sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Romahduspiste

B. A. Paris: Romahduspiste

Kastepiste, kiehumispiste, jäätymispiste - hetki, jolloin joku muuttuu muuksi kuin oli mitä oli hetkeä aiemmin. Kirjassa päähenkilö Cass on kirjan pituisen matkan ajautumassa kohti sekoamista, kohti romahduspistettä, kun yhtä aikaa sekä muisti, muistot että nykyhetki ovat pettämässä hänet.

Mistä voi enää tunnistaa, mikä on totta ja tapahtunutta ja mikä mahdollisen muistinsairauden aiheuttamaa. Jos muistamattoman mieleen syötetään väärää tietoa ja uskotellaan toisia asioita tapahtuneiksi  ja oikeasti tapahtuneita taas vastaavasti väärin muistetuiksi. Hulluksihan siinä tuntisi tulevansa kuka tahansa.

Kun mukaan lisätään vielä isolla mittakauhalla syyllisyyttä, on yhdellä ihmisellä aivan liian suuri taakka kannettavakseen. Vielä kun läheisetkin muuttuvat oudoiksi ja uhkaaviksi - kehen voi enää luottaa, kun ei itseensä eikä rakkaisimpiinsa 

B. A. Pariksen aiempi psykologinen jännäri Suljettujen ovien takana oli mielestäni niin hyvä, että tuskin maltoin odottaa iltaa ja hetkeä, kun pääsen taas kirjan pariin. Tämä toinen, jonka nyt kuuntelin BookBeatin valikoimista ei yltänyt samaan. Odotukseni olivat korkealla - en nyt sanoisi pettyneeni, kirja oli kuitenkin hyvä ja mukaansa tempaiseva. Ehkä osin vaikutti myös kirjan lukijan, Kati Tammisen, ääni, josta en alkuun oikein pitänyt - mutta johon "totuin" lopulta.  

Kirjan tapahtumat voisivat olla lähestulkoon tosielämästä, mutta aikamoinen juonitteluvyyhti oli kyseessä. En arvannut loppuratkaisua ja se on aina plussaa tarinalle.

Suosittelen kirjaa psykologisen jännityksen ystäville. Pisteitä annan ⭐⭐⭐/5.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

 1. Nyt kompaan tuntemuksiasi. Ihan Parhaimpaansa ei B.A. Paris tässä kirjassa yltänyt.
  Mukavaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Aina ei voi onnistua - varsinkaan, jos esikoiskirja on ollut jättimenestys. Siinä on kovat paineet kirjailijalla ja lukijalla yhtä suuret odotukset.
   Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 2. Hui, mikä kirja! Muistiongelmia ja syyllisyyttä. Siitä seuraa varmasti monisyinen, melkoinen juonivyyhti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Juuri tuollsinen juinivyyhti tässä tarinassa oli, monisyinen ja ihan todentuntuinenkin.Tai no, melkein ainakin.
   Mutta kyllä muistisairaan kanssa eläminen on varmasti melkoista taiteilua, saati sitten muistisairaalla itsellään.

   Poista

Kiitos kommentistasi!