torstai 25. kesäkuuta 2020
Kaikkien aikojen kesäherkku
Loman alkajaisiksi meillä valmistuu perinteisesti herkullinen valkosipulihuuruinen munavoi.
Ainekset:
400 gr Oivariinia tai vastaavaa levitettä
3 keitettyä kananmunaa
5 - 6 valkosipulinkynttä
ruohosipulia, persiljaa
Näin valmistuu:
Keitä munia 8 minuuttia. Munien kiehuessa lapikoi Oivariini sopivaan kippoon. Puserra kuoritut valkosipulinkynnet, pilko ruohosipuli ja/tai persilja voin sekaan. Munien kiehuttua aikansa loppuun, käytä ne kylmässä vedessä niin, että pystyt kuorimaan ne. Muussaa haarukalla lämpimät munat lautasella ja lisää munat kippoon. Sekoita.
Ihan parasta paahdetun paahtoleivän, lämpimän riisipiirakan ja uusien pottujen kanssa.
Kuva: Erikoiset Asiantuntijat
Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Reseptisi menee kokeiluun. Ei tulisi heti mieleen, että munavoin voi ryydittää valkosipulilla. Jotenkin on tottunut siihen mietoon, täyteläiseen munavoihin ja karjalanpiirakoihin. Makumielikuvituksessani jo maistan uudet perunat ja tuon munavoin. Leppoisaa hellepäivän iltaa!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! Kannustan kokeilemaan, maku on koukuttavan mehevä 😋
PoistaMinä olen tehnyt munavoita erilaisilla yrteillä, mutta valkosipulilla en ole älynnyt sitä höystää. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! Kerro sitten mitä pidit!
Poista