keskiviikko 28. kesäkuuta 2023

Nallekarkit eivät mene taaskaan tasan

Erikoiset Asiantuntijat eivät periaatteessa ota kantaa tiettyihin arkaluontoisiin asioihin, kuten esimerkiksi politiikkaan. Tämä seuraava liippaa läheltä, mutta koskee lähinnä vain poliitikkojen toimintaa. 

Uusi elinkeinoministeri oli vuosia sitten, ennen nykyistä työtään (ja kansanedustajuutta?) sekaantunut äärioikeistolaiseen toimintaan, mikä on sinänsä paheksuttavaa. Hän sai kuitenkin eduskunnan luottamuksen ja nyt taivastellaan sitä, että jos oppositio olisi kokonaisuudessaan ollut äänestämässä, luottamus elinkeinoministeriin olisi kaatunut ja samalla koko hallitus. Onko nyt vähän kuitenkin lillukanvarsiin tarttumista? Minun mielestäni ihan periaatteessa äijän voisi vaihtaa toiseen ihan vain siksi, että tähän asiaan tullaan törmäämään vielä monta kertaa varsinkin siinä vaiheessa, kun jotkut ulkomaiset yritykset syystä tai toisesta eivät investoikaan Suomeen. Siinä vaiheessa vedetään elinkeinoministerikortti esiin. Mutta ei tästä asiasta tarvitse päiväkausia vatuloida. 

No entäs apulaispormestari Paavo Arhinmäen tekemiset sitten? Hän on parhaillaan virassa oleva henkilö ja katsoi tarpeelliseksi maalata graffiteja junatunneliin ja samalla häiritä raideliikennettä sekä aiheuttaa tuhansien eurojen puhdistuskulut, jotka ehkä saadaan perittyä tekijöiltä, ehkä ei. 

Eikä tämä ole ensimmäinen kerta, kun Arhinmäki ”perseilee”. Muutama vuosi sitten hän suoritti jonkinlaisen performanssin kännipäissään. En muista tarkemmin, mistä oli kyse. 

Näiden kahden herrahenkilön sekoilussa on se selvä ero, että toinen on tehnyt tyhmyytensä vuosia sitten ja toinen (Arhinmäki) virassa ollessaan. Kun nuorison piireissä nyt tiedetään, että apulaispormestarikin käy sotkemassa junatunneleita, niin mitenkähän hyvänä esimerkkinä häntä voidaan pitää kasvaville kansakunnan toivoille? Ja mitähän ulkomailla tästä ajatellaan? 

Toinen siis virassa ollessaan tyrii lapsellisesti ja se annetaan anteeksi silmänräpäyksessä. Toinen on vuosia sitten hapuillut poliittisesti ja erehtynyt tyrimään, kuten me kaikki tavalla tai toisella olemme tehneet. 

No, onhan Junnila sentään ministeri. Vai kertooko tämä siitä, että apulaispormestarin duuni ja asema ovat yhtä tyhjän kanssa? Näin pitää varmaankin päätellä. Arhinmäellä on ”hyllypaikka”. Saatiin pois eduskunnasta typeröimästä.Minusta Arhinmäen tempaus apulaispormestarina oli vähintään yhtä älytön kuin elinkeinoministeri Junnilan vuosia sitten tekemä. Ehkä Junnila ei silloin tiennyt vielä olevansa jonain päivänä ministeri. Jos olisi tiennyt, olisiko jättänyt äärioikeistovitsailut vähemmälle.

Nyt kansan huomio saatiin käännettyä pois vasemmistolaisen Arhinmäen tekosista, kun saatiin medialle uusi uhrilammas Junnilan muodossa.

Ja korostetaan vielä, että kumpikaan teko ei ole millään tavalla puolusteltavissa. Vihervasemmistovoittoinen media pääsi nyt kuin tilauksesta mässäilemään ”vihollispuolueensa” ministerin vanhoista tekemisistä. Sehän tästä olisi vielä puuttunut, että koko hallitus olisi kaatunut. Hiekkalaatikkotasolla ollaan taas.

Kuvat: Pixabay

Kuvien ja tekstin kopioiminen tai muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty.
2 kommenttia:

 1. Samaa mieltä olen siitä, että Arhinmäki teki vakavan virheen ja että hän ei mielestäni ole enää kelpoinen jatkamaan työssään. Sen lisäksi, että graffitin maalaaminen on laitonta, vaaransivat Arhinmäki kaverinsa kanssa ison joukon junassa olleiden ihmisen turvallisuuden, koska juna joutui hätäjarruttamaan. Minusta tuo on tosi vakava tilanne eivätkä sakot riitä. Ehkä toisaalta taas tuon ministerin kohdalla tuntuu aika monesta pahalta, että esimerkiksi hänen kampanjansa slogan "kaasua" on suora viittaus miljoonien ihmisten kuolemaan, taisi tallentaa kotisivuilleenkin jälkikäteen ihailtavaksi. Ehkeivät muutkaan leikinlaskuksi nimitetyt viittaukset natseihin naurata monia, vaikka silloin muutama vuosi sitten eri tilaisuuksissa olleet ja ministeri ovat niitä hauskoina pitäneet. Tietenkin pitää uskoa ministeriä, kun hän nyt sanoo, ettei edusta enää tällaista arvomaailmaa ja että hän katuu sanomisiaan seka tekemisiään. Olisi silti puolueella ollut muita sopivampia henkilöitä hoitamaan ministerin työtä, mutta nyt jäävät historiankirjoihin ja pitkäksi aikaa yleiseen tietoon nämä ääriliike- ja natsiviittaukset, mikä ei mielestäni edusta 2020-luvun Suomen korkeinta valtaa käyttävää eli hallitusta - eikä mielestäni edusta yhtäkään perussuomalaista, joita tunnen. Nyt puoluejohto on julkisesti hyväksynyt, että on aivan ok, että jos natsi-ihannointia on aiemmin ollut, riittää anteeksi pyytäminen. Tätä minun on tällä hetkellä vaikea hyväksyä, mutta ehkä aika tekee tehtävänsä.

  VastaaPoista
 2. Junnilalla ei ole ollut natsi-ihannointia vuosia sitten vaan tänäkin keväänä ja koko poliittisen uransa ajan, koska hänen on pidettävä yllä tietynlaista viestintää kannattajilleen.
  Hänen valintansa ei myöskään ollut mikään virhe vaan harkittu asia, koska Purran on pidettävä huolta siitä, että puolueen äärisiipikin on tyytyväinen.
  Minusta miehen pitäisi itse ymmärtää väistyä tässä tilanteessa.

  Luulen, että saamme hävetä vielä monta kertaa näitten "vitsailevien velikultiemme" takia, joita nostetaan noin vain ministereiksi ja jotka eivät ymmärrä hävetä edes Ben Zyskowiczin edessä, jonka isä kärsi keskitysleirien kauhuista.
  Ansioitunut Zyskowicz ei ole voinut ryhtyä ministeriksi kroonisen migreeninsä vuoksi (sukupolvien yli ulottuva trauma) ja sitten tulee näitä rasismilla ratsastavia moukkia, joita saa hävetä.

  Toivottavasti useampi taho jaksaa ilmaista mielipiteensä Junnilasta, niin että ulkomailla ymmärretään, että me emme kaikki ole rasisteja.
  Viimeksi Kokoomusnuoret ja presidentti Niinistö (hienovaraisesti) ovat ilmaisseet huolensa. Nuoret tietenkin kutsutaan puhutteluun.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!