perjantai 10. syyskuuta 2021

Taikaa saaresta


Ei kaupallista yhteistyötä.

Nyt kohkataan kovasti Saaren Taika -merkkisistä saippuoista ja muista puhdistusaineista. Niinpä minunkin piti päästä kokeilemaan, koska mielelläni tutustun uusiin asioihin. 

Näille tuotteille suurta plussaa on se, että ne on kokonaan valmistettu 100% kasviperäisistä tuotteista ja ovat siten ympäristöystävällisiä sekä käyttäjäystävällisiä. Saippuat ainakin ovat käsin tehtyjä.

Nettisivuilta löytyy tuotteiden jälleenmyyjät ja löysinkin yhden lähimaastossa olevan luontaistuotekaupan, joka niitä myy. Sinne siis.

Kalliitahan ne tietysti ovat, mutta sekin on niin suhteellista, jos tuote toimii, on riittoisa ja vielä ympäristöystävällinenkin. Eikä haise pahalle.

Ostin itselleni Tyrni-shampoon palan muodossa, Greippi-siivoussaippuan myös palana sekä perhekunnan nuorille rouville kummallekin yhden saippuatuotteen.Kuvassa Tyrni-palashampoo.

Tyrni-shampoota olen nyt käyttänyt kahdesti ja se tuntuu vaahtoavan mukavasti. Vaahdotin tukan sillä kahteen kertaan, koska en usko, että millään muullakaan pesuaineella tukka tulee yhdellä vaahdotuskerralla puhtaaksi. Muokattu 10.9.2021 klo 20.25: tällä kertaa vaahdotin hiukset vain kerran ja tukka tuli kyllä narisevan puhtaaksi.

Tukasta tuli mukavan tuuhean tuntuinen ja sen huomasi kampaajakin, jonka luona kävin pian sen jälkeen. Muistaakseni kukaan ei ole tukkaani koskaan ennen sanonut tuuheaksi.

No sitten se siivoussaippua. Tein ohjeen mukaan siitä liuosta suihkupulloon siten, että raastoin palasaippuaa raastinraudalla ja laitoin raasteen tavalliseen suihkupulloon ja vettä perään. Ja hölskyttelyä niissä puitteissa, ettei kauheasti päässyt vaahtoa syntymään. En muista nähneeni missään, että kuinka paljon sitä saippuaa raastetaan, joten perstuntumalla raastoin noin ruokalusikallisen verran. Alla olevassa kuvassa näkyy raastinraudan jäljet.Sillä hinkkasin sitten muun muassa keittiön laattalattian saumat ja muutamista ovista mustia sormenjälkiä. Tiedättehän sen kohdan kahvan alapuolella, johon muodostuu ajan mittaan pitkä musta rantu sormista. Ulko-ovissa on jotenkin outoa maalia. Se tuppaa irtoamaan pesuaineen ja hinkkaamisen mukana pois. Ehkä aiemmin on ollut liian raakalaismaista pesuainetta. Mutta sitä ei tapahtunut tämän siivoussaippuan kanssa. Pesin kaikki talon valkoiset ulko-ovet ulkopinnalta Greippi-siivoussaippualla ja puhdasta tuli. 

Laattasaumatkin lähtivät mukavasti puhtaaksi, vaikka siinä oli aikamoinen työ. Istuin lattialla, koska polvet ei kestä konttailua. Varsinkaan se, joka on vieläkin paikoitellen mustelmilla pyörällä kaatumisen jäljiltä. 

Suihkutin muutamalle laattasaumalle kerrallaan pesuainetta ja hankasin hammasharjan sillä toisella päällä, joka oli kääritty mikrokuituliinan sisään. Se oli aika sopivan kokoinen työkalu siihen tarkoitukseen. 

Lopuksi ”huuhtelin” käsitellyn alueen puhtaaseen veteen kastetulla mikrokuituliinalla ja lattiapyyhkimellä. Keittiön lattian käsittelyä tein tällä tavoin neljänä iltana. Koko lattian kuuraaminen yhtenä iltana olisi ihan itsetuhoinen teko. Ainakin tämän ikäiselle ihmiselle. Kädet kipeytyivät jo tästäkin ihan tarpeeksi.

Edellisen kerran olin hangannut ne samat saumat ihan hammasharjalla ja jollain Cillit Bang -tyyppisellä aineella, joka on heti dynamiitista seuraava. Ja haisee niin kloorilta, että sen jälkeen yskii verta viikon (vitsi). 

Hyvä lopputulos siitäkin tuli, mutta silloin päätin, että aikamoinen siivousvaje täytyy olla, ennen kuin uudestaan moiseen raatamiseen ryhdyn. Täytyy kerätä henkisiä ja ruumiillisia voimia, sillä vastaavanlaista käsittelyä odottaa vielä kaksi wc:tä, kodinhoitohuone ja tuulikaappi. 

No olisi pitänyt ottaa keittiön lattiasta ennen-kuvat, jotta voisi paremmin verrata. Ei nyt vaan tullut otettua. Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 

3 kommenttia:

 1. Oletpas sinä tosiaan himosiivooja. Minä en ole ikinä käyttänyt hammasharjaa missään. Minä olen joskus testannut noita Saarentaika saippuoita. Nimenomaan tykästyin tuohon tyrnisaippuaan. Se on niin kaunis ja hyvä hhiuksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Noh, itse en vielä lue itseäni himosiivoojien joukkoon. Ikkunat on nimittäin vieläkin pesemättä. Paitsi ulkopuolelta. Viime viikonloppuna tein sen. Täytyy tässä syksyn aikana yrittää vielä sisältäkin ja jos oikein innostun, niin pestä ne välistäkin. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. On sitä aikojakin eletty, kun olin alle 10v. vuokraemäntä keitti pihalla varmaankin sian suolia ja lipeää, sanoi tehneensä saippuaa,
  miltähän se tuoksui, liekkö laittanut hajusteita, ehkä mepenskana pestiin itsemme sellaisella saippualla, mutta muistan että taisi meillä olla LUX tai REXONA nimistä saippuaa joskus, sen tuoksun voin tuntea vieläkin. Mäntysuovalla pestiin matot, tuli ihana tuoksi sisälle, mut en ole itse pessyt mattoja mäntysuovalla, vaan ihan pulverilla, tai pesulassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!