lauantai 29. huhtikuuta 2023

Ite kun tekee niin saa sitä mitä sattuu tulemaan


Edellinen viisaus pätee yleensä mihin vaan.

Katselin (kahdessakin) kaupassa tänään moniakin valmiita coleslaw-salaatteja ja päädyin tekemään sitä itse. Varsinkin kun nyt saa taas varhaiskaalia. Vielä kun porkkanatkin olisivat uutta satoa, mutta niitä ei vielä saa.

Olisin kyllä tehnyt sen itse muutenkin, mutta kunhan nyt tutkin valmista tarjontaa uteliaisuuttani. Ja jos olisi löytynyt jotain hyvännäköistä, olisin voinut ostaakin. 

Vaan kaikki valmissalaatit oli turboahdettu täyteen majoneesia. Kaalia ja porkkanaa tuskin oli näkyvissä. Näytti siltä, kuin purkissa olisi ollut pelkkää majoneesia. Onko majoneesi muka halvempaa kuin kaali tai porkkana? Vai lieneekö kysymys säilyvyydestä?

Tein salaattini netistä kuuklatulla ”paras coleslaw resepti” ja kuinka ollakaan, se oli Kari Aihisen ohje. Toinen suosikkijulkkiskokkini Harri Syrjäsen ohella. 

Sen verran tuunasin ohjetta, että lisäsin ranskankerman määrää ja vähensin vastaavasti majoneesin määrää. Siis: 1 1/2 dl ranskankermaa —> 2 dl ranskankermaa sekä 1 1/2 dl majoneesia —> 1 dl majoneesia. Ehkä siitä tuli vähän kevennystä, ehkä ei. 

Mutta eipähän jäänyt 1/2 dl ranskankermaa jääkaappiin ajelehtimaan ja odottamaan johonkin soosiin pääsyä. Kunnes joskus viiden viikon päästä se olisi vihdoin viimein heitetty pilaantuneena pois. Käyttökelpoista ruokaa on hyvin vaikea pistää biojätteeseen. Salaatti on nyt jääkaapissa tekeytymässä huomista varten, kun tulee tuttuja vieraita syömään. Se on parempaa valmistusta seuraavana päivänä. 

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä 


3 kommenttia:

 1. Toi on niin hyvin sanottu et ku ite tekee ni saa mitä tulee. Mulla ei mee kokeiluun tää koska kaali ..... 🤭🥳😶‍🌫️☄️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Entä jos kaalin korvaisi jäävuorisalaatilla? Vois tulla vaikka parempaakin kuin kaalilla.

   Poista
 2. Kiitos reseptistä. Minä olen tehnyt aikaisemmin varhaiskaalista salaattia, johon olen laittanut kohtuullisesti majoneesia. Pitää kokeilla ranskan kermalla ja majoneesilla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!