tiistai 21. syyskuuta 2021

Mökkitiellä osa VIIKuljimme taas tutulla mökkitiellä aamulla anivarhain. Muutama kuukausi sitten olisi ilma ollut täynnä solinaa, pulinaa, piipitystä, liverrystä, vihellystä, puhallusta ja muuta linnunkielistä pälpätystä. Nyt kuului vain muutamia linnunääniä. Surumielinen tiltaltti ja äkäiseltä kuulostava tiainen äännähtivät kuin ohimennen.

Jatkoimme matkaa vaitonaisina. Silloin niitä ajatuksia aina putkahtelee mieleen. Ja samaan aikaan närhi krähähti lentäessään ylitsemme.

"Närhi on kyllä syyslintu", sanoin kuin tietäen asian varmaksi, vaikka kyseessä on mielikuvajuttu.

"Jahas!" Uko tokaisi eikä edes yrittänyt vaikuttaa kiinnostuneelta.

"Varis taas on kevättalven lintu", mietiskelin ääneen ja jatkoin: "Jos kuukausilla olisi omat lintunsa, niin maaliskuu saisi variksen.

"No, pääsky olisi sitten heinäkuun lintu", Uko osallistuikin keskusteluun omalla ehdotuksellaan, joka oli minun mielestäni väärä. Minun mielessäni pääsky on loppukevään eli toukokuun lintu. 

"Mietipäs nyt uudestaan ja maalaile mieleesi heinäkuinen hellepäivä ja niityn yllä lentelevä haarapääsky", Uko uneksi keskikesän ihanista päivistä.

Pakko oli myöntää, että hyvin perusteltu. Minun mielikuvani pääskyistä toukokuun lintuna liittyy niiden paluuseen ja ensimmäisiin taivaalta kuuluviin tirskahduksiin.

"Niin, eikä pääsky voi olla toukokuun lintu, kun toukokuu kuuluu kiurulle!" Uko valisti. Ja taas meni väärin minun lintubingossani - kiuru on tietysti huhtikuun lintu. 

Vaan siitä oltiin yhtä mieltä, että punatulkku on joulukuun lintu, lehtopöllö tammikuun, tiaiset helmikuun. Sitten tuli taas kinaa siitä, onko syyskuun lintu närhi vai kurki. Loka- ja marraskuulle ei ensin löytynyt mitään lintua, mutta sitten Uko töräytti: "Ilolintua ne kuukaudet kaipaisivat kyllä!" 

"Totta se on - kävisikö siihen sitten papukaija ja riikinkukko?" kysyin.

"Ei, vaan pulu", Uko jatkoi. Pulu, tuo autuaan onnelliselta ja tyytyväiseltä vaikuttava pullero, jota ei voi katsoa hymyilemättä. Samaa mieltä! 😊
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat, Pixabay

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

6 kommenttia:

 1. Ihania mietteitä ja niin hyvin osuivat kohdilleen nuo kuukausilinnut. Tuo kuva mökkitiestänne voisi yhtä hyvin olla minun kuvani meidän mökkitiestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Eikö ole hauska juttu nämä mielikuvajutut? Hauska juttu myös, että osuivat kohdalleen sinunkin mielestäsi.
   Näitä ihania mökkiteitä on varmaan tuhansia kilometrejä pitkin poikin Suomen maata. Kaikki käyttäjilleen yhtä rakkaita ❤

   Poista
 2. Antakaa vinkki kalenterien valmistajille 🙂👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja vinkistä! Pistetään vinkkaus harkintaan 😉

   Poista

Kiitos kommentistasi!