luotuja, kysymyshän on siitä mikä on syntiä Jumalan edessä, mutta minulla ei ole valtaa tuomita,
  ei Päivikään tuominnut heitä, Jumalan sana on se joka tuomitsee jokaisen mitä syntiä tehdään, eikä syntiä voida erotella, ja siitä jokainen on viimeisellä tuomiolla Jumalan edessä, ei ihmisten edessä, ihmisellä ei ole mitään valtaa.
  Päivin sanomisia vääristeltiin ja valehdeltiin, mitä hän ei ollut koskaan edes sanonut, hän vetosi vain miten Raamattu sanoo. Rasistia minä en ole nähnyt, sitä kai oli 68-70 luvulla.
  Miksi ei saada koulukiusaamiseen toppia?miksi luvattomia aseita on,? miksi patistellaan töihin? jos ei ole töitä,tai ei anneta töitä, rattijuoppous pitäisi saada kuriin,saati terv.huolto, ihmettelen mitä hallitus ja eduskunta oikein tekee.?

  VastaaPoista
 3. Jotenkin sairasta tämä nykymeno, kun rasismia nähdään joka paikassa ja oikein hakemalla haetaan penkomalla vuosien takaisia yksityisiä kirjoituksia.
  Helsingin Sanomat on alentunut paskajournalismilinjalle 7 päivää lehden tyyliin. Orwellilainen katsomus valtaa alaa, jolloin vain yksi mielipide on se oikea ja toisinajattelijat saavat pelätä että naapuri tai puoliso ilmiantaa.
  Hulluksi on maailman meno mennyt.. Eikö todellakaan tässä maassa ole mitään oikeita ongelmia? T. Sela

  VastaaPoista
 4. Luin tv teksti uutisia mitä uusi hallitus on ilmeisesti päättänyt, eli he aikoo leikata toimeentulo tukea muutenkin ahdingossa olevilta työttömiltä, sitten he aikoo leikata asumistukea, ja mitä vielä he aikoo poistaa aikuiskoulutuksen, tyttäreni on 42v.hän haluaisi opiskella vielä jotain, mutta ei voi enää ensi vuonna, eikö tuo kuulosta jo aika oudolta, onko jossain perustelut, kertokaa ihmeessä.?
  heillä ei käy mielessä se että omista palkoista voisi leikata muutama kymppi edes, mutta ei viittä euroakaan.
  Niin pulinat pois ja töihin, eiväthän he näe, ei kuule, eikä osaa maalaisjärjelläk ajatella, heti alku metreillä alkoi paljastua yhtä sun toista,jopa hallituksen kaatumisesta luin,ministereitä on liuta, niin mitä he kansan hyvinvoinnin eteen tekee.Olin toisella pienellä paikkakunnalla, josta ajetaan viimeinenkin terv.huolto alas, kuulin että 11 ihmistä on tehnyt itsemurhan.Sitten on tämä skuutilla ajelu , kuolemat tilastoidaan, mutta niistä ei kerrota, tyttäreni ystävä kuoli pari viikkoa sitten kaaduttuaan skuutilla katuun, olen surullinen, hän oli tyttäreni häissä, myös toinenkin tapaus on, mistään en ole lukenut näitä tapauksia, eikö hallituksessa ole sellaista ministeriä joka pystyisi tekemään jotain, vai eikö se kuulu heille?
  Tuun varmaan kysymään näitä asioita uusilta pressa ehdokkailta, mutta kertovatko he mitään, tai kiinnostaako heitä?

  VastaaPoista
 5. Lienee sopivaa laittaa vielä yksi kommentti tähän, vielä tänään rasistista ministerit puhui, suomen rasistisuus on kaukana siitä mitä se on Ameriikassa.
  Mutta entä tämä, miksi tv mainoksessa sanotaan sana "sian saksaa" miksi saa julkisesti pilkata juutalaisia, sillä hitler ja juutalaisten vihaajat sanoivat juutalaisten puhuvan sian saksaa, vielä tänäkin päivänä tuota sanaa viljellään, ei lapset, vaan aikuiset, pitäisi tietää mitä tuo sana tarkoittaa,
  itse laitoin viestiä eteenpäin, että tuo mainos täytyy ottaa pois.
  toinen asia mikä on nyt 2 päivää hovioikeudessa, eli miksi saa joku syyttäjä valehdella ja vääristellä asioita Päivin päälle, eikä hän saa edes sakkoja.Mutta hienosti Päivi todisti Jeesuksesta koko suomen kansalle haastattelussa.

  VastaaPoista
 6. Huh no jo rahaa löytyy puolitoista miljoonaa rasismin kitkemiseen, mutta ei siihen mihin kipeimmin tarvitsisi, puolitoista miljoonaa menee kuin kankkulan kaivoon, ei suomi ole rasistinen maa, ja jos se sitä olisi, ei sitä rahalla saada pois, samoin kuin koulukiusaamiset.
  Rahaa ei tarvita siihen jos hakaristi liput otetaan pois käytöstä, en ole nähnyt missä niitä on,? Rahaa ei tarvita siihen jos otetaan tv3 "sian saksaa" mainos pois.
  Holokausti on ollut, sitäkin on yritetty mitätöidä, niinkuin sitä ei olisi ollut, mutta todisteet on nähtävissä esim.puolassa,
  jota ihmiset menee katsomaan, tyttäreni kävi ja minua hirvitti katsoa pelkät kuvat sieltä.Ulkomaalaisia tummaihoisia on paljon töissä suomessa, kyllä he ovat pidettyjä, eri asia on jos on rikollista porukkaa, niin ne pitää lähettää pois omaan maahansa, eikä suojella täällä.

  VastaaPoista
 7. Huomasin tv3 kanavalla että mainoskesta oli otettu pois se osa joka pilkkasi juutalaisia, onneksi on tietosuoja olemassa, niin se mainos puolittui, sitä en tiedä mitä mieltä mainoksen laittaja on ollut, mutta ei mun tarviikkaan tietää.Kiitos kommentti julkaisusta bloggareille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!