tiistai 9. marraskuuta 2021

Talvirieha

Pandan Lakumix Talvirieha

 

Hyvällä mallilla ollut karkkilakkoni alkoi pikkuhiljaa rakoilla iltojen pimetessä. Ensin karkki silloin ja toinen tällöin. Sitten - tilanne palasi taas siihen mistä se karkkilakko alkoikin. Täydelliseen mättökaaokseen heräteostoksen kautta. Lankeemuksen aiheuttaja riehaannutti minut iskiessäni silmäni sen houkuttelevaan pakkaukseen postinhakureissulla paikallisella Ärrällä. 

Hetken yritin vastustaa kiusausta. Vain hetken ja ihan liian ponnettomasti. Puolen kilon herkkupakki sujahti kassan kautta kuin varta vasten mukaan varatun repun uumeniin.

Kotimatkalla reppu selässäni ei painanut kuin synti ei päässäni soinut katumuksen riivaavat sävelet. Askelsin kotia kohti kuin siivet saaneena.

Mitä tekee ahmatti ensimmäiseksi kotiin saavuttuaan? Kätkee saaliin. Muina herkkupeppuina salakuljetin lootan omaan sukkalaatikkoon odottamaan sopivaa yksinäistä hetkeä. Ei ole todellista, mutta on!

Montaa päivää ei tarvinnut odotella. Uko ja Kuopus lähtivät eräänä iltana harrastustensa pariin. Ja minä jäin omani. Karkkia ja kauhua. 

Netflixistä valikoitui katsottavaksi uudehko leffa. Kaivelin karkkiboksin esille ja latasin oheen lasillisen sokeritonta CC Vaniljaa tasapainottamaan muuten niin sokerista tarjoilua. 

Ensin maistelukierros. Lakumix Talvirieha tarjoilee siis seuraavat makuelämykset:


Mansikkainen appelsiintäytelakritsi 

Siis lakritsia ilman lakritsia. Nimessä ei saa olla sanaa lakritsi, jos sitä ei löydy tuotteesta. Tämä pitäisi kieltää lailla. Tämä oli ällöä. Ei selvästi mansikan eikä appelsiinin makuista, vaan sellaista keinotekoista. Suutuntuma oli lakumainen, mutta siitä ei saa pisteitä. 


Piparmintun makuinen lakurae

Vähän niinkuin liitulaku ja Lontoo rae olisivat menneet pussauskoppiin. Sieltä kuului sitten riks, raks - heille syntyi piparminttuinen laps'. Tässä vaan ylitettiin rajoja, kun Lontoo rae ei ole Pandan tuotantoa. Mutta hyviltä nämä maistuivat.


Omena-kaneli toffeelakurae

Tässä oli ehkä liikaa makuja. Mutta - maku on jouluinen tai talvinen ja silloin ollaan oikealla asialla. Laku tässä ei maistunut juurikaan, mutta silti - jatkoon!


Piparkakku täytelakritsi

Tämäkin antoi mitä lupasi ja se on oikein. Piparkakku maistui mehukkaasti miedonmakuisen lakritsin kaverina. Tämä oli lootan parasta tarjontaa piparmintturakeen ohella.


Mustaherukan makuinen suklaalakurae

Liikaa makuja yhteen pieneen makeiseen ängettynä on sama kuin laittaisi voileivän päälle kinkkuleikkelettä ja meetwurstia ja höyläisi oheen vielä edamia sekä emmentalia kurkku- ja tomaattiviipaleita unohtamatta. Suklaa ja lakritsi kuuluu nauttia erikseen. Jokainen niitä yhdessä haluava voi mättää karkit suuhunsa yhtäaikaa, mutta pidetään ne irti toisistaan. No, nyt kun näin ei oltu tehty ja oli lisätty vielä mustaherukan aromia mukaan, voin sanoa, että tämä oli aika pahaa. Ehkä se johtui osin siitä, etten pidä mustaherukasta missään muodossa. Ei, ei jatkoon tämäkään.


Mietin, että jos lajitelmasta 3/5 pääsee jatkoon ja 2/5 ei, tätä rasiaa ei ehkä kannata enää ostaa - liian suuren hävikin vaara on olemassa. Mutta sitten tein mitä irtokarkkien ystävät aina joskus tekevät - sekoituksen. Otin yhden joka lajia ja tungin ne yhtä aikaa suuhun. Toimi erinomaisesti! Maut taittoivat toistensa särmiä ja mättömössösta herui makunystyröille elämystä koko kourallisen edestä. Oletko maistanut?Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin kopioiminen on kielletty.

Ei kaupallista yhteistyötä.

8 kommenttia:

 1. Nyt tekee kyllä mieli lainata pätkää Isä meidän-rukouksesta. "Älä saata meitä kiusaukseen". Minua ei tarvitse paljon yllyttää. En ole maistanut, mutta saatan ostaa noita itselleni pikkujoululahjaksi. Pikkujouluja voi viettää vaikka useampia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Minä voin vastustaa monia kiusauksia - mutta karkkien ja herkkujen kanssa tekee aina tiukkaa. Useimmiten lankean!
   Pikkujouluja voi viettää tosi usein - aina kun on aihetta tai tarvetta pikku virkistykseen herkkutarjoiluineen 😉😋

   Poista
 2. Kävin tänään tokmannilla, joulusuklaat ja ynm.. karkit on jo olleet ainakin 2 viikkoa, mutta että joululaulut, ne soi myös, tuo Last Christmas ja muutkin kulkuset soi, tuo Last chritmas kyllä soi niin paljon muutenkin joulun aikaan, ja jos sitä nyt jo kuulee, ei jouluna enää jaksa kuunnella, ja samathan ne soi joka vuosi, vaikka muitakin hyviä tunnelmaisia olisi, nimittäin tunnelmallisia, niitäkin on kahta eri lajia tai kolmeakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Ihmettelen, kun en ole vielä kuullut kaupoissa joululauluja. Mutta joulusuklaita olen kyllä nähnyt - ensimmiset taisivat tulla myyntiin jo lokakuun alussa.
   Ei kyllä vielä iske nuo mainitsemasi joululaulut. Ne on niin jouluisia, että kuuluvat lähemmäs aattoiltaa.Jouluradiota olen jo muutaman kerran yrittänyt kuunnella, mutta en vielä pystynyt virittäytymään joulutunnelmaan - vaikka tuli kivoja kappaleita.

   Poista
 3. Nam🥰..meikä aloitti 1.11 herkkulakon,ja mikä houkutus onkaan ihastella noita namuja. Onneksi en yllä sinne saakka kahmaisemaan niitä.
  Ihmeen nätisti olen kauppojen karkkihyllyt taahannut ohitse(ainakin vielä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sinä - sinnittele vain 😊
   Minäkin yritän taas pysyä ruodussa ja herkutella sitten vasta joulun tienoilla.

   Poista

Kiitos kommentistasi!