Pohjaan:
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 125 g margariinia
- 1,5 rkl kylmää vettä
Täytteeseen + pinnalle:
- 4 sipulia, joista yksi punasipuli
- pkt pekonia
- pari desiä tuoreita kantarelleja
- hyppysellinen mustapippurirouhetta
- purkillinen (200 g) creme fraichea
- 1 kananmuna
Näin valmistuu:
Nypi kulhossa vehnäjauho,suola ja margariinia. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Puhdista ja pilko kantarellit. Paista niin, että neste haihtuu. Lisää pilkotut pekonit. Hienonna kaksi sipulia ja lisää pannulle. Paista sen aikaa, että pekonit kypsyvät ja sipulit kuullottuvat. Huom! Paistetaan pekonin rasvassa!
Sekoita kulhossa creme fraiche, kananmuna, suola ja mustapippuri. Lisää paistetut ainekset.
Siivuta kaksi sipulia (joista toinen punasipuli) kiekoiksi. Lisää pannulle 25 g margariinia, Lisää sipulikiekot ja paista sipuleita, kunnes ne pehmiävät.
Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Lisää pinnalle sipulikiekot.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 - 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!