sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Savunmakuinen kinkku-makaronilaatikko, munaton, laktoositon, gluteeniton


Piti keksiä jotain uutta twistiä makaronilaatikkoon, joka muuten on tosi hyvä arkiruoka. Sitä voi tehdä kerralla ison satsin ja pakastaa osan. Etätyöläinen voi järsiä sitä samaa koko seuraavan viikon. Tosin sen jälkeen ei hetkeen tee mieli minkäänlaista makaronilaatikkoa, mutta se riski on otettava.

Tällä kertaa tein sitä aivan hitokseen paljon, koska jälkikasvuakin oli tulossa syömään ja uusi etätyöviikko sarastaa taas huomisesta alkaen. 

Uunivuoan tilavuutta mittasin ja lasketin sen Isännällä, joka sopivasti istuskeli kännykkä (laskin) kädessään. Hän sai tulokseksi noin kahdeksan litraa. Kuulostaa paljolta, mutta omassa tarkistuslaskennassani päädyin samaan. 

Tein sen gluteenittomista makaroneista, joita käytin tähän määrään 1,5 pakettia Maccheroni 500g:n paketista. Keitin niitä vedessä ”al denteksi” siten, ettei pois kaadettavaa vettä jäänyt. Kari Aihisen vaikutteita tähän antaa paprika ja aurinkokuivattu tomaatti.

Käytin tähän kaksi pakettia Tammisen savupalvirouhetta, pienen purkin aurinkokuivattua tomaattia valmiiksi kuutioituna (siivilöin pois ylimääräisen öljyn), ison punaisen paprikan kuutioituna, yhden paketin Koskenlaskija-savuporosulatejuustoa, yhden purkin Koskenlaskija Ruoka -valmistetta savupekonin makuisena, kaksi sipulia pilkottuna, 2dl laktoositonta ruokakermaa ja noin puoli litraa laktoositonta maitojuomaa. Mausteiksi suolaa ja mustapippuria sekä (savu)paprikajauhetta. Koskenlaskijajuuston leikkasin kuutioiksi ja  sulatin sen kattilassa pienellä lämmöllä maidon seassa. Siihen sekoitin Koskenlaskija Ruoka -valmisteen. Paistoin 175-asteisessa uunissa reilun tunnin. 

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!