perjantai 8. heinäkuuta 2022

Seitsemän veljestä Orimattilan kesäteatterissa


Harvoin koko EA:n bloggaajauralla olemme päässeet kirjoittamaan arviota teatterikappaleesta johtuen ehkä eniten koronasta. 

Kävimme Isännän kanssa katsomassa Aleksis Kiven perinteisen Seitsemän Veljestä Orimattilan Jätinpesän kesäteatterissa. 

Kun ekan kerran näin mainoksen tästä näytelmästä, ajattelin, että tuota nyt en ainakaan mene katsomaan. Samaa vanhaa tarinaa, boooooring…!!

Mutta jostain luin sitten näytelmästä tarkemmin. Sen on ohjannut Tapani Kalliomäki, joka on tuttu Lahden kaupunginteatterista ja monesta muustakin teatterista sekä muutamista tv-sarjoista, muun muassa Hovimäestä. 



Näyttelijät olivat selvästikin hyvin kokeneita ja moni oli muun muassa Lahden Lauantainäyttämön näyttelijöitä. Googletin nimittäin. Taidoissaan eivät hävinneet ammattinäyttelijöille yhtään. Ohjauskin oli hyvin onnistunutta. Eikä kohtausten väliin jäänyt ”kuolleita” hetkiä, niin kuin usein amatöörimäisemmissä kesäteattereissa saattaa käydä. 

Kyseinen kappale oli tietyiltä osin tuotu nykyaikaan ja sisälsi siinä mielessä tosi hauskoja yksityiskohtia. Joulusauna -kohtauksessa veljekset eivät olleet ihan nakuina, koska muuten olisi menty K-18 -alueelle. Kaikilla oli pikkarit jalassa ja yhdellä oli stringit!! 🤣 Loppuvaiheessa kuultiin musiikkina Sandstormia. 

Kaikki veljekset oli saatu omanlaisikseen tyypeiksi ja osiin oli valittu oikeanlaiset näyttelijät. Kukaan ei jäänyt sivuosaan, vaikka Juhani olikin tietysti eniten äänessä. Pikku-Laurilla muun muassa oli tosi pitkä monologi, josta hän saikin ansaitut aplodit. 

Näytelmä oli aika pitkä, 2 tuntia 40 minuuttia. Suosittelen, mutta kannattaa ottaa pehmuste peffan alle. Kovalla puupenkillä istuminen alkaa helposti puuduttaa. Väliajalla sai ostaa ainakin kahvia, pullaa, jäätelöä, irtokarkkia ja makkaraa. 

Näyttämön sijainti on kätevästi supassa, joka antaa vähän amfiteatterin vaikutelmaa. Ainakin siellä ollaan suojassa tuulelta ja osin auringonpaisteeltakin. Katsomo on osittain katettu, joten mahdollinen pieni sade ei haittaa ainakaan katsojia. Eikä ehkä veljeksiäkään, joista melkein jokaisen päätä vuorollaan uitetaan vesisaavissa. 

Vaikuttavin kohtaus oli varmasti härkälauman ampuminen, joka oli toteutettu erikoisella tavalla, mutta ei jättänyt epäselväksi, mitä juuri oli tapahtumassa.

Kuvat käsiohjelmasta

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!