Triplan Story Café Restaurat Bar on tarjonnut brunssillaan paahdettua granolaa, jonka ohjeen kirjoitan tähän yleisön pyynnöstä. Alunperin sen resepti on julkaistu ainakin Liemessä-blogissa.
75g voita
75g ruokosokeria
100g hunajaa
10g suolaa
150g auringonkukan siemeniä
150g kurpitsansiemeniä
225g kaurahiutaleita
150g hasselpähkinöitä
75 g saksanpähkinöitä
150g mantelilastuja/-rouhetta
Kuumenna hiljalleen kattilassa voi, sokeri, hunaja ja suola ja kiehauta.
Sekoita voiseos huolellisesti kuivien aineiden kanssa. Levitä granola tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda 160 asteessa noin 25 minuuttia.
Oma lisäykseni edelliseen ohjeeseen: Murskaa pähkinät puhtaan keittiöpyyhkeen sisällä vaikka lihanuijalla ennen sekoittamista muihin kuiviin aineisiin. Sekoita paahtamisen aikana granolaa kerran tai kaksi, jotta se paahtuu tasaisesti. Anna jäähtyä pellillä ja sekoittele siinäkin välillä, ettei se kovetu levymäiseksi jäähtyessään. Säilö esimerkiksi lasipurkkiin.
Sain tätä joululahjaksi tyttäreltäni vuonna 2020 ja siitä lähtien olen tehnyt sitä niin, että sitä on jatkuvasti kaapissa. En ole vielä siihen kyllästynyt. Laitan sitä mangolla maustetun soijajugurtin päälle, jossa ei itsessään ole lisättyä sokeria. Granolan koostumusta voi varioida mielensä mukaan. Olen lisännyt siihen joskus muun muassa seesamin siemeniä, jotka olisivat olleet menossa vanhaksi. Ja tietysti muitakin pähkinälajeja voi käyttää.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä
Oi, mitä herkkua! Eipä olekaan tullut tehtyä granolaa toviin. Nyt alkoi kyllä tehdä mieli granolaa!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! No eipä muuta kun pyöräytät satsin granolaa kaappiin, niin siitä riittää moneksi kerraksi laittaa jugurtin tai viilin tai puuron tai vaikka voileipäkeksin päälle. Tai mitä ikinä keksiikään. Hyvät kuidut ja terveelliset rasvat siitä saa.
Poista