torstai 3. kesäkuuta 2021

Kampaajan tuolissa


 

Tämän viikon toiseksi paras tapahtuma on käsillä. Kampaajakäynti. Se paras on lauantaina 5.6. kun vietetään Kuopuksen yo-juhlia. 

Istumme Kuopuksen kanssa täällä hoidettavina yhtä aikaa. Miten mukavaa! Tahallamne panttasimme värjäysaikaa tälle viikolle, niin olemme sitten juhlapäivänä fresheinä hiuksia myöten. Kuopuksella on vielä juhlapäivän aamuna aika kampauksen tekoon. Vaikka lakkiaistilaisuus on koululla hieman tynkä ilman liveyleisöä, on lähestyvän juhlapäivän valmistelu tapahtunut samalla mukavalla tohinalla kuin olisi ollut ilman koronaakin.

Hyvä kampaaja on kullanarvoinen juttu. Ihan niinkuin gynekologi tai hammaslääkärikin. Luottamukseen perustuva suhde, josta ei kannata luopua. Jokaisella istunnolla tulee hiusten lisäksi parannettua maailmaa ja vaihdettua kuulumisia. Joskus ollaan ihan hiljaa. Paras kampaaja tai myös vaikkapa hieroja, on sellainen, joka aistii asiakkaastaan, ollaanko sitä juttutuulella vaiko ei. 

Pahin kokemus itselläni on ollut käynti hierojalla, joka kyseli koko ajan maatessani mahallani hoitopöydällä. Olisi sitten vaikka höpöttänyt itsekseen, mutta että minun piti vastailla. Sitä ei jotenkin kehtaa sanoa, että voitko olla hiljaa. En mennyt toiste. 

Syzana, kampaajamme, osaa asiansa. Hän on enemmän kuin kampaaja, hän on enemmän kuin asiakaspalvelija, mutta ei kuitenkaan kuin ystävä. Suhde kampaajaan on joskus "elämänpituinen" ja se laajenee koskemaan muitakin perheenjäseniä. Kun tällainen suhde sitten päättyy, jää kuin tyhjän päälle. 

Näin kävi itselleni, kun "perhekampaajamme" Lahja jäi eläkkeelle. Onneksi sitten löytyi Syzana muutaman mutkan ja hakuammunnan jälkeen. Ja onneksi Syzana on nuori - suhteemme toivottavasti kestää niin kauan kuin minulla riittää hiuksia päässä.

...taas tuli hyvän näköistä jälkeä. En muuta odottanutkaan! Pesupaikalla meinasin jälleen kerran vaipua ekstaasiin - niin hyvältä tuntuu päähieronta, kun näppien otteet on hallussa. Hiusten kuivauksen ja föönauksen jälkeen peilistä katsoo tyytyväinen ja jotenkin nuorentuneen oloinen nainen. Hymy karkaa huulille itseä katsoessa. Pieniä juttuja, suuria merkityksiä.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.


4 kommenttia:

  1. Ihanaa se, että sinä nautit kampaajalla olosta. Tuli varmaan hyvää jälkeä. Minulla on myös yksi luottokampaaja. Hänen ei ole onneksi utelias meidän perhe-elämästä. Puhutaan niitä näitä. Minä en tykkää olla kampaajalla ja onneksi vakikampaaja on nopea, mutta silti taitava. Samoin en pidä hieronnasta.Enkä kosmetologista. En ole käynyt siellä vuosikausiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommemtistasi.
      Kyllä minä nautin kovasti kampaajan käsittelyssä, samoin hieronnasta. Hammaslääkärin tuoli taitaa olla ainoa, johon en mielelläni istu.
      Onneksi sinunkin luottokampaajasi on korrekti eikä utele. Olenpa käynyt seölaisellakin kampaajalla, jolla kävi kaupungin julkkiksia asiakkaina. Siellä sai kuulla viimeisimmät kuumat juorut. Ei ollut kauhean mukavaa. Kampaajakin on kuitenkin vähän sellainen luottohenkilö.

      Poista
  2. Haluaisin löytää kampaajan, joka ei koko aikaa höpötä. Joskus joku innostuu lörpöttelemään niin, että tuntuu ettei itse leikkaus ei ole se tärkein juttu. Kotona sitten hiuksistä löytyy leikkaamattomia, pitkiä suortuvia tai takatukka on vino. Yritän kyllä lukea lehteä ja osoittaa, etten ole juttutuulella, mutta ei auta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Kyllä toivoisi kampaajan omaavan sellaiata pelisilmää, että huomaisi onko asiakas juttutuulella vai ei...ainakin jos asiakkaalla on lehti kädessä lukemista varten. Toivottavasti sinäkin löydät kampaajan, joka ei koko ajan höpöttelisi!

      Poista

Kiitos kommentistasi!