sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Ajatushautomosta kajahtaa


Luen normaalisti aamuisin netistä kahden sanomalehden näköislehdet. Toinen on Hesari ja toinen on paikkaseudun maakuntalehti. 

Olemme luopuneet paperiversioista pari-kolme vuotta sitten. Se tuntui aluksi oudolta, mutta nyt tuntuisi oudolta, jos aamupalapöytään pitäisi läväyttää puolen lakanan kokoinen sanomalehti. Vaikka se nykyään onkin tabloid-kokoinen. Yksi kulma olisi Isännän aamupuurossa ja toinen omassa teekupissa. Pitkinä pyhäpäivinä tulee vähän ajantasaisesta lukemistosta puutetta, kun lehdet julkaisevat diginä vain lyhyesti uutistapahtumia, ei paperilehtiä ollenkaan ja niin ollen ei myöskään näköislehtiä. Niin ollen siinä vaiheessa melkein kaikki uutisjutut ovat jo vanhoja ja jo aikaisemmin netistä luettuja.

Tänä aamuna Isäntä kiinnitti huomionsa siihen, että tänä juhannuksena ei uutisten mukaan ole ketään vielä hukkunut. Eikö oikeasti ole, vai onko jossain suomentietotoimistossa vai mitä näitä nyt on, hukkumisuutisvastaava päästetty kerrankin lomille vai eikö oikeasti kukaan ole vielä hukkunut? Sehän olisi mahdottoman hyvä asia. Aikaisemmin juhannuksena hukkuneista uutisoiminen on alkanut jo ennen kuin juhannus on kunnolla alkanutkaan. Toinen vastaavanlainen asia on juhannuksen menoliikenteessä kolaroimiset ja loukkaantumiset ja menehtymiset. Paluuliikenne ei olekaan enää ollut niin kiinnostavaa, kun se jakautuu useamman päivän ja viikon ajalle. Parempi suojella itseään näiltä ikäviltä uutisilta. Netistä tulee liikaakin luettua joitain iltapäivälehtiä, jotka suurentelevat ja liioittelevat kaikkea. 

Tänään kuitenkin oli pakko tarkemmin tutustua Hesarin uutiseen, jonka otsikko kuului: ”Kuusivuotiaan pojan ruumis löytyi matkalaukusta Japanissa” ja alaotsikko: ”Pojan äiti ohjasi rikostutkijat löytöpaikalle sen jälkeen, kun hänet oltiin pidätetty epäiltynä pojan isoäidin pahoinpitelystä”. Äkkiseltään ja hätäisesti luettuna tuossa jäi miettimään, että kuka oli pahoinpidellyt ja ketä ja kuka oli pidätetty. Oliko poika (6v?) pidätetty isoäidin pahoinpitelystä vai oliko isoäiti pahoinpidellyt kuusivuotiasta poikaa? Otsikko voisi johtaa ajatukset jälkimmäiseen. 

Uutisen mukaan pojan ”äiti ja hänen kolme sisarustaan” olivat pahoinpidelleet poikaa. Isoäidillä ei uutisen mukaan ollut muuta osuutta asiaan kuin että poika oli ollut lukittuna isoäidin komeroon. Olivatko sisarukset äidin sisaruksia vai pojan sisaruksia?

No ei siitä nyt enempää. Tällaisia uutisia lasten kaltoinkohtelusta eikä myöskään eläinten kaltoinkohtelusta pysty lukemaan. Tulee niin huono olo.

Sen sijaan olen huvikseni kerännyt muistiin muutamia lehtiotsikoita, joista saattaa saada vääristyneen käsityksen itse asiasta tai ne ovat muulla tavalla erikoisia, ehkä huvittaviakin. Voiko Banania Krillata? (tämä kysymys oli jossain someryhmässä)


Maalinteon vaikeus kiusasi Pelicansia. ESS 28.3.2022


Poliisi epäilee 58-vuotiasta miestä Haukilahdessa tapetun naisen murhasta. HS 16.5.2022


Laskuvarjohyppääjä putosi maahan xxssa. ESS 6.6.2022 (poistin itse tästä paikkakunnan nimen).


Susi vaikuttaa syöneen kengurun Belgiassa. HS 25.12.2019


Eiköhän maalinteon vaikeus ole pulmana vähän kaikissa lajeissa, joissa pitää saada maaleja? Enkä ole vielä nähnyt laskuvarjohyppääjää, joka olisi jäänyt ilmaan. Söikö se susi sen kengurun vai eikö syönyt? Ja miksi kenguru ylipäätään oli/on Belgiassa?


Kuvat: Pixabay


Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty.

 3 kommenttia:

 1. Olipas hassuja esimerkkejä. Kivaa iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Pakko kirjoittaa tähän "susi"postaukseen teille.
  Ihan just äskettäin susi raateli 26 lammasta kuoliaaksi tohmajärvellä, soitin ystävälleni siellä asuvalle, niin hän kertoi että :"ei se ole ensimmäinen kerta", eli samalla lammas farmilla susi lauma on käynyt aikaisemminkin, ja hän kertoi että lampaat on yön ulkona,ja aidat ei ole korkeita.Mitä ihmettä?, missä järki on noilla ihmisillä, miksi eivät laita lampaita yöksi navettaan, ja miksi eivät tee korkeaa aitaa,
  luin sitten IS tuon tapauksen tänään,voitte lukea sieltä,
  julkinen juttu.
  Tiedän itsekkin tuon lammasfarmin, ja olen nähnyt ne lampaat, farmi on toiminut monia vuosia, ja se on heidän elinkeinonsa, pariskunta (ovat suomalisia) kyllä tietää että lähellä venäjän rajaa on todellakin paljon susia, eikä heidän farminsa ole ainut tapaus, kyseinen farmi sijaitsee Uudessa-Värtsilässä, eli aika syrjässä, niin herää kysymys miksi he antavat tapahtua tuon yhä uudelleen, ja uudelleen, ja sudethan osaavat tulla samaan paikkaan,
  miksi eivät tee asialle mitään, he sanovat että he käyttää aikaa ja rahaa aitojen laittoon paljon, mutta aidat on edelleenkin matalia, matalissa aidoissa ei auta "sähkö paimenpojatkaan"hyvin helppo on isojen susien loikata aidan yli.Onhan olemassa koira joka ajaisi lampaat navettaan, kun se on opetettu siihen, lampaat menisi sujuvasti,
  surettaa lampaiden kannalta, miten tyhmiä voi ihmiset olla,mikä oikeesti mättää, onko takana julkisuus,vai tahallinen teko? vai mikä?
  susi viha, että niitä ammuttaisiin, mutta kun venäjä on 10km.päässä, mistä niitä tulee jatkuvasti metsän korpia pitkin.
  Miksi he sanovat ettei aika ja raha riitä lampaiden suojelemiseen,
  kun asialle voi tehdä yksinkertainen juttu: viedä ne navettaan yöksi,
  kun illalla käyvät nukkumaan,eikö mieleen tule että yöllä saattaa sudet liikkua,ne kun liikkuvat öisin.
  Tiedän maatilan jossa viedään lehmät yöksi navettaan, koska siellä liikkuu susi lauma.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!