maanantai 20. heinäkuuta 2020

Visit Asikkala


Erikoinen Asiantuntija sekä nuorempi kahdesta tyttärestä kera anoppinsa, teimme kolmistaan ns. tyttöjen retken 8.7. Asikkalaan ja sen keskustakylään Vääksyyn.

Ensimmäisenä porhalsimme maankuuluun Ranskalaiseen kyläkauppaan, joka oli otsikoissa sekä netissä että monessa paperilehdessä samoihin aikoihin. Topakka yrittäjärouva Riikka-Maria oli sanallisesti ojentanut liikkeen kesätyöntekijälle ilkeillyttä asiakasta. Siinä hän teki ihan oikein. Asiakkailtakin saa ja pitää odottaa käytöstapoja. Asiakas kuin asiakas on hyvin usein väärässä, mutta väärät tiedot pitää oikaista.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/502d28e4-484d-40d2-8d00-d9c2d2280d46
https://kylakauppa.business.site/

Seuraava kohde oli toinen lähes yhtä legendaarinen Lauran kauppa. Jos tarvitset jotain vähän erikoisempaa esinettä sisustukseen, rakentamiseen tai puutarhaan, kannattaa käydä Lauran kaupassa. Kaupan nimi juontaa edellisestä omistajasta, jonka nimi oli Laura. Ennen tätä Lauralla oli kukkakauppa nykyistä Lauran kauppaa vastapäätä sijaitsevan talon kivijalassa. Hän menehtyi muutama vuosi sitten syöpään. Lauran tytär on kuvataiteilija Nanna Susi.

https://www.ess.fi/paikalliset/728318

Lauran kauppaa vastapäätä on pieni liike, jossa on tarjolla paikallisten käsityön osaajien tuotteita sekä Keinuhongan tilan tuotteita. Ostin sieltä Isännälle tuliaisiksi huumorimielessä purkin sonnisäilykettä. Kyseessä on ilmeisesti ”nötkötin” tyyppinen tuote.

Kanavan Kunkussa söimme herkullisen lounaan. Paikka pursuili asiakkaista ja ruoan odottaminen kesti puolisen tuntia, mutta se kerrottiin jo ruokaa tilatessa. Ja eipä se haitannut vähän odotella, kun oli ihana sää ja erinomaista seuraa. Tytär ja minä söimme paistetut muikut ja vävyn äiti söi punajuuripihvin vuohenjuustolla. En olekaan vuosiin syönyt paistettuja muikkuja, koska ne ovat yleensä aina leivitettyjä ja itse en ole saanut aikaiseksi paistaa niitä. Nämä gluteenittomana perunamuusin kanssa tarjotut olivat suorastaan suussasulavia.

https://www.kanavankunkku.com/

Sitten nautimne hetken taidenäyttelystä (Sanna Lappalainen, Matti Vesanen ja Anne Leppänen) Kanavan Kunkun piharakennuksessa ja sen jälkeen menimme syömään paikallista jäätelöä kanavan laidan kahvilaan ja katsomaan veneiden sulutusta kanavalle. Kanavan lähellä sijaitsee paikallinen panimo, jonka kaupassa teimme vielä tuliaisostoksia.

https://kanavanhelmi.fi/
https://kanavanpanimo.fi/

Lopuksi teimme vielä pienen ajelun Pulkkilanharjulla, jota pitkin Sysmään vievä tie ja sen maisema on vuonna 2014 äänestetty Suomen kauneimmaksi maisemareitiksi. Suomen tärkeimmän järven, Päijänteen laajoille selille aukeavat maisemat ovat ihan huippua. Päijänne on Suomen tärkein järvi siinä mielessä, että koko pääkaupunkiseudun asukkaat saavat käyttövetensä Päijänteestä tunnelia pitkin, jonka alkupää on järvessä Vääksyn edustalla.

https://www.rantapallo.fi/suomen-matkailu/tama-on-suomen-kaunein-autoreitti-loydatko-tutun-maiseman/amp/

https://www.luontoon.fi/paijanne





Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat.
Ei kaupallista yhteistyötä.





4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia ja teillä on ollut niin kiva Asikkala päivä! Isosiskoni asuu Asikkalassa joten se onkin tuttu paikka. Juurikin viikonloppuna siellä kävimme:) Tuolla Pulkkilanharjulla on pieni luontopolku ja siellä käväisimme myös. Ihanalla hiekkarannalla oli kiva uittaa varpaita:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos informatiivisesta postauksesta. Enpä olisi uskonutkaan, että Asikkalassa on noin paljon kaikkea turistille. Ravintola ja jädepaikka kiinnostaisi. Ja myös tuo ranskalainen kauppa. Ehkäpä miehen lomalla voimme kulkea sielläkin päin. Nyt kun tämä kotimaanmatkailu on tullut oikeaan arvoonsa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne. Asikkala ja sen tunnetumpi keskusta Vääksy on "mesta" paikka. Vääksyn kanava on hyvin vilkkaasti liikennöity sisävesikanava. Suosittelen Asikkala-retkeä kaikille. Sieltä löytyy vielä muutakin, mm. Kalastusmuseo.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!