torstai 5. toukokuuta 2022

Mitä muija sekoilee


Multaa salaatin joukossa?

Pari päivää sitten postasimmekin jo ikääntymisestä ja siihen liittyvistä pohdinnoista. 

Lähimuisti se vaan rapistuu entisestään. Kerron pari tapausta. Pitääkö olla huolissaan? 

1) Tein lounaalle Isäntää ja itseäni varten pienen salaatin, jossa oli valmista salaattisekoitusta pussista ja muutama tomaattilohko. Kaadoin joukkoon pienen lorauksen valkoviinietikkaa sekä yrtti-sitruuna-oliiviöljyä (on muuten hyvää salaatin joukossa) sekä ripauksen suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Hetken päästä ruokailun yhteydessä aloin huomata (mukamas) salaatin joukossa pieniä multahitusia. Ihmettelin ääneen, miten voi valmiin salaattisekoituksen joukossa olla multaa? En tietenkään huuhdellut sitä ennen käyttöä niin kuin ruukkusalaatti yms. on tapana huuhdella. Biojätteeseen salaatin juuri kipattuani tajusin, että SEHÄN OLI SITÄ MUSTAPIPPURIA!! 

2) Tiettynä päivänä viikossa minulla on iltavuoro, joka alkaa pian puolen päivän jälkeen. Sellaisina aamuina nukun tietenkin niin pitkään, kuin unta riittää. Tänäkin aamuna klo 10:een. Eilen illalla muistutin Isäntää tämänpäiväisestä iltavuorosta ja siitä, etten laita herätyskelloa soimaan. Hän nimittäin jo katsoo monessa asiassa perääni, etten unohda ja sotke asioita. Samalla Isäntä totesi, että eihän me voidakaan tehdä illalla sitä (yhtä tiettyä pihahommaa, mikä oli suunniteltu tälle illalle). No minä kysymään ihmeissäni, että Miksei??? Juuri 30 sekuntia sitten oli puhetta iltavuorosta.

Kuva:Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.


2 kommenttia:

  1. Kun joskus on viisikin kertaa kiivennyt portaat takaisin ylös, hakemaan jotain mikä unohtui, ja parhaimmillaan niin että kun on jotain hakenut matkaansa, niin on jo unohtunut jotain muuta mikä oli jo matkassa...en ole relevantti ihminen vastaamaan huolissaoloon ;DD Itse en ole huolissani, tiedän mistä johtuu, vaan jos olisi sairaudesta kysymys niin kyllä ahdistaisi. ainoa asia mitä pelkään on muistisairaus. ...tai kun nousee olohuoneessa ja kävelee kaksi metriä keittiöön ja jää tyhmänä seisomaan että mitäs minä tänne keittiöön oikein tulin, öö...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuokin on tuttua. Sitten pitää vaan ottaa sohvalta lähtö uusiksi, niin se saattaa tulla uudelleen mieleen, minkä unohti.

      Poista

Kiitos kommentistasi!