tiistai 1. maaliskuuta 2022

Kätilön sisar

 

Christine Lee: Kätilön sisar

Kätilön sisar Christine kertoo omaelämäkerrallisessa romaanissaan kahden sisaruksen lapsuuden, nuoruuden ja oikeastaan koko elämänpituisen tarinan. Kuinka sisarusten vahva keskeinen side kannatteli heitä läpi elämän, välillä rakoillen ja aina hieman etäänä pysyen.

Sisarukset, Jennifer ja Christine, joutuivat kokemaan jo varhain vanhempiensa eron sekä Christine myös omassa elämässään myöhemmin monta avioeroa. Heidän elämissään, varsinkin Christinen, riitti rakkautta, mutta myös draamaa. Kaikissa elämänmuutoksissaan ja käänteissään nämä rohkeat naiset kuitenkin jatkoivat matkaansa pystypäin ja löysivät aina jotain uutta ja eteenpäin vievää menetysten tilalle. 

Kuuntelin tämän tarinan BookBeatin valikoimista Ella Pyhältön lukemana. Lukijan miellyttävä ääni ja äänen sävy sopivat hyvin 1930-luvun lopulta alkavaan tarinaan. Tuntui, että tarinan mukana sujahdin kirjan maisemiin ja aikakauteen, jotka oli elävästi ja uskottavasti kuvailtuja.

Pidin tästä näennäisen kepeästä tarinasta kovasti. Pidin näistä urhoollisista ja lannistumattomista rohkeista naisista, jotka pitivät päänsä siinä missä moni muu olisi jäänyt paikalleen piehtaroimaan ja kärsimään kohtaamansa vastoinkäymisen johdosta.

Muistatteko tv-sarjan Hakekaa kätilö!, joka alkoi Suomessa Yle TV1:llä vuonna 2012? Sarja kertoo kätilö Jennystä sekä joukosta muita kätilöinä toimivia nunnia ja pohjautuu Jennifer Worthin omaelämäkerrallisiin kirjoihin. Kyseessä on juuri tämän Kätilön sisar -kirjan Christinen sisar. Mekin  seurasimme Ukon kanssa tv-sarjaa useamman kauden verran, mutta niin hyvä kuin sarja onkin, se alkoi vähän toistaa itseään. Sarja taitaa olla katsottavissa Yle Areenalla ja uusiakin jaksoa on ilmeisesti tulossa.

Suosittelen lämpimästi luettavaksi tätä eloisaa tarinaa, josta päällimmäiseksi  mieleeni jäi ilo ja kiitollisuus elämästä.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat / BookBeat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

  1. On ihanaa, jos kirjasta jää ilo ja hyvä olo. Rohkeista ja voimakkaista naisista on aina hyvä lukea. Ajankuva arkineen on minusta tärkeä osa kirjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Tästä kirjasta jäi juuri päällimmäisenä mieleen elämänilo, vaikka sattui ja tapahtui paljon murheellisiakin juttuja. Juuri nyt ei jaksaisi mitään kovin raskasta ja pelkästään surullista luettavaa!

      Poista
  2. Kiitos kirjan esittelystä. Täytyypä lukea tämäkin. Olen lukenut Jennifer Worthin Hakekaa kätilö 1 - 2 osat. Kirjoissa en muista olleen toistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Suosittelen lukemaan!
      Juu, ei sillä lailla toistoa, mutta ehkä jotenkin aihealueesta tuli jossain vaiheessa oma mitta vain täyteen. Tv-sarja on mielestäni yksi parhaita katsomiani sarjoja!

      Poista

Kiitos kommentistasi!