torstai 13. lokakuuta 2022

Kaikkien aikojen tuunattu sipulipiirakka


Pitihän se arvata ja niinhän siinä taas kävi, että Erikoinen kokki haluaa aina tehdä pikkuisen toisin kuin ohjeessa sanotaan.

Tein ensimmäisen kerran Kaikkien aikojen sipulipiirakkaa melkein ohjeen mukaisesti vain ihan himpun verran tuunaten. Piirakka oli niin hyvää, että ei kulunut montaakaan päivää, niin rupesin väsäämään uutta piirakkaa. Nyt lisäsin uusia täytteitä. Tällöin paistoaika hieman pitenee. Ja täytteen osalta ei tarvita erikseen rasvaa paistamista varten. 

Voin sanoa, että tämä on herkkua 😋 Sipulipiirakka versiona de luxe 😋


Pohjaan:

- 3 dl vehnäjauhoja

- ripaus suolaa

- 125 g margariinia

- 1,5 rkl kylmää vettä

Täytteeseen + pinnalle:

- 4 sipulia, joista yksi punasipuli

- pkt pekonia

- pari desiä tuoreita kantarelleja

- hyppysellinen mustapippurirouhetta

- purkillinen (200 g) creme fraichea

- 1 kananmuna

Näin valmistuu:

Nypi kulhossa vehnäjauho,suola ja margariinia. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Puhdista ja pilko kantarellit. Paista niin, että neste haihtuu. Lisää pilkotut pekonit. Hienonna kaksi sipulia ja lisää pannulle. Paista sen aikaa, että pekonit kypsyvät ja sipulit kuullottuvat. Huom! Paistetaan pekonin rasvassa!

Sekoita kulhossa creme fraiche, kananmuna, suola ja mustapippuri. Lisää paistetut ainekset.

Siivuta kaksi sipulia (joista toinen punasipuli) kiekoiksi. Lisää pannulle 25 g margariinia, Lisää sipulikiekot ja paista sipuleita, kunnes ne pehmiävät. 

Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Lisää pinnalle sipulikiekot.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 - 45 minuuttia.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!