perjantai 4. joulukuuta 2020

Erikoisten Asiantuntijoiden kätevät niksit, osa1


Erikoinen Asiantuntija luki äskettäin sanomalehdestä kirjailijasta, joka oli melkein tuhonnut kirjallisen tuotantonsa pienellä vesitilkalla. Oli vahingossa kaatanut yöpöydällään olleen vesilasinsa läppärinsä päälle, joka oli tietysti kastunut. Ilman pilveen tehtyä varmuuskopiota kuukausien (vuosien) työ olisi ollut pilalla, tavoittamattomissa, rikki. Ei kai kukaan niin tärkeää tiedostoa jätäkään varmuuskopioimatta. Vaikka teksti säilyikin, tarvitsi läppäri silti huollon ja se ei ole ilmaista.

Ihmettelen sitäkin, miksi joku säilyttää läppäriä sellaisessa asemassa vesilasiin nähden, että tuollainen vahinko pääsee edes tapahtumaan. Vaan jospa se kirjailija säilytti vesilasissa tekohampaitaan? Sitä ei jutussa kerrottu. Tätä pohtiessa sain Kätevä emäntä -kohtauksen ja päätin julkaista oman ratkaisuni asiaan, jota kirjailija ja kuka tahansa muu saa hyödyntää vapaasti. Tämä ratkaisu ei sovi kuitenkaan tekareiden säilytykseen.

Jo vuosien ajan olen pitänyt vettä yöpöydällä pullossa. Pieni muovipullo - mikä lie Pepsi Max tai joku vastaava mahtaa olla tällä erää käytössä. Eipähän kaadu vedet väärin paikkoihin, vaikka pullo kaatuisi. Onhan se vesi vaihdettava uuteen joka ilta ja pullokin pestävä edes silloin tällöin. On joskus tullut hädän hetkellä juotua parinkin yön yli pöydällä seissyttä vettä, kun en ole muistanut vaihtaa sitä. Tämä käytäntö alkoi siitä, kun erään äitienpäivän aamuna kumosin kahvikupin yöpöydältä seinälle ja jalkalistan väliin. Sen jälkeen ei tälle äidille ole aamukahvia sänkyyn tarjoiltu edes äitienpäivänä.

Jos yöllä sattuu olemaan jano, kurkun kutina tai suun kuivuus tai joutuu ottamaan jotain lääkettä, ei tarvitse lähteä keittiöön pimeässä ja ilman silmälaseja ja korvatulpat korvissa kolistelemaan vesilasien ja -hanan kanssa, kun on korkillinen vesipullo yöpöydällä. Vaihtoehtoisesti kippaisit sen vesilasillisen pitkin yöpöytää ja lattiaa. Ylösnousemuksen ja kuivaushommien virkistämänä valvoisit seuraavat pari tuntia ja koko loppuyö olisi pilalla, kun alkaisit vatuloimaan, mitä ja miten olisi jotain eilen pitänyt tehdä tai sanoa toisin ja mitä ja miten aiot huomenna tehdä tai sanoa. Mitä sinne taai tänne kirjoittaa ja viestittää ja miten mikäkin lausunto laatia toisella tavalla. Ja mitä kohtia taas kerran muuttaa ja viilata tekeillä olevaan blogipostaukseen.



Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä

4 kommenttia:

  1. Hyvä kikka ja hyödyntämisen arvoinen. Minä tosin en tarvitse toistaiseksi tätä ottaa käyttöön. 🤗

    VastaaPoista
  2. Vesi lasi on aina minun yö pöydälläni yöksi, ja aina uusi vesitietokoneen lähellä ei ole koskaan mitään kaatuvaa, joskus kyllä syönkoneen äärellä, mutta maitolasi on viereisessä pöydässä.

    VastaaPoista
  3. Hyvä neuvo, niksi. Minulla on aina vesilasi yöpöydällä ja kissat ovat muutaman kerran kaataneet sen. Läppärin lähelle en jätä mitään lasia tai mukia, jos en ole itse kirjoittamassa. Siiri-kissi tykkää nukkua läppärin näppäimistön päällä ja siinä puuhassaan hän varmasti kaataisi lasit ja mukit. Itse kyllä kahvin ystävänä hörpin kahvia koneen äärellä. Kertaakaan en ole kaatanut koneelle mitään. Syöminen on minulle niin arvokas ja tärkeä juttu, etten koskaan syö koneella ollessani vaan nautin ja keskityn kaikin aistein keittiön pöydän äärellä. Hyvää alkanutta viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne, Nila, pirjo ja marja 50+. Minulla ei vesi pysyisi lasissa yhtä yötä. Sen verran sählään öisin. Pieni muovipullo ja korkki kiinni, niin vesi on tallessa vaikka pullo putoaisi lattialle. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!