torstai 15. kesäkuuta 2023

Kansainväliset markkinat


Käytiin Isännän kanssa kansainvälisillä markkinoilla ensimmäisenä päivänä neljästä markkinapäivästä. Tuumattiin, että valikoimat ovat parhaimmillaan ja myyjät into piukassa. Vaikka ”kuitenkaan ei mitään osteta”. 

Markkina-alue oli levittäytynyt laajalle ja autoa ei saatu parkkiin sinne mihin luultiin, koska se oli varattu myyjille. Pysäköitiin sitten läheisen marketin pihaan, mikä sekin oli aika tukossa. Paikallisille tiedoksi, että yleisölle on parkkitilaa siellä suunnalla, mistä normaalisti ajetaan parkkipaikalta ulos. Ihan markkinatelttojen vieressä siis. Siinä oli puolet ruuduista tyhjinä. 

Korjaus 16.6.: Tänään piipahdettiin markkinoilla uudestaan. Kyseinen parkkipaikan välikkö onkin ilmeisesti tarkoitettu invapysäköintiin. Siinä oli invapysäköinnin merkki ja heti kun ajettiin siihen, nousi jylhännäköinen järjestyksenvalvoja tuoliltaan valmiina ohjeistamaan. Aika paljon oli tilaa invapysäköijille, mutta hyvä heille. Jos ei olisi keliakiaa, olisi mukava maistella paikan päällä ja ostaa mukaan kaikenlaisia herkkuja, mitä oli myytävänä pilvin pimein. Isäntä osti puolikkaan muikkukukon ja senkin hän joutuu syömään yksin. No, voisihan sitäkin pakastaa, mutta mikään ruokahan ei pakastaessa parane. 

Kun käveltiin takaisin autolle, tuli molemmille mieleen hetken häivähdys siitä kuin olisi ulkomailla oltu. Monenlaisia tuoksuja nuuhkiessa ja ulkomaankielistä puheenpulputusta kuunnellessa. Kauneimmat tuotteet mielestäni oli teatterin nurkalla olevalla brittiläisiä astioita myyvällä kauppiaalla. Ihania teekuppeja, tarjoiluastioita, teepurkkeja ynnä muuta. Katen ja Williamin hääkuvalla varustettuja mukeja oli näköjään tehty aikanaan enemmän kuin tarpeeksi, kun niitäkin oli vielä myytävänä. Johan häistä on aikaa kolmetoista vuotta. 

Vaikkei taaskaan mitään pitänyt ostaa, niin tuli sinne kuitenkin muutama kymppi jätettyä. Italialainen jäätelö käy aina laatuun. Vaikkei se useimmiten olekaan mitään jäätelöä, vaan enimmäkseen sorbettia, joka on niin kylmää, että ohimoita särkee.

Kuvat: Pixabay, kuvat eivät liity tapaukseen.

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty.


2 kommenttia:

 1. Markkinat ja tapatumat kuuluvat niin kesään, mukava kierrellä ja katsella.
  Kuin myös kaikki pihakirppis tapahtumatkin.
  Teillä onkin ollut mukava markkina tapahtuma ja ilmakin oli oikein suotuisa.
  Aurinkoista loppuviikkoa ja mukavia kesä puuhasteluita!

  VastaaPoista
 2. Voi, että tuo muikkukukko on herkkua, jos sisällä ei ole läskiä. Pitäisi tehdä taas. Teen myös pottukukkoja.Markkinahulina on mukavaa. Teillä oli varmasti hauskaa. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!