sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Ani varhain

 "Lähdetään lenkille aamulla ani varhain, aamu on minusta ajoista parhain."

Muistinvarainen lainaus on Miina ja Manu -lastenkirjasta, jossa kissat lähtevät retkelle ja toteavat edellä mainittuun tyyliin aamun olevan parasta liikkeellelähdön aikaa - retkelle, ehkä muutenkin.

Minä pidän varhaisista aamuista vuodenajasta riippumatta. Mutta erityisesti alkukesän sekä helmi-maaliskuun aamuista, kun päivä alkaa sarastaa aina vain aiemmin.

Tänään lähdin T. Sorsakoiran kanssa lenkille jo ennen kahdeksaa, vaikka on lauantai eikä ole töihin lähtöä. Luvassa on aurinkoinen pakkaspäivä ja oli jo ihan valoisaa, kun lähdimme liikkeelle. 

Linnut ovat aloittaneet aamulaulunsa, 🎶 tityytä🎵 ja muuta virittelyä kuului joka puolelta. Muuten kaikenlaista liikennettä oli vielä vähän. Koiranulkoiluttajia ja järven jäällä pilkkijöitä ja hiihtelijöitä. Aamusta nautiskelijoita.

Huomasin, että pajunkissat ovat jo poikineet ja varikset lentelivät pesäntekopuuhissaan kantaen risunpätkiä nokassaan. Yhden varmaankin viimevuotisen harakanpesän näin, joka todisti taas sen, mistä nimitys "on sotkuinen kuin harakanpesä" tulee. Viimeistelyt on jäänyt tekemättä.

Oli kiva kulkea omissa ajatuksissa ja satunnaisia havaintoja tehden, välillä kouluttaen 8-kuukautista T. Sorsakoiraa odottamaan ja jatkamaan matkaa luvan saatuaan.

Olen aina pitänyt varhaisista aamuista ja jos joskus olenkin nukkunut pidempään (yli yhdeksään😄), tuntuu että "päivä on pilalla", kun ani varhainen aamu karkasi itseltä. Mieluummin nukun pienet päiväunet, jos niikseen.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!