perjantai 9. lokakuuta 2020

Ottaisitko kyytiin?


Onko maski naamalla otettujen kuvien jakamisesta sosiaalisessa mediassa tullut itsetarkoitus? Onko esiintulon taustalla tarve esittäytyä kuuliaisena kansalaisena, esikuvana vai muuten vaan parempana ihmisenä.

Yhtä hyvin voi jättää sen maskiselfien vaan laittamatta jakoon ja käyttää sitä maskia. Asian perimmäinen tarkoitus toteutuu ilman kuvaakin.
Tästä on kehkeytymässä samanlainen ilmiö, kuin mistä muusta tahansa asiasta, jossa halutaan tuoda omaa hyvyyttä esille. Ei riitä, että tehdään oikein. Pitää kertoa se mahdollisimman monelle ja tuleekin mieleen se, että kumpi on tärkeämpää. Teko vai teon jako?

Hah - otinpa itsestäni selfien Vallilan kuosissa. Eli maskissa. Oli aurinkoinen päivä ja seisoin pysäkillä. Linja-auton tuloon oli vielä aikaa. Ostin lipun valmiiksi sovelluksesta ja siitä se idea sitten vain lähti - maskiselfie. 
Mutta en jakanut kuvaa someen (sen sijaan tänne blogiin 🤣). Niin on pankkirosvon tai muun vastaavan kaapparin tai siepparin näköä, että jos olisin bussikuski, en ottaisi itseni näköistä hämärätyyppiä edes kyytiin. 

Siinä mielessä selfiestä oli hyötyä, että tajusin maski-aurinkolasit - yhdistelmän olevan aika haasteellinen, jos pitäisi jotakin keskustelua käydä. Jos juttukumppani ei näe vastapuolen silmiä eikä suuta, voi olo olla aika mielenkiintoinen.


Me Erikoiset Asiantuntijat suosittelemme maskin käyttöä suositusten mukaisesti!



Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

6 kommenttia:

  1. Maskin käyttö jakaa mielipitetä, itse olen kuullut lääkärin sanovan että maskin läpi voi tulla virus, silmien kautta tulee virus myös,
    hyvä on pitää aurinkolaseja maskin lisäksi, sitten ihmiset pitää mitä hyväänsä maskeja, joista ei ole hyötyä,
    niin että puolet ihmisistä käyttää ja puolet ei, entä kellä ei ole varaa ostaa kertakäyttöisiä maskeja,? silloin pitäisi antaa niitä ilmaisiks,samoin hanskat,käsidesit. Sitten on näitä salaliittoteorioita,joita on liikkeellä, jotka sanoo että koko virus on huijausta, oli miten oli, joka tapauksessa korona on katasrofaalinen ilmiö, tulee niitä konkursseja, työttömyyttä, pelkoa. ahdistusta, joku sanoo että on siitä jotain hyötyäkin, alkoholin käyttö on laskenut, perheet on yhdessä, kun etätyöt on mahdollista, ihmiset ulkoilee enempi.
    Olin muuten 1kk. sitten leikkauksessa sairaalassa, yksikään hoitaja, puhumattakaan kirurgi ei käyttänyt maskia,he on tietysti testattu,
    minulta ei kysyttykään että olenko esim.flunssassa,toiset ehkä saa helpommin tartunnan kuin toiset.
    rokotus on sit yks tuleva mörkö,siitäkin on monta mieltä, mutta ei sen enempää.
    Liekkö tää julkaisu kelpoinen, voisihan sitä vähätellä koko asia,
    mutta liikakin toitotus koronasta ärsyttää ja oksettaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai kommenttisi on julkaisukelpoinen. Julkaisuun eivät päädy kommentit, jotka ovat tahallaan provosoivia, sisältävät ns. rumia sanoja tai jotain muuta epämukavaa. Esimerkiksi yksi englanninkielinen kommentti, jossa haettiin seksiseuraa, ei päätynyt julkaistavaksi.

      Poista
  2. Minä otan itsestä maskikuvia someen siksi, että ihminen on pohjimmiltaan apina, ja tapa tarttuu. Lisäksi yleensä hymyilen maskin kanssa, hymy näkyy silmistä. Ja sekin sanoma on, etten ole nolo maski naamalla. Ei ole kukaan muukaan. Minä kannatan maskikuvia, sehän on uusi normaali!

    p.s. ihana maski <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja maskikehuista!

      "Silmistä näkyy, onko sydän kotona!"

      Juu, hyvä vertaus - sama apinointi kävi keväällä vessapaperin kanssa 🤣 Tämä oli kevennys, ymmärrän mitä tarkoitat!
      Ihmettelen kyllä, kun tulen aamulla linja-autolla ruuhka-aikaan töihin, niin ei niitä maskeja vain näy kuin muutamalla!

      Poista
  3. Mielenkiintoinen blogi tämä, vihdoinkin löysin sellaisen johon voin laittaa mielipiteitäni, siis omia, ketään en mustamaalaa,loukkaa,käyttäydy sopimattomasti,osoita sormella, kommenttini on aina olleet asiallisia,ja yleisellä tasolla,lämminhenkisiä, kannustavia, myötämielisiä, voi vaikka tarkistaa kommenttini, mutta turhaan.
    Minulla on syy miksi todistelen tätä teille, koska jouduin blogikiusatuksi,syyttä.
    Tuli tuokin nähtyä, lähi omainen sairastui, vaikka käytti maskia.
    Aikamoista vääntöä eduskunnassa maskeista, voimia heille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keskustelua mekin toivomme ja kannanottoja laidasta laitaan, puolesta ja vastaan. On hyvä nähdä asiaa toisten näkökulmista ja oppia tälläkin tavalla arvostamaan erilaisia mielipiteitä 😊 Kiitos, kun luet blogiamme ja kommentoit!
      Kun joka tuutista tulee "pelkkää koronaa", on vaara saada koronaähky. Samoin voi olla vaikea enää erottaa asiallista tietoa asiattomasta! Voi tulla jopa kyllästyminen koko aiheeseen, jos tuntuu ettei se niin kosketa itseä.
      En itsekään jaksaisi aina keskustella koko koronasta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!