sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Kaikkonen haki


Elinkeinoministerin lonkeron nauttimisesta kohkaaminen puolustusvoimain koneessa lennolla Tukholmaan on saavuttanut valtavat mittasuhteet. Samaan aiheeseen liittyy ministerin epäilty alkkis. 

En itse sylje lasiin enkä tuomitse ketään. Tässä ministerin tekemisten tonkimisessa on ihan selvä poliittinen ajojahti kyseessä. Joku tai jotkut haluavat ministerin pihalle eduskunnasta ja hallituksesta. Ja jonkun muun tilalle. 

On tietysti moitittavaa, että rikottiin sääntöjä ja ettei lonkeron nauttimiseen kyseisellä lennolla hankittu asianmukaista lupaa. Molemmat ministerit olivat tästä lupakäytännöstä ihan varmasti tietoisia. Ja jos eivät olleet, onko syytä epäillä ministerien ammattitaitoa? Joka tapauksessa he toimivat tässä kuin jotkut teinipojat pussikaljoineen. Jotain kertoo potentiaalisesta alkoholiongelmasta (molemmilla?) sekin, että tuollaiselle muutaman minuutin kestävälle lentopyrähdykselle piti Kaikkosen hakea K-marketista lonkerot matkalla lentokentälle? Olikohan kenties kyse korjaussarjasta? Ja kun Kaikkonenkin oli mukana hankkeessa, lieneekö ollut samoja vaivoja hänelläkin? Korjaussarjan olisi voinut ottaa lentokentälläkin, mutta siellä olisi ollut enemmän näkijöitä. Mutta toisaalta, lieneekö VIP-tilojen kautta koneeseen mennessä kovinkaan paljon näkijöitä?

Elinkeinoministeri on ponnistanut eduskuntaan Toholammilta, joka sijaitsee Keski-Pohjanmaalla lestadiolaispitoisella alueella. Alkoholinkäyttöön vetoaminen on helppo keino viedä häneltä eduskuntapaikka tulevissa vaaleissa. Lestadiolaisessa liikkeessä ei virallisesti hyväksytä alkoholinkäyttöä. Totuus ja arjen käytäntö voi silti olla toisenlainen, mutta se on taas kokonaan toinen juttu. 

Lintilä tietenkin itse kiistää hänellä olevan mitään alkoholiongelmaa. Ehkä otin, ehkä en. Minä en ole ainakaan huomannut eikä mediakaan ole uutisoinut mitään tähän liittyvää ennen tätä kohua. Miksei asiaa ole kukaan ottanut esiin jo vuosia sitten, jos se kerran on jo kestänyt niin pitkään? Nyt vasta, juuri eduskuntavaalien alla. 

Kohulla voi olla myös alkuperäiseen tarkoitukseen nähden päinvastainen vaikutus. Lintilästä voi tullakin yllättäen ja pyytämättä eduskuntavaalien ääniharava. Minulle ihan sama, kunhan työnsä hoitaa, ei munaa itseään eikä ketään tai mitään muutakaan eikä ryyppää veronmaksajien rahoilla. Sitä hän ilmeisesti on kuitenkin jo ehtinyt tehdä, koska hänen piironkiinsa on ostettu joidenkin tietojen mukaan tuhansilla euroilla väkeviä juomia ilman tietoa mistään ihmeemmistä edustustilaisuuksista. Nykyään alkaa kylläkin jo olla ihan lääst siisonia tarjota alkoholia edustustilaisuuksissa, väkeviä ainakaan. Eiköhän niissäkin olla siirtymässä vihersmoothieihin tai johonkin pillimehuihin.

Poliitikotkin ovat ihmisiä ja aika moni on ryvettänyt itsensä vaikka minkälaisissa kohelluksissa. Kuuluisimmat lienevät jo edesmenneen Ike Kanervan tekstiviestikohu sekä Anneli Jäätteenmäen faksit, jotka hän oli saanut mielestään yllättäen ja pyytämättä. 

Näistä monista on jäänyt lentäviä lauseita ikiajoiksi kielenkäyttöön. Uusin on tämä: ”Kaikkonen haki”. Otetaan omaankin käyttöön.                                         🤣

Kuvat: Pixabay

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman tekijän lupaa on kielletty. 

3 kommenttia:

 1. Minulle on ihan vieras tuo lonkero, onko siinä alkoholia? vai onko se alkoholiton? en ole tutkinut asiaa.Jos siinä ei ole alkoholia, niin onhan tuo lapsellista, mutta ne vaalit kun on tulossa. Mutta mitä merkitystä on tuolla tölkki juomalla, kun hallitus on muutenkin täys mätä, ihan kuin siellä ei olisi yhtään järkevää ihmistä, ensiksi järjestettiin iso hoitaja pula uhkailulla ja pakolla, koronaan vedoten, sitten ilmasto ahdistus, sitten alettiin tekemään jumalattomia lakeja, jonka johdosta ihmiset on niin sekaisin, eniten lapset ja nuoret kärsii, naisten oikeudet menetettiin, nainen on nainen ja mies on mies, ei ole muuta mahdollisuutta olemassakaan, sitten näistä tosiasioista ei saisi puhua, toki saa ja meillä on oikeus siihen, sitten helpotettiin abortit, kuulin kun 2 sairaanhoitajaa keskusteli ,niin toinen sanoi että häntä "hirvittää ne rapistelevat sikiöt roskalaatikossa, "mitä vielä, on tulossa ilmeisesti armomurha laki uuden hallituksen tehtäväksi. Ehkäpä nuo ohjeet tulee jostain EU.sta, suomiko ei voi olla erimieltä ja tehdä toisin, eipä niin.Luin IS-sinulta että aletaan kehittelemään sitä että mieskin voisi synnyttää, voi mun päiviäni, ei ikinä tuu onnistumaan. Pitää vain ajatella että:("Tämän maailman viisaus, on hullutus Jumalan silmissä"
  " koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt, kehuessaan viisaita olevansa, he ovat tyhmiksi tulleet."Raamattu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Kyllä lonkero on mieto alkoholijuoma, jota myydään tölkeissä sekä ruokakaupassa että Alkossa. aikaisemmin vain Alkossa saatavilla ollut vahvempi versio (5,5%) oli myynnissä vaan Alkossa, mutta nykyään sitäkin saa ruokakaupasta, kuten oluita ja siidereitä. Alun perin juoma on greipin makuista, mutta nykyään on olemassa monenlaisia muitakin makuja, esimerkiksi mustikka ja puolukka ja muitakin, esimerkiksi eksoottisempien hedelmien makuisia. "Peruslonkero" on väriltään tasaisen harmaata, vähän kuin tiskivesi tai marraskuinen sumu.

   Poista
 2. No ei olisi pitänyt Lintilän ottaa sitä yhtäkään, kun se saattaa haitata äänestys lukuihin, joka tapauksessa aika pienistä asioista syntyy älämölö, liekkö se ollut kiellettyä vai sallittua tuo lonkero.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!