lauantai 19. maaliskuuta 2022

Paahdettu granola


Triplan Story Café Restaurat Bar on tarjonnut brunssillaan paahdettua granolaa, jonka ohjeen kirjoitan tähän yleisön pyynnöstä. Alunperin sen resepti on julkaistu ainakin Liemessä-blogissa.

75g voita

75g ruokosokeria

100g hunajaa

10g suolaa


150g auringonkukan siemeniä

150g kurpitsansiemeniä

225g kaurahiutaleita

150g hasselpähkinöitä

75 g saksanpähkinöitä

150g mantelilastuja/-rouhetta


Kuumenna hiljalleen kattilassa voi, sokeri, hunaja ja suola ja kiehauta.

Sekoita voiseos huolellisesti kuivien aineiden kanssa. Levitä granola tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda 160 asteessa noin 25 minuuttia.

Oma lisäykseni edelliseen ohjeeseen: Murskaa pähkinät puhtaan keittiöpyyhkeen sisällä vaikka lihanuijalla ennen sekoittamista muihin kuiviin aineisiin. Sekoita paahtamisen aikana granolaa kerran tai kaksi, jotta se paahtuu tasaisesti. Anna jäähtyä pellillä ja sekoittele siinäkin välillä, ettei se kovetu levymäiseksi jäähtyessään. Säilö esimerkiksi lasipurkkiin.

Sain tätä joululahjaksi tyttäreltäni vuonna 2020 ja siitä lähtien olen tehnyt sitä niin, että sitä on jatkuvasti kaapissa. En ole vielä siihen kyllästynyt. Laitan sitä mangolla maustetun soijajugurtin päälle, jossa ei itsessään ole lisättyä sokeria. Granolan koostumusta voi varioida  mielensä mukaan. Olen lisännyt siihen joskus muun muassa seesamin siemeniä, jotka olisivat olleet menossa vanhaksi. Ja tietysti muitakin pähkinälajeja voi käyttää. 

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä






2 kommenttia:

  1. Oi, mitä herkkua! Eipä olekaan tullut tehtyä granolaa toviin. Nyt alkoi kyllä tehdä mieli granolaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! No eipä muuta kun pyöräytät satsin granolaa kaappiin, niin siitä riittää moneksi kerraksi laittaa jugurtin tai viilin tai puuron tai vaikka voileipäkeksin päälle. Tai mitä ikinä keksiikään. Hyvät kuidut ja terveelliset rasvat siitä saa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!