torstai 25. kesäkuuta 2020

Kaikkien aikojen kesäherkku


Loman alkajaisiksi meillä valmistuu perinteisesti herkullinen valkosipulihuuruinen munavoi.

Ainekset:

400 gr Oivariinia tai vastaavaa levitettä
3 keitettyä kananmunaa
5 - 6 valkosipulinkynttä
ruohosipulia, persiljaa

Näin valmistuu:

Keitä munia 8 minuuttia. Munien kiehuessa lapikoi Oivariini sopivaan kippoon. Puserra kuoritut valkosipulinkynnet, pilko ruohosipuli ja/tai persilja voin sekaan. Munien kiehuttua aikansa loppuun, käytä ne kylmässä vedessä niin, että pystyt kuorimaan ne. Muussaa haarukalla lämpimät munat lautasella ja lisää munat kippoon. Sekoita.

Ihan parasta paahdetun paahtoleivän, lämpimän riisipiirakan ja uusien pottujen kanssa.

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

  1. Reseptisi menee kokeiluun. Ei tulisi heti mieleen, että munavoin voi ryydittää valkosipulilla. Jotenkin on tottunut siihen mietoon, täyteläiseen munavoihin ja karjalanpiirakoihin. Makumielikuvituksessani jo maistan uudet perunat ja tuon munavoin. Leppoisaa hellepäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kannustan kokeilemaan, maku on koukuttavan mehevä 😋

      Poista
  2. Minä olen tehnyt munavoita erilaisilla yrteillä, mutta valkosipulilla en ole älynnyt sitä höystää. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!