tiistai 12. heinäkuuta 2022

Parisuhteen elävöittämistä


Ylläolevassa kuvassa näkyvä grilli liittyy tapaukseen.

Perheen nuoriso on jo pitkään yllyttänyt meitä hankkimaan kaasugrillin. Toistuvasti olemme pistäneet vastaan ja todenneet, että kun sillä nykyiselläkin (hiiligrillillä) on niin vähän käyttöä, niin ei kannata kallista kaasugrilliä ostaa terassille tyhjänpantiksi seisomaan. Nuoriso on siihen todennut, että jos olisi kunnon grilli, niin sitten tulisi useammin grillattua ja sillä kaasugrilliä voisi käyttää monipuolisemmin ja käyttö olisi helpompaakin kuin hiiligrilli, minkä uskon kyllä. 

Monesti ollaan Isännän kanssa sitten käyty keskustelua ihan huumorimielessä asiasta ja mukamas suunniteltu ja joskus tehtykin (verkkokaupassa) ostoksen teko viittä vaille valmiiksi ja sitten viime tipassa muutettu mieltämme. Se on tyypillistä sisäpiirihuumoria. 

Kunnes tänään tapahtui niin, että terassilla istuskellessamme ostinkin G:n verkkokaupasta pienen kaasugrillin. Isäntä ei meinannut millään uskoa, että oikeasti ostin sen. Ja että se olisi puolen tunnin päästä noudettavissa kivijalkamyymälästä parin kilometrin päästä. Vielä kenkiä jalkaan laitettaessa hän taisi epäröidä, että olenko tosissani. 

Kun tiedettiin, että laitteen kokoaminen on koko loppuillan urakka, niin tämänkertainen lounas grillattiin vielä hiiligrillillä, lenkitin Haukkulin ja sen jälkeen alettiin kokoamaan uutta vekotinta. Kokoamisohjeet olivat yllättävän hyvät. Netistä olisi voinut ladata jonkun videonkin, mutta eihän me sellaista tarvita. Niinpä saimme grillin kokoamiseen kulumaan melkein kolme tuntia. Minulle tuli lämmin (lue:hiki) jo ennen kuin olimme saaneet kaikki osat pois pakkauksesta. Koko paketti painoi n. 47 kg. 

Sitä ihmeteltiin, että on siinä ollut jollain muotoilijalla/insinöörillä miettimistä, kun on saanut suunniteltua melkein jokaiselle osalle erikseen sopivan pahvipakkauksen ja niin, että kaikki mahtuvat limittäin ja lomittain ja päällekkäin yhteen suureen pahvilaatikkoon. Ei saatu koko härpäkettä laatikosta uloskaan ilman, että piti hajottaa koko pahvilaatikko. Kaikkien osien purkamisesta tuli mieletön kasa pahvia, mikä kokoamisen jälkeen kyörättiin suoraan pahvinkeräyspisteeseen ja muovit muovinkeräykseen. 

Ohjeissakin sanottiin, että laitteen kokoamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Aika näppärä olisi pitänyt ollakin, jos sen olisi yksinään kyennyt kokoamaan. Sen verran piti olla käsiä pitelemässä milloin mitäkin osaa ja puristamassa ja ruuvaamassa.Varsinaista laatuaikaa tulikin aviomiehen kanssa vietettyä se melkein kolme tuntia grillin ympärillä ja alla kontatessa ja pudonneita ruuveja etsiessä. Isommilta erimielisyyksiltä kuitenkin vältyttiin. Vielä kun saadaan siihen kaasua hommattua, niin päästään kokeilemaan, miten grillaus siirtyy meidänkin huushollissa kokonaan nextille levelille.

 


Kansi kiinni, omaiset on nähneet. 

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen tai muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.6 kommenttia:

 1. Niin se kaasupullo vielä erikseen, meillä oli kaasugrilli, mutta muutettua tänne annoimme sen tyttärelle, kun heillä ei vielä ollut sellaista, olimme just tässä grilli juhlassa, oli vaikka mitä grillattavaa, joten se on monipuolinen ja helppo ja nopeakin.Herkullisia hetkiä vain grillin äärellä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Varmaan ja toivottavasti tästä löytyy taas uutta opittavaa. Ei voi tietää, minkälaisia grillaajia meistä vielä kuoriutuu.

   Poista
 2. Te sovitte miehenne kanssa hyvin toiselle, kun ei tullut edes riitaa kokoamisen aikana. Meillä minä olisin tuskaillut miehen hitauden takia. Se tulee monissa hommissa hyvin esille, mutta olen suurin piirtein tottunut siihen. Hyviä grillaushetkiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. No meillä on melkein taas niin päin, että Isäntä on hätähousu melkein missä tahansa asiassa. Mutta hänellä on enemmän teknistä ajattelutapaa kuin minulla. Minulla taas enemmän rohkeutta ja kokeilunhalua. Yksi osahan me saatiinkin siihen runkoon sitten väärin päin, mutta Isäntä sen asian hoksasi.

   Poista
 3. Olipas mukava kirjoitus aiheesta. Hyvin selvisitte kokoamisesta.
  Mietin että kuinkas meillä onnistui kokoaminen.. Minä en tainnut edes huomata, kun se oli jo koottu. Taisin keskittyä vain roskien keräilyyn, ja ruuvien ojentelemiseen. En edes yritä lukea ohjeita, se on niin isännän heiniä.
  Kiitos erikoisetasiantuntijat blogikirjoituksista, tykkään lukea tämmöisiä kun ovat niin elävästä elämästä kirjoitettuja. Ja aihepiiri on laaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Kyllä se lopulta ihan hyvin meni, mutta yllättävän kauan meni aikaa, kun jokainen vaihe piti tukia ohjeista ja sitä tavaraa oli ihan tajuttomasti. Toinen samanlainen voisi mennä jo vähän nopeammin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!