keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Kaikkien aikojen jauhelihakeitto

 


Kaikkien aikojen tavalliset keitot ovat helppoja valmistaa ja maistuvat useimmille. Meidän perheen yksi suosikeista on jauhelihakeitto.

 

Neljän litran kattilalliseen keittoa tarvitaan:

- 700 gr naudan jauhelihaa

- puoli kiloa perunoita ja muutama porkkana

- sipulia ja valkosipulia

- 300 gr makaronia (melkein pussillinen)

- pussi tai kaksi pakasteherneitä

- kaksi litraa vettä

- kolme lihaliemikuutiota

- suolaa tai jauhelihamaustetta

- voita tai öljyä paistamiseen

 

Tee näin:

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Laita vesi kiehumaan, lisää lihaliemikuutiot, perunat ja porkkanat. Keitä kypsiksi, mutta älä ylikypsiksi. Muuten ruoka vaihtuu jauhelihakastikkeeksi ja juuresmuusiksi. Laita makaroni kiehumaan toiseen kattilaan. Keitä makaronit al denteksi pussin ohjeen mukaan.

Kuori sipulit. Laita paistinpannu kuumenemaan, lisää nokare voita tai liraus öljyä. Kuullota pilkotut sipulit ja puserra sekaan valkosipuli. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi. Lisää suolaa tai jauhelihamaustetta.

Kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet, lisää kattilaan valutetut ja huuhdotut makaronit ja jauheliha sipuleineen. Lopuksi lisää pakasteherneet - älä keitä enää, sekoittele niin, että herneet kuumenevat.

TARJOILUVINKKI:

Höylää lautasen pohjalle siivuja Edam-juustoa ja kauho keittoa päälle ja vielä muutama juustosiivu keiton päälle. Juusto sulaa ihanaksi venyväksi herkuksi keiton lisukkeeksi.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

2 kommenttia:

  1. Muutama päivä sitten tein jauhelihakeittoa, mutta en laittanut makarooneja, en yleensä syö makaroonia koskaan, kun se on vain vehnää, mutta laatikkona menee joskus.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Makaroni keksittiin tähän keittoon aikanaan, kun lapset oli pieniä. Ja siitä asti on jauhelihakeitto syöty meillä näin valmistettuna ja aina juuston kanssa 😊

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!