Helposti ja nopeasti valmistuva sipulipiirakka - tarvitset:
- piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm
Pohjaan:
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 125 g margariinia
- 1,5 rkl kylmää vettä
Täytteeseen:
- 25 g margariinia
- 4 sipulia, joista yksi punasipuli
- hyppysellinen mustapippurirouhetta
- purkillinen (200 g) creme fraichea
- 1 kananmuna
Näin valmistuu:
Nypi kulhossa vehnäjauho,suola ja margariinia. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Hienonna kaksi sipulia ja kuullota pannulla nokareessa margariinia. Sekoita kulhossa creme fraiche, kananmuna, suola ja mustapippuri. Lisää kuullotetut sipulit.
Siivuta kaksi sipulia (joista toinen punasipuli) kiekoiksi. Lisää pannulle 25 g margariinia, Lisää sipulikiekot ja paista sipuleita, kunnes ne pehmiävät.
Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Lisää pinnalle sipulikiekot.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
Kaksi sipulia kiekkoina ja 25 g margariinia. |
Alkuperäinen ohje löytyi Etelä-Suomen Sanomista (29.9.2022). Tuunasin ohjetta ihan pikkuisen, niinkuin tapanani on.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!