maanantai 11. heinäkuuta 2022

Pitääkö olla huolissaan...




 ...jos ei muista jonkun julkkiksen etu- ja / tai sukunimeä, vaikka kyseisen henkilön naamataulu on kirkkaana silmien edessä?

Tästä edellä mainitusta tilanteesta on viimeisin esimerkki se, kun Uko sai puristettua Martti Suosalosta mieleensä Martti Suo... ja salo jäi puuttumaan. 

Monta kertaa yritämme Ukon kanssa saada mieleen jonkun henkilön nimeä. Ennen vanhaan eli vanhoina hyvinä aikoina nimi putkahti mieleen viimeistään illansuussa, mutta nyt se voi käydä vasta kolmenkin päivän päästä.

...jos ei muista, että on itse syönyt viimeiset mansikat ja niitä haeskellessaan syyttää mielessään Ukoa mokomaksikin ahmatiksi?

...jos muistaa kaikki lapsuudenaikaiset puhelinnumerot, mutta sitä, mihin jätti puhelimensa?

...jos tietää laittaneensa jonkin tavaran talteen, muttei muista mihin?

...jos muistaa, että jotain piti tänään tehdä, mutta ei muista yhtään mitä ja mihin se liittyi eikä voi olla varma, jos on sen kumminkin jo tehnyt?

- jos laittaa tiskivesikattilan tulille ja lähtee veden kuumenemista odotellessa siksi aikaa haahuilemaan pihamaalle ja palaa sisään tunnin päästä kun äkillinen sadekuuro yllättää?

Edellä mainittu asia tapahtui, enkä muista edes, että olisi napsauttanut levyä päälle. Tästä on syytä olla huolissaan? Pelästyin nimittäin itse ihan valtavasti, kun kattilan laittaminen liedelle on kokonaan pyyhkiytynyt mielestäni. Uko lohdutteli, että se on niitä samoja automaattitoimintoja, kuin levyn tai kahvinkeittimen sammuttaminenkin, mutta jotenkin en olisi niin varma asiasta.

Tänään viimeksi nauroimme Ukon kanssa makeasti. Olimme autolla matkalla mökiltä kotiin. 

"Katso, kaksi sateenvarjoa!" huudahdin.



Pitääkö olla huolissaan?


Kuvat: Pixabay

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

  1. Ei pidä olla huolissaan, kuuluu ikääntymiseen. Ja kaikkeahan ei tarvitse muistaakkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Näin minäkin vähän ajattelin, että normaalia ikään liittyvää unohtelua. Ainoa mikä huolettaa oikeasti on tuo vesikattila-juttu. Mutta ehkäpä pelästyminen terävöittää hieman muistia täsdä kohtaa!

      Poista
  2. Ei pidä, normaalia rasvan kertymisen aivosoluihin johfosta aiheutuvaa dementian tapaista. itsellä saattaa mennä jopa 2 vuotta että tulee joku vastaus mieleen, ja nykyisen se kolmen sekunnin kalan muisti on on myös minun muistini, es kävelee keittiöön kolmen metrin matkan ja ihmettelee että mitäs mä täältä?
    Vanhuus ei tule yksin, tuo kaikenlaista hankaluutta mukanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Näin se on hyväksyttävä, että vanheneminen ei tule yksin, vaan monen seuralaisen kanssa 😬

      Poista

Kiitos kommentistasi!